Pienoismallit.net

Sherman ja Browning M2:n sijoittelu

Ajatus on tehdä ranskalainen Sherman Tarentaise siinä asussa, jossa se rantautui Ranskaan kesällä 1944.

Browning M2 -konekivääri ei ole käyttökunnossa vaunun katolla. Olen nähnyt kuvia myöhemmistä Shermaneista, joissa on Browningia varten telineet tornin takaosassa ulkopuolella. Tässä tornimallissa sellaisia ei ole. Onko jollain tietoa (ja mahdollisesti vinkkejä kuviin) siitä, miten M2 kulki varhaisessa tornimallissa mukana silloin, kun se ei ollut johtajan luukkujen vieressä käyttökunnossa?
Moi,

Kävin läpi kirjojani ja havaitsin seuraavaa:
75 mm:n torneissa, joissa on ns. kaksiosainen johtajan luukku kuten Tarentaisessa (myöhemmissä 76 mm:n torneissa on samanlainen 2-osainen luukku lataajalla tai ovaalin muotoinen yksiosainen), ei aivan varhaisissa malleissa näytä olevan tornin takana pidikettä konekiväärille. 2-osaisessa johtajan luukussa on jalusta, johon kk kiinnitetään, mutta tämähän oli jo tiedossa. Arvattavasti kk on purettuna (piippu poistettuna) kuljetettu vaunun sisällä? Tai suojakankaassa moottoritilan kannella muun kaman joukossa.

Sitten on versio, jossa on tällainen pidike konekiväärille tornin takana:
www.worthpoint.com/worthopedia/early-m4-sherman-tank-low-bustle-250042115

On myös versio, jossa ei ole noita "sarvia" tornin takana, vaan ainoastaan tuo yksi keskellä oleva teline, johon kk:n saa kiinni. Siis samanlainen kuin johtajan luukussakin. Tässä tapauksessa tornin takana vasemman "sarven" tilalla on rengasmainen teline, johon kk:n piipun saa kiinni ettei se heilu valtoimenaan vaunun liikkuessa.

Eri tehtailla on voinut olla toisistaan poikkeavia ratkaisuja, mutta nämä löytyivät.

Täällä on hyviä kuvia ja löytyy nuo molemmat mainitsemani versiot. Tosin noissa kuvissa on myöhäisempi johtajan luukku, mutta idea selvinnee.

the.shadock.free.fr/sherman_minutia/turret_types/75mm_turrets.html

Kävin myös lävitse aikoinaan Ranskassa ja Euroopassa ottamani valokuvat ranskalaisten käyttämistä M4A2 vaunuista, jotka nykyään ovat muistomerkkinä. Missään niistä ei ollut tornin takana pidikettä kk:lle. Pitää kuitenkin huomioida, että ainakin osa noista muistomerkkivaunuista on koottu tuhotuista vaunuista. Miten vaunun nimi vs. vaunun tyyppi vastaavat todellisuutta, ei mene takuuseen, juurikin koska ovat ainakin osittain koottuja.

- Grussenheim on/oli vaunu "Dhemin Des Dames'
- Belfort on/oli vaunu "Cornouailles"
- La Croix De Medavy on/oli vaunu "Valois"
- Mout Merrei on/oli vaunu "Keren"

- MulHouse on/oli vaunu "Austerlitz" (M4A4), ei pidikettä.
- Chavannes Les Grands on/oli vaunu "Foch" (M4A4), on pidike mutta myös myöhäinen johtajan luukku.
- Kientsheim on/oli "Renard" (M4A4), ei pidikettä.

- Sveitsin vaunumuseossa "The Flying Scot" (M4A4), ei pidikettä. Ilmeisesti alkujaan Kanadalaisten käyttämä vaunu, koska tornin takana on jäänteet varustelaatikon kiinnikkeille. Samanlainen kuin vaunussa "Forceful". pienoismallit.net/galleria/malli_9962/

t. Jake
Viimeksi muokattu 5.6.2021 12:58
Kiitos näistä pointeista, näillä on hyvä lähteä edistämään rakentamista. Nähtävästi Tarentaisessa tornin takaseinällä kulkee joku pressu. Muuta ei tuosta kuvakulmasta irtoa. Takakannella näyttää olevan yhtä sun toista kauniissa järjestyksessä pressun alla. Tykin putken ja konekiväärien piippujen suojaaminen viittaa siihen, ettei vaunua purettu suoraan taisteluolosuhteisiin.

On muuten erinomainen referenssi tuo Forcefulkin. Kiitos linkityksestä.
Pakko todeta tähän ketjuun, että tässä näkee tämän sivuston suuren hyödyn.
Tämä on oikea tiedon aarreaitta, ja jatkuvasti törmää mielenkiintoisiin aiheisiin sellailtakin osa-alueilta joita ei ole tullut ajatelleeksi.
Oheinen maininta löytyi M4A2:n teknillisestä käsikirjasta. Kuvaa ko. ooppuksessa ei ollut tarkasta kk:n säilytyspaikasta vaunun sisälllä.

Moi,

Tämä Arin "löytö" oli hyvä ja vahvistava. Järkevin paikka kuljettaa kk:ta on vaunun sisällä, jos ei mitään ulkopuolista telinettä ole. Mahdollisesti purettuna, jotta asetta on helpompi käsitellä. Tuo nyt kuitenkin painaa jonkin verran.

Kävin vielä enemmän läpi kirjojani ja näyttää vahvasti siltä, että vaunuissa M4A1 (75 mm varhainen), M4 (75 mm) ja M4A2 (75 mm) plus muut joissa on 75 mm:n torni ja kaksiosainen johtajan luukku ja joissa ei ole ei ole lataajan luukkua, ei ole tornin takana pidikettä / kiinnikettä kk:lle. Tietysti taas poikkeus vahvistaa säännön, eli onko mahdollisia kenttämodifikaatioita tms., kukapa tuon ehdottomasti osaa sanoa. Siksi tuo "vahvasti."

Niin, ja M4A3 (75 mm/76mm/105mm), joissa on lataajallakin oma luukkunsa, ovat sitten taas eri asia. Samoin kuin muut 76:mm vaunut. Kuten M4A3E2 (ns. "Jumbo" 75 mm/76 mm) ja M4A3E8 (Easy Eight). + varmaan vielä jotain mitä en tässä nyt muista.

t. Jake
Isot kiitokset teille tietäjille, tämähän selvisi täydellisesti ja tuli vielä hyödyllistä lisäinfoa päälle.