Pienoismallit.net

Kokemuksia maalauskaapista?

BenchVent löytyy täältäkin eikä pahaa sanaa voi samoa. Pitää kurkata tyyppikilvet. Tukesin linkki oli mainio, kiitos siitä.
Atex-direktiivi ja merkinnät vaikuttavat olevan enemmänkin teollisen mittakaavan laitteisiin tarkoitettu, puhutaanhan tuossa mm. kaivoksissa ja niiden maanpäällisissä osissa olevista laitteista. Voin toki olla väärässä.

Lukemassani Tukesin johtajan haastattelussa oli maininta, että asianmukaisissa sähkölaitteissa on aina oltava mukana käyttöohje, jossa laitteen käyttötapa tulee selväksi. Olisiko sitten niin, että tällaisissa kotona käytettävissä laitteissa ei tarvita Atexin Ex- sun muita merkkejä, vaan CE-merkintä ja käyttöohje riittävät?

Omassa kaapissani on vain CE-merkki ja moottorissa maininta, että on hiiliharjaton (eli ei kipinöi). Lisäksi valmistajan sivuilla mainitaan, että laitetta voi käyttää myös mm. liimojen ja liuotinten kanssa (en löytänyt tähän hätään kaapin papereita, siksi kurkkasin netistä).

Asiahan on sitten toinen, jos joku tee se itse -mies askartelee löytämästään puhaltimesta maalauskaapin tietämättä yhtään, mihin se puhallin on alun perin tarkoitettu ja sopiiko se alkuunkaan tuohon tarkoitukseen.

Tukesin johtaja vielä varoitteli nettiostoksista. Netissä myynnissä olevista laitteista isoa osaa ei ole tarkoitettu Euroopan markkinoille, eli mikään eurooppalainen viranomainen ei ole niitä testannut. Tämän takia näiden kanssa pitää olla tarkkana, ja niiden hankkimiseen ja käyttämiseen sisältyy johtajan mukaan aina pieni riski.

Tämmöistä.
Tässä aika hyvä selitys "harjattomista" (eli siis ei-kipinöivistä) moottoreista: en.wikipedia.org/wiki/Brushless_DC_electric_motor
Oon miettinyt omaa askartelua. Onkohan tuommoisen imuteho riittävä? 3,6 kuutiota minuutissa…

www.biltema.fi…elma/ilmanvaihto/moottoritilan-tuulettimet/moottoritilan-tuuletin-2000040826

Kokemuksia?
Mika Hyppönen kirjoitti:
Oon miettinyt omaa askartelua. Onkohan tuommoisen imuteho riittävä? 3,6 kuutiota minuutissa…

www.biltema.fi…elma/ilmanvaihto/moottoritilan-tuulettimet/moottoritilan-tuuletin-2000040826

Kokemuksia?
Mulla oli aikasemmin käytössä oma rakennelma jossa oli käytössä vastaava biltaman tuote mutta versio joka oli n 13-14v sitten myynissä. Muistaakseni kapasiteetti oli samaa luokkaa.
Minulla on asenettu 2kpl noita tuulettimai ja maalaus kaapin leveys oli jotain 60cm ja korkeusn 35cm. Silloin tuo oli kalibroidulla virtausmittarilla mitattu riittävä virtaus kaapin aukossa. Enää en muista mikä oli teollisuus suositus tuolle virtaukselle mutta saattaa googlella löytyä.
Tuossa omassa rakenelmassa oli viel ätehty niin että imu oli alaspäin joka myös tehostaa tuota imua, eli jos imu tapahtuu takaseinästä on samalla imuteholla pinempi hyöty.
Verattuna nykyiseen Bench Vent imukaappiin niin tuo oma tekele oli heikompi, vanhassa tuli liuotin maaleilla pientä hajua mallaiulu huoneeseen mutta nykyisellä ei huomaa hajua vaikka maalaisi uudella tamiyan laquer maaleilla jotka haisevat ihan sika pahalle.
Johan viimeinkin tuli puuhasteltua maalauskaappi.Peltihyllykön tasolle vanerit ympärille ja etuosa sopivaksi aukko ja sulkuluukku väli korkeus sälvoilla,nosto kahvahan se olla pitää,maalisuti oli sopivasti käden likellä.Tallin seinässä on poisto puhallin vieressä joten helppo putkitaa ja vaihdetteavalla sovitteella.Eka maalaus,kammion sisäseinien valkaisu ja käryt poistui kaikki ja nopeasti.Kaikki on kierrätys materiaalia ja nurkissa olemassa olevaa,ostettu magneetti kisko ja suonipihdit useita.Valaistu remontti putkiledi ladattavia lamppuja.