Pienoismallit.net

Ongelma: AK real colors ja vedellä ohentaminen

En tiedä mistä on nyt kyse, mutta yrittäessäni ohentaa ko. maalia vedellä, oli lopputuloksena klimppinen pallo sekoitus-siveltimessä. Maali siis muuttui vettä lisätessä ikäänkuin kittimäiseksi mönjäksi. Tämä tapahtui kahden eri real colors maalin kanssa, jotka molemmat ostettu ihan äskettäin.

En tiedä, että onko maalien koostumusta nyt jotenkin muutettu lähiaikoina vai mitä. Aikaisemmin maalia kuulemma pystyi ohentamaan vedelläkin. Tosin lähes kaikki löytämäni tieto oli 2-3 vuoden takaa.

Kokeilin myös yhtä aikaisemmin ostamaani ak:n rc maalia ja yllättäen tämä sekoittui hyvin veden kanssa. Miksi ihmeessä nuo pari muuta eivät sekoitu veden kanssa ollenkaan? Voivatko molemmat olla viallisia, koska ne kuitenkin reagoivat normaalisti ak:n oman ohentimen kanssa.

Ongelmalliset purkit ovat flat white ja dark gull grey. Kolmas kokeilemani ok maali on puolestaan yellow, joka siis todennäköisesti eri erää. Enkä siis ole aikaisemmin käyttänyt näitä, vaikka ostinkin pienen erän maaleja jo about 2 vuotta sitten. Siksi tämä tuleekin harmillisena yllätyksenä.
Jos kyseessä on Ak Real Colour Laquermaali, niin vesi ei kyllä sen kanssa toimi. Vaatii oman ohenteensa.
Mulla oli sama ongelma vuosi sitten. Purkki oli Medium Gunship Grey FS 36118 ja siinä luki "acrylic lacquer varnish" ja akryyli meinas mielestäni vesiliukoista… Olis pitänyt pidemmälle lukea. Onneksi oli semi laaja valikoima eri ohentimia, niin löyty yksi toimiva ja sain ohennettua ruiskuun. En ole enempää vastaavia maaleja ostanut sen jälkeen.
Kuten yllä mainittu, vaatii eri myrkyt. Esim tämän.
Tai Lasolkin käy jos ei jaksa tilata…
AK silloin markkinointihuumansa alussa mainosti, että tätä Real Colors -sarjaa pystyy ohentamaan melkein millä vaan, myös vedellä! Toi mainos poistui melkoisen nopeasti, mutta on edelleen luettavissa esim Andys Hobby Head Quatersin mainoksessa:
"FOR DILUTION, OUR REAL COLOR THINNER WORKS REALLY GREAT… BUT OTHERS TOO.
Can be diluted with our own specific thinner or the ones from other brands and types: acrylic lacquer (non-vinyl), lacquer thinner, alcohol, water…"

Ei siinä mitään, AK:n omalla ohenteella ohennettuna niitä parhaiten käyttäytyviä maaleja.
Hyvä tietää, että maalaissa ei sitten ole mitään epäilyttävään. Haluan kuitenkin huomauttaa, että jopa Mallix lehden arvostelussa AKRC maalien mainittiin ohentuvan vedellä, joten hämmennystä riitti. Plus, että tosiaan se keltainen ohentui vedellä aivan hyvin. Virallista Ohenninta onneksi on, mutta harmillisesti sitä joutuu nyt käyttämään myös siveltimien yms. pesuun. Ehkä siihen käy sitten se Lasol, jos se on litrahinnaltaan parempaa.