Pienoismallit.net

Ryhmärakentelu: Desert storm 30 v

Tänään tulee kuluneeksi 30 vuotta Operaatio Aavikkomyrskyn alkamisesta. Siitä alkoi muutaman viikon rypistys Irakin kukistamiseksi, ja samoin tätä ryhmärakentelua on jäljellä muutama viikko. Pari valmista mallia galleriaan onkin jo ilmestynyt, hienoa! Oma Abramsini kärvistelee maalausvuoroa odotellen, pitää tsempata se valmiiksi aikarajaan mennessä.


Matchboxin Buccaneer on edennyt siihen vaiheeseen, että kamalat uppoviivat on täytetty ja pinta käsitelty Mr Surfacerilla. Myös ensimmäiset koonnat on saatu tehtyä. Ohjaamon sisukset maalattu Akanin Dark Admiralty Greyllä, joka on muuten todella tummaa. Tummempaa kuin esim. Dark Sea Grey. Liian tummaa. Olkoon.

Olen kovasti vastustanut kiusausta, että alkaisin lisäilemään erilaisia detaljeja joka puolelle, jota tämä malli todella kaipaisi. Ainoat tällaiset tulevat liittymään ulkoiseen kuormaan, jota itse mallissa ei ole ollenkaan.


Buccaneeria taas vähän eteenpäin. Kittiä kuluu. Jospa sais deadlineen mennessä valmiiksi. Tuntuu siltä, että kiire tulee.
Vaikuttaa uhkaavasti siltä, että saan F-111Fn määräsikaan mennessä valmiiksi. Tänään on ensimmäiset siirtokuvat laitettu paikoilleen. Loput kuvat ja loppuviimeistely sekä kuvaminen. Ja aikaa kolmisen viikkoa. Lupaavalta näyttää. Ehtii rakennella maalinkuivumismallikin rinnakkaisprojektina. Tai pari jos oikein ahneeksi heittäytyy…

E-P
Aardvark F-111F julkaistu sivustolle.
Omalta osaltani joudun toteamaan ettei valmistu ajoissa, hiomistalkoot jatkuvat omalla ajalla.
Sama täällä. Ei tule olemaan aikataulussa missään muodossa. Tehnyt sen mitä kiireiltäni ehtinyt, niin keskeneräisiä pois.
Itsellä hyvä mieli ryhmiksestä, myös vuodenvaihteen mallista.
En muista milloin viimeksi olen näin nopeasti saanut valmista aikaan.
A-10 odottaa aivan pientä viimeistelyä, saan kuvattua viimeistään huomenna.
F-117 jää vaiheeseen. Inspiraatio pieneni siipiosien jokasuuntaiseen kierouteen. Valmistuu kyllä jossain vaiheessa.
Tähän asti päästiin ryhmiksen merkeissä. Loppuun asti toki tehdään, mutta ei kerkeä määräaikaan mennessä. Mites se silloin 70-luvulla tuntui Matchboxit menevän kasaan helpostikin, kun nyt taas on vaikka kuinka lailla näissä työtä. Työn jäljen vaatimukset ovat tietysti nyt ihan eri luokkaa.

Vielä 80-luvullakin Matchbox-malli meni kasaan reilusti nopeammin kuin viikossa. Muistaakseni jonain vuonna koulu alkoi kahdeltatoista perjantaisin ja ennen koulun alkua ehdin käydä ostamassa PB4Y Privateerin ja rakentaa sen.

Eli siis M551 ei myöskään tule valmiiksi.