Pienoismallit.net

USA Navy sukellusveneiden sisävärit.

Ajattelin hypätä epämukavuusalueen syväänpäätyyn ja pitkälle. Mallivarastoa järjestellessäni käteen sattui Revellin paketoima SSBN Andrew Jackson, joka on tarkoitus rakentaa vuoden loppuun mennessä. Revell tarjoaa omia värejään (pääasiassa vaaleanvihreää ja -harmaata) sisätiloihin. Netistä en paljoa apua löytänyt. Eli onko arvon mallarikollegoilla tietämystä aiheesta? Muutoin on mentävä ojheen mukaan.

E-P
Pinterestissä USS Requin:
fi.pinterest.com/pin/235102043018734915/

Näyttäis kovasti vaaleanvihreeltä ja harmaalta ;-)
Tarkempaa tietoa ei irtoa täältäkään. Hyllystä kuitenkin löytyy Squadron Signalin Ohio-Class Submarine On Deck-kirja. Ohio luokka on tietysti hieman tuoreempi mutta sävyt hyvin mahdollisesti sisällä samat. Vaalean vihreä on kuvien perusteella hyvin vaalea. Kirjassa on useammalla sivulla kuvia joissa on miehistön jäseniä päällään hiekka/khaki-värinen asu. Vaalean vihreä lähentelee jo tuota sävyä.
Google-haulla löytyi pari keskustelua, jossa sukellusveneiden sisävärejä kommentoitiin:
Redditissä keskustelua
Quorassa keskustelua ja kuvia

Seafoam Green on tuo vaaleanvihreä sävy, jolla suuri osa metallipinnoista on maalattu - ilmeisesti aika lailla sama väri, jolla mm. Vietnamin aikaiset amerikkalaispanssarit on maalattu sisältä (mm. M113A1). Tästä keskustelua mm. Armoraman sivuilla. Ilmeisesti Tamiyan Sky XF-21 on mallarimaaleista aika lähellä ainakin tankkipuolella - pienimitakaavaisessa sukellusveneessä sitä varmaankin kannattaisi vaalentaa aika paljon.
Moi

Kiitokset kaikille vastaajille. Ilmeisesti Revellin värimääritykset ovat riittävän lähelllä. Vaaleanvihreän (Laipiot ja rungon sisäpuoli) pitäisi sävyltään vastata Brittien Sky väriä. Vaaleanharmaa ("lattiat") on aika lähellä Suomikoneiden pohjan harmaata. Saas nähdä, minkälaisen virityksen saan aikaiseksi…

E-P