Pienoismallit.net

Mr Surfacer pohjamaalin ohennettu säilytys?

Onkohan kellään kokemusta esim. Mr Surfacer pohjamaalin säilytyksestä isona satsina valmiiksi ohennettuna? Olisi näppärä esim. ao. youtuberin mukaisella metodilla ohennettu pohjamaali näppärään pulloon, josta sitten saisi helposti suoraan ilman mixailuja tarvittavan satsin ruiskuun.

NIGHTWOLF TUTORIALS - How To Thin A Primer
(suosittelen kyllä äänen hiljentämistä ennakkoon - on taustalla turhan kova monotooninen musabiitti)Lyhentääkö rajusti kelpoisuusaikaa? Itsellä tuppaavat Surfacerit menemään mönjäksi, vaikka kuinka yrittäisi pitää alkuperäistä putelia puhtaana. Ohentamalla saisi vanhatkin mönjät (ehkö) rationaalisemmin käyttökuntoon, kuin joka kerta mixaamalla. Samalla joku (youtubessa joku Rex?) ehdotti valkoisen pohjamaaliin perusvalkoisen sekoitusta, joka sitten peittäisi paremmin pohjamaalinakin.

Mielipiteitä moisesta?
En tiedä säilyvyysajasta ohennettuna, mutta itsellä käy aina niin että Surfacer on kuivunut täysin kovaksi purkkiinsa kun tarvitsisin. Joka kerta sen on kuitenkin saanut elvytettyä KUNNON automaalarin tinnerillä taas toimintakuntoon. Ja seuraavan pohjamaalaussession koettaessa taas joskus sama homma edessä.