Pienoismallit.net

Neuvoja perusfiguurimaalaukseen

Täysin aloittelevana figuurimaalarina kysyisin neuvoja minkä kokoisilla/millä siveltimillä pääsisi 1/35-figuurimaalaksen alkuun ilman suurta tuskaa?

Samoin eri sävyjen sekoittamisessa on pientä hankaloitsemuutta.
(Riippumattamatta maalin merkistä)
Viimeksi muokattu 7.7.2021 22:11
Figuurimaalaus on aina suurta tuskaa, ainakin ittelleni. Suosittelen käyttämään perusvärien maalaamiseen melko isoa, teräväkärkistä pensseliä. Ite olen käyttänyt Italerin no. 6 -pensseliä. Yksityiskohtien maalaamiseen suosittelisin 0, 00, tai 000 -kokoja. Toki mitä useamman pensselin ja mitä pienempiä omistat, sitä helpompaa. Jotkut ihmiset käyttävät hammastikkuja pienimpien yksityiskohtien maalaamiseen, mutta en ole itse koittanut.

Minkälaisia ongelmia sinulla on sävyjen sekoittamisessa? Maalimerkkejä ja ohentimia ei tule sekoittaa keskenään.
Jos olet facebookissa kannattaa liittyä "Figuprojektien vertaistukiryhmään" lue vanhoja postauksia ja esitä kysymyksiä kyseiseen aiheeseen, kyseisellä sivulla on vain figurimaalareita.
Hyvä kirja aiheesta on aina varteenotettava hankinta.
YT:stä kannattaa myös katsella aiheeseen liittyviä videoita.
Tässä esimerkiksi omissa tilauksissa oleva kanava, josta muutama figureihin liittyvä video. Mutta mitään kanavia mainostamatta, tässä esimerkiksi yksi:
youtube.com/c/NightShiftScaleModels
Mulla on siveltimiksi vakiintunut koot 000 ja 1 ja merkiksi Winsor & Newton Series 7. Joskus harvoin käytän isompaa sivellintä laajoille pinnoille, pienempää en juuri koskaan. Kokoa tärkeämpää on siveltimen terävä kärki. Siveltimistä kannattaa pitää huolta. Kunnollinen siveltimien pesuun tarkoitettu saippua auttaa.

Pienet pistemäiset väritäplät (esimerkiksi silmien pupillit) teen painamalla sopivan kokoiseksi vuollulla cocktail-tikulla.

Jos tarkoitat sekoittamisen ongelmilla sitä, että miten saa aikaan halutun sävyn, niin kannattaa käydä lähikirjastossa. Siellä on taideosastolla varmasti erilaisia akryylimaalauksen ja öljymaalauksen oppaita aloittelijoille. Niissä on yleensä perusohjeita kuinka opetella värien sekoittamista. Sitten vain kokeilemaan ja harjoittelemaan.

Taidevärit ja pienoismallivärit saattavat tosin käyttäytyä eri tavalla. Paremmissa taideväreissä pyritään yleensä sävyjen "puhtauteen" (mahdollisimman vähän eri pigmenttejä ja apuaineita) ja pienoismalliväreissä tiettyyn sävyyn (pigmenttejä ja apuaineita käytetään vapaammin sen mukaan, mitä sävyn tuottamiseen tarvitsee). Pienoismallimaalit saattavat sitten sekoitettaessa tuottaa yllättäviä tuloksia, mutta pääosin nekin toimivat samojen periaatteiden mukaan.
Kiitos Paljon hyvistä neuvoista.

Onko kokemuksia Tamiyan pastelliseteistä,joilla voi korosta kasvojen perusmaalausta?
Niitä näkyy olevan kaksi settiä,ja myös Tamiyalla on palen linereita joilla voi viimeistellä kasvomaalauksia.