Pienoismallit.net

Ryhmärakentelu: Kilpa-ajoneuvot

Tervetuloa, lisätty listalle molemmat.
Joulunpyhinä Verku edistyi pikkuisen. Seuraavaksi alkaa lajin sääntöjen määräämien turvavälineiden skrätsäys.

Vuodenvaihteen pommituksesta selvitty & kilpurin paketti avattu: Osia tarkisteltu ja suurimmat napsuteltu irti. 90-luvun sarjasta johtuen runsaasti valukuoppia, joiden täyttelyssä ja hiomisessa aika kulunut rattoisasti. MRPn Mr.Filler nopeasti kuivuva ja melko miellyttävä hiottava. Pakkelointi- ja hionta"musiikkina" Yle Puheen podcast-maratoni, jossa muutamia helmiä mukana, esim. "Avaruusromua" Jukka Mikkolan Kuuta ei ole! Salaliittoteorioiden kulttuurihistoriaa.

Ei vielä mitään fataalia havaittu. Osat sopii toisiinsa, mutta osa oudon kovaa muovia, osa tosi pehmeää + kumipyörät tietty. Ohjaajakin olisi mukana, mutta on vihreätukkainen peikko tms. Pohjamaali piti vetäistä koriin, jotta valuvirheitä paljastuisi vielä lisää.

Kyllä se koekasaamisen jälkeen jo näyttää kilpa-autolta!


AOI OGRE AN-21. Ensimmäinen koeponnistus osia kasaten. Mr Surface -kerros sumutettu ja valukuoppia on vielä hiottavaksi. Etupyörät ja ripustukset vielä valurangoissa.
Ei paljon näkyvää edistystä tänään, mutta monta henkistä työvoittoa paikkaus-ja hiontarintamalla + toinen pohjamaalaus. Viilat osoittautuneet käyttökelpoisiksi näihin muoveihin. Vähän oli tehtaalla valu jopa jäänyt vajaaksi muutamasta kohtaa (paraatipaikalta tietysti). Piirustuksissa ristiriitaisuutta. Osa symmetrisiksi luulluista osista ei ollutkaan symmetrisiä - olisi pitänyt hillitä valurangasta irroittelua - oma moka. Kuomussa reilut naarmut, paketti on saanut ajan saatossa melkoista haipakkaa. Olisi kannattanut laittaa kirkkaat osat heti omaan pussiin, kun olin hommannut sarjan, 10-15 vuotta sitten.
Aoshiman insseiltä useita hienoja rakennusteknisiä ratkaisuja, jotka auttavat kömpelöä rakentajaa. Varsin virtaviivainen viritys tämä ajopelli. Maalailussa tulee haastetta, kun rakennusjärjestyksen pohdintakin jo ottaa koville lekomallarille.
Kuskinkin rapsuttelin kuosiin ja pohjamaalasin kaikenvaralta. Saattaapi vaan olla liian haastava maalailtava figuriini, vaikka tuskin lienee tältä planeetalta.
Eksoottisen näköinen peli, mutta yhtä eksoottinen on tuo Dow`s puteli liimojen vieressä;-). Tarviiko sitä missä vaiheessa mallailua ja liekö mihin käyttöön ( tuo kuski lienee ottanut jo kulauksen )?
Markku Rinne kirjoitti:
… Tarviiko sitä missä vaiheessa mallailua ja liekö mihin käyttöön ( tuo kuski lienee ottanut jo kulauksen )?
Dow’s on tarvittaessa hyvä Flow-tilan Improver, riittävän pieninä annoksina. Kuvan kuski on olemuksestaan päätellen käyttänyt kyllä jotain muuta brändiä.
IT Lahtinen kirjoitti:
Markku Rinne kirjoitti:
… Tarviiko sitä missä vaiheessa mallailua ja liekö mihin käyttöön ( tuo kuski lienee ottanut jo kulauksen )?
Dow’s on tarvittaessa hyvä Flow-tilan Improver, riittävän pieninä annoksina. Kuvan kuski on olemuksestaan päätellen käyttänyt kyllä jotain muuta brändiä.
Miten tuo selkärankaansa kädellään tukeva kuski on tarkoitus ahtaa ohjaamoon? Lämpökynttilällä koipia koukkuun?

Oma projektini lienee loppusuoralla

Mukava nähdä, että projekteja on jo finaalissa.
Ismo Penttinen kirjoitti:
Miten tuo selkärankaansa kädellään tukeva kuski on tarkoitus ahtaa ohjaamoon?
Aoshiman AOI OGRE AN-21 mestarit päättivät laittaa sarjaan mukaan tuplakuskit: 1. elvistelevä kuski (nojailee aiemmassa kuvassa) ja 2. rattia vääntävä kuski oikein kypärä päässä(!). Ajavan kuskin irtokädet voipi yrittää asetella ohjauspyörälle. Laitetaan kypäräkuski ohjaamoon, jos sisustus menee pilalle tai näyttää muuten aneemiselta (nämä autonomiset autot lienevät kyllä suht mittari- ja nappulavapaita ohjaamosta, koska tekoälyhän hoitelee ohjailua ilman vipstaakejakin kuskin ollessa vain rekvisiittaa).

- - - -

Tähän lisäksi NiksiPirkka-tasoinen apurivinkki pikkuosien suihkumaalausta varten:
Leveä kaksipuolinen teippi pitää osat hyvin paikallaan, jos sinitarra/hammastikku/styroksialusta -ripustelu ei onnistu. Esim. Bilteman 15 metriä pitkä rulla riittänee useamman vuoden projekteihin. (katso kuva)

Veikeän näköinen tuo OGRE-kilpuri. Odotan innolla, millaisen värityksen IT Lahtinen keksii. Oma tuotokseni edistyy hitaasti. Juuri laitettu paksu kerros milliputtia ja uusi etusiiven malli on hiottu.
Olen saanut omani valmiiksi. Kuvat löytyy aiemmin mainitusta paikasta ja Koottavien autojen ryhmästä facebookista. Sitten vain kohti seuraavia projekteja.