Pienoismallit.net

Ryhmärakentelu: Keskeneräisiä malleja valmiiksi II

Tervo Salminen kirjoitti:
Miten herrat hoitaa tällaisen lakkauksen
Minä lakkaan siivet erikseen ja rungon erikseen. Yleensä haen siipiin ja runkoon hieman erilaista kiiltoa.
Seuraavasta keskeneräisestä eli Revellin Vw T3 camperista tuleekin sitten aika häiriintynyt väritykseltään. Värejä ei niinkään "valittu", vaan ekat purkit kouraan, mitkä pakista löhty ja maalaamaan.
Valitettavasti minun pitää luovuttaa tämän ryhmiksen suhteen. Puuttuvia osia keskeneräisiin malleihin ei löytynyt mistään ja siirtokuva arkkikin Helleriiin Yakia ajatellen on liian hyvässä säilössä…

E-P
Onpas kertynyt noita keskeneräisiä. Volkkari kun valmistuu, voikin jättää välineet valmiiksi Hasegawan lava-Datsunia varten. Tätä on sen verran tehty, että keula on veistelty pois ja tilalle on istutettu C1 modelsin hakosuka- nokka.
Liki valmis! Noi matkustamot ikkunat täytyy koittaa puuliimasta turata, ja etutelineen kaksi pikku luukkua liimailla paikoilleen. Kunhan ensin rauhoittuu noiden pääteineiden liimauksesta. Oli sen verran sovittelua, kun ei tahtoneet kaikki pyörät olla millään yhtäaikaa maassa. Kiva repiä pikaliimaa irti :(
Samoin toi oli ilman moottoreita vakaajat paikoillaan lievästi takapainoinen (etupyörä ilmassa, mutta ei kipannut pyllylleen), moottorit sentään tasoittivat tilanteen. Olisi yksi mutteri lisää pitänyt varmuuden vuoksi näköjään vielä kiertää siihen keulale laitettuun painopulttiin.

Tuo volkkarin retkipaku jää kyllä lisäämättä, sen verran on ollut ongelmia sovituksissa, että keskityn Hasegawan Datsuniin. Niin se vaan on, että jos haluaa hienon tehdä, pitää Hasegawa ostaa. Ja jos helppo ja nopea, silloin Tamiya.
Tästä alkaa jo Biimerin tunnistamaan, jos ei muuten, niin moottorin muodosta. Tosin, samalla muotillahan veli venäläinen teki Uralin sotien jälkeen ;-) Keula on kuivakasattu, täytynee liimata, kun ei tuota tuon pienempnä kokonaisuutena näköjään maalaamaan pysty, ainakaan jos haluaa säilyttää sen toimivan jousituksen. Joka oli "mielenkiintoinen" kasattava, pari kertaa tuonne keulaputkien yläosaan sijoitetut parin sentin jouset elivät omaa elämäänsä ja opettelivat lentämään, kun yritin noita puolikkaita ujuttaa yhteen!
Isot osat, poislukien vanteet, alkavat olla kaikki enemmän tai vähemmän hoidossa. Mutta valurangat ovat edelleen täynnä kaiken maailman pikkunippeleitä. Ainoat kromatut osat, jota malliin on tyrkyllä, on vanteet (joista kromi täytyy riisua), sen sijaan näitä pikkuosia, joissa kromi olisi paikallaan (esim noi työntötankojen putket, venttiilikansien kiinnikkeet jne.) joutuu kromailemaan itse.

Authentic Airlinersin Fokker F-28 Fellowship mittakaavaan 1/144 on telakalla :-)
Kaksipyöräinen? Kauhia määrä vanteenpuolikkaita, kävivät eilen Pirkka-putkimiehessä krominpoistossa. Kromit olivat yllättävän kovassa verrattuna edelliseen Tamiyaan, jonka osille ei oikeastaan tarvinnut kuin sanoa "Kylpyyn!" niin kromit katosivat! Pesu ja kuivatus, ja tänään sitten tuskastuttava urakka valusaumojen ja purseiden siivouksessa. Kun kahdeksasta pinnavanteesta rapsuttelee jokaisen pinnan jokaiselta puolelta ja lisäksi vanteen ja navan valusauman, tietää raaputtaneensa ilman voittoarpaa ;-) Rapsuttelun jälkeen kevyt pintojen sively nesteliimalla (kuten panelirajojen kaiverruksessa, pehmentämään jälkeä). Ja Tamiyan kiiltävä musta pintaan, Alcladien alle.
Pakoputkisto syntyi myös useasta osasta, ja putkien saumat kollektoriin ja äänenvaimentajaan olivat sen verran näkyvät, että putkisto piti liimata läjään pyörässä paikallaan ja liiman kuivuttua saumojen (ja parin ejektoriläljen) kittaus. Ja sillekin Tamiyan maali pohjaksi.
Huomenissa Alcladia pintaan.

BMW:tä on ollut kyllä mielenkiintoista seurata. Haasteita on teksteistä ja kuvista päätellen ollut taas kerran "riittävästi" tämän päivän rakennussarjaan verrattuna.

Nuo pinnavanteet on kyllä ne suurin syy miksen ole itse ollut halukas tämän ikäluokan esikuviin lähtemään…