Pienoismallit.net

Ryhmärakentelu: Kilpa-ajoneuvot

Lisää kuusipyöräistä kalustoa tulossa kilpa-autoluokkaan. Bleed Kagan formula uhkaa valmistua.

Olin jo epätoivoisena pakastamassa Kagan gummirenkaita, kun saumojen ja kiinnitysnäpsyjen poisto perushiomisella santapapereilla ei tahtonut onnistua. Youtuubista löytyi kuitenkin vinkki ja moisella (D)remelin hiottimella (katso kuva) sain saumat katoamaan. Samalla renkaat hiotaan loppuunajetuksi, joten autoa saa sitten vanhennellakin?


Kuva - Nuoli osoittaa toimivaa hiomakärkeä gummipyörien hiontaan.

Vielä kirkasosien tinttausta (sävytystä?) vuorossa, joten totaalipilaamisenkin mahdollisuudet ovat vielä hyvin olemassa. Kuski saattaapi jäädä mittakaavanukeksi ilman sen kummempia krumeluureja.
Itse hion renkaat laittamalla renkaat hiomarullalle ja sitten vain renkaat akkuporaan pyörimään ja hiomatikulla pintaa sileäksi. Ei maksa Biltemassa ihmeitä ja samalla rahalla saa useampaa kokoa. www.biltema.fi/tyokalut/hionta/hiomatyokalut/hiomarullasarja-16-osaa-2000018438
Petri Huhtala kirjoitti:
Itse hion renkaat laittamalla renkaat hiomarullalle ja sitten vain renkaat akkuporaan pyörimään ja hiomatikulla pintaa sileäksi. Ei maksa Biltemassa ihmeitä ja samalla rahalla saa useampaa kokoa. www.biltema.fi/tyokalut/hionta/hiomatyokalut/hiomarullasarja-16-osaa-2000018438
Joo, tuolla systeemillä rengas pysyy varmemmin pyöreänä.
Petri Huhtala kirjoitti:
Itse hion renkaat laittamalla renkaat hiomarullalle ja sitten vain renkaat akkuporaan pyörimään ja hiomatikulla pintaa sileäksi.
Juu, tähän tyyliin koetin ensin. Ilmeisesti kuitenkin liian hienoilla santapapereilla, kun ei saumat näillä taidoilla poistuneet?!? Finaalissa on vielä tosiaan hyvä vetää renkaat pyöreäksi. Kiitän muistutuksesta.
"Maataistelukone" alkaa saada väriä pintaan. Nuo mulle vielä uusien Vallejon maalien metkut tuo lisää harmaita hivuksia. Teippauksen purussa kuoriutui pintaväri ja pohjamaali isoina laikkuina pois. Olisikohan asiaa auttanut tuo toisaalla keskustelunaiheena oleva pesu ennen maalausta? Aiemmin emaleilla rotjanneena en ole tottunut muoveja peseskelemään.Viimeksi muokattu 25.3.2021 18:58
Ari Oksanen kirjoitti:
Nuo mulle vielä uusien Vallejon maalien metkut tuo lisää harmaita hivuksia. Teippauksen purussa kuoriutui pintaväri ja pohjamaali isoina laikkuina pois. Olisikohan asiaa auttanut tuo toisaalla keskustelunaiheena oleva pesu ennen maalausta? Aiemmin emaleilla rotjanneena en ole tottunut muoveja peseskelemään.
Omien kokemusten mukaan pesu/IPA -pyyhintä ei ole auttanut, ainoastaan tuo muovipohjusteen käyttö on pitänyt maalit pinnassa (koputtaa samalla puuta).
Kyllä nyt lähtee muovipohjuste hankintaan! BAC Lightning oli ensimmäinen Vallejovärjätty malli, jonka kanssa kikkailin välikerroksilla lakkaa, ettei edellinen värikerros irtoaisi joka pienestä raapaisusta tai maskiteipin liiman mukaan. Tämän toisen kanssa loppuu kärsivällisyys.
C4:nen valmistui.
Ei vaan tullut "galleria-kelpoista" mallia. Ei taidot/kärsivällisyys riittäneet, tähän "suoraan viidestä paketista" tehtyyn.


Jostain syystä konepellin sininen meni appelsiiniksi. Ja tämän tietenkin huomasin vasta lakkauksen jälkeen. Mitä lie tapahtunut? Etsien kanssa (tai oikeastaan pikaliiman) lähräsin. Dekaaleissakin tein mokan ?: oli ilmeisesti turhaa sivellä liquid filmillä. Ei etenkään kylkien isot dekaalit kestäneet.

Listaa virheistä voisi jatkaa, mutta:

Olen tyytyväinen, että sain tämän ylipäätänsä kasaan.
Ja meneehän tämä tuossa noiden muiden "vähemmän onnistuneiden" vieressä.Tuskimpa kukaan kotonani kauhean läheltä tarkastelee:)))
Minun osuuteni tässä ryhmärakentelussa valmistui myös, ja se näyttää tältä. Esko ja Jouni Aholan '28 Chrysler
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Lainaus:
Lainaus omasta tekstistä: Kyllä nyt lähtee muovipohjuste hankintaan!
Tämä nyt ei kai tähän keskusteluun ihan kuulu, mutta tuli täällä esille: Eli lähinnä lisäkysymys Tervolle. Tuli hankittua purnukka tuota muovipohjustetta. En löytänyt mistään tietoa, mitä liuotinta tuo aine tottelee? . Lähinnä siksi tiedustelen, että millä ruisku kannattaa puhdistaa Mipa:n jäämistä käytön jälkeen?

Siveltimellä tein koelevityksen styreenipalaseen, jonka päälle Vallejon maalia. Kynnellä raapaisun tuloksena…TOIMII!