Pienoismallit.net

Ryhmärakentelu: Kilpa-ajoneuvot

Tänään kasailtu puskureita kiinni maalauksen jälkeen ja kuskin puolen etulokari menee uudestaan maalaukseen, liima karkasi ja sotki maalauksen lokarista. Ei paha, ei paha.
BMW sai mainokset pintaan. Pölyä piisaa sen verran että siistimistä pitää tehdä vielä ennen lakkausta, sen jälkeen pääseekin tekemään sisustaa. Tai niitä kaikkia viittä osaa mitä siihen sarjan mukaan vakiona kuuluu.
Hitaasti starttaavaa laatua kun olen, enkä ole ehtinyt sivuillakaan juuri käydä, huomasin vasta nyt tämän. Parempi myöhään kuin milloinkaan, vai miten se meni. Koko päivän olen miettinyt mitä lähtisi työstämään, että saisin aikataulussa maaliin asti. Jotain simppeliä siis, sillä kaikenlainen ylimääräisen detaljin rakentaminen hidastaa niin monta projektia vuosien mittaisiksi. Kaikenlaista malli ideaa on päivän aikana mielessä ja ihan käsissäkin pyörinyt. Tyrrell R34 tuli ihan ensimmäisenä mieleen ja siihen juttu mitä olen pitään hautonut. Siispä tutkimaan mahdollisuuksia se touteutukseen. Homma osoittautui kohtuullisen työlääksi, joten siirryin etsimään seuraavaa vaihtoehtoa. Hetken mietin Super Boss kilparekkaa, mutta siirsin sen syrjään. Ralliautoissa on kaikissa niin paljon tekemistä, että ne sai jäädä suosiolla hyllyyn. Muutama Days of thunder elokuvan autokin olisi, mutta nekin hylkäsin. DTM autotkin saivat jäädä hyllyyn, mutta ehkäpä tuolta formula puolelta jotain kliffaa saisi kehitettyä. Mika Salon Tyrrell, Häkkisen Lotus, Häkkisen 4/8 McLaren, Keken Theodore kaikissa vähän ponneton into. Vaikka kaikkiin on vähän extraakin laatikossa, niin silti ei vaan napannut. Yksi Nascar Plymouthkin olisi keskeneräisenä, mutta se on niin totaalista scratch hommaa että ei varmaan ehtisi ajoissa tehdä. Hetken mietin jopa Herbien tekemistä, mutta ei sekään lähtenyt innostamaan. Vaan se Tyrrell R34 jäi kytemään takaraivoon erikoisen ideansa takia, joten sillä hypätään mukaan tähän kimppakyytiin. Nyt vaan toivotaan että korona alkaisi hellittää, että työpäivät lyhenisivät normaaliksi ja olisi aikaa rakentaa Tyrrel Valmiiksi.
Myös myöhäisheränneeenä, käyks tämmönen: P-51C 'Thunderbird', kisanumero #90, ajettu senaikasessa Bendix racessa 1948-49. Mulla olis tosta AMG:n 1:48 kitti alottamista vaille valmis. Tolla koneella on muuten edelleen 100km FAI nopeusennätys nimissään.Tolla lensi mm. Jimmy Stewart ja Jackie Cochran
Viimeksi muokattu 21.12.2020 13:34
Molemmat yllämainitut kelpaavat paremmin, kuin hyvin mukaan letkaan.
Vauhtiin on päästy. Tamiyan Tyrrell six wheeler ei todellakaan ole sitä, mitä tulee mieleen kun puhutaan TAMIYAN malleista. Alta löytyy patterikotelo ja paikka sähkömoottorille, mutta muuten malliksi jonka ensipainos oli 1977, tämä on ihan ok. Mutta eihän tässä mitään priimaa lähdetty tekemään, joitain pikku viilailuja jos sinne tänne laittaisi. Aiheesta en ole koskaan mallia nähnyt, siksi erikoinen tämä tulee olemaan. Pientä vinkkiä siitä on jo löydettävissä. Etusiipeä muokkasin kun ei ollut oikeanlainen. Polttoainetankit virittelin kylkiin, kun tulevat mallissa näkyville. Turvakaari on päivitetty ja umpisurkeat takajarrut laitoin myös uusiksi.
Voipi olla että tulee toinenkin malli ryhmikseen. Löytyy keskeneräinen kiihdytys Camaro. Bemari alkaa olla loppusuoralla ja pitäähän sitä jotain tekemistä olla…
Juu etenee täälläkin '28 Chrysler Roadster

No nyt tekisi mieli kokeilla autovalmistusta. Vieläköhän ehtisi tähän ryhmään mukaan näin hämäläistä maakuntaperinnettä noudattaen?
Pakettijemmasta löytyi näet Aoshiman 1/24 AOI OGRE AN-21 kilpuri. Vehje kuuluu Cyber Formula Grandprix kilpasarjaan ja on vuoden 2022 kisakone, kuskina japanilainen Bleed Kaga. Ajaa numerolla 5.
Ilman ryhmärakentelun motiivia tätä tulee tuskin rakenneltua. Sarjan valu on vuodelta 1999 ja muovi on arveluttavan kovaa - lopputulos voi hyvinkin kuulua jokamiesluokkaan. Toivottavasti pääsee vielä ryhmään.


AOI OGRE AN-21
Jos vielä mahtuu, niin mukana 1/16 Ferrari F40 Racing.

JT