Pienoismallit.net

Ryhmärakentelu: Keskeneräisiä malleja valmiiksi II

Kettumaisia nämä pitkät saumat, ei näihin ole auto/pyörämalleissa tottunut! Noh, pyörän tankeissa/katteissa korkeintaan. Ehkä nämäkin on parin hieromisen jälkeen tyydyttävässä kunnossa.


U-505:n runko on saanut väriä pintaan. Aukkojen mustaaminen ja yksityiskohtien poimiminen on kesken.
Armoton teippausrupeama ja sen jälkeen mustaa metallisävyjen alle. Värirajat suoraan kasausohjeesta, oikeellisuudesta ei havaintoa, mutta jotenkin tuntuu, että noiden laippojen rajat ei välttämättä mene ihan noin…

Pikkuhiljaa… Vakaajat lakassa, moottorit maalissa. Runko odottaa tuon AK:n metallimaalin kuivumista, niin että uskaltaa teipata rungon valkoista varten.

Matkustamon lasitustahan tässä ei ole, ja nyt ihmettelen, mitä noilla akkunoille tekisin. Jätänkö näin, vedänkö yli siirtokuvakalvolla vai yritänkö tulostaa jonkunlaiset ikkunat.

Minä tökkisin lyijykynän kärjellä erikeepperiä tai crystal clearia ikkuna-aukkoihin.
A Lappalainen kirjoitti:
Minä tökkisin lyijykynän kärjellä erikeepperiä tai crystal clearia ikkuna-aukkoihin.
Joo, tämä tosiaan yksi vaihtoehto. Ja vasta pintalakkauksen jälkeen. Toi siirtokuvakalvo epäilyttää, kestääkö se mahdollista lakan kiillotusta…
Ehkä tästä vielä joku lentopeli saadaan! Pääosa maalauksesta puikoissa, jotain pikku paikkoja, lakkaa ja siirtokuvia seuraavaksi.

Nyt on oma, ainakin ensimmäinen, keskeneräinen julkaistu.
Päivän jännitysnäytelmä ;-) Toinen kylki laitettu, kivikautisten siirtokuvien liima paikka paikoin todella kellastunutta, korvaavia ei ollut, joten näihin on tyytyminen. Esivalmisteluna ruiskuttelin arkin päälle eilen Microscalen kalvon, tosin vaikuttivat siltä, että olisivat kestäneet läjässä ilmankin.

Runko lakattu ja kuivumassa, siivet odottavat vuoroaan. Miten herrat hoitaa tällaisen lakkauksen, tähän ainakaan saa minkäänlaista telinettä, että tuon saisi kerralla lakattua? Rungon alle ehkä jotain, että siivet menisi toisella kerralla.
Testailin uutta lakkaa www.automaalit.net/epages/automaalit.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/1682/Products/2238 Kiiltoa tuli karvan (jos toisenkin) enemmän kuin skaalaefekti sallisi, tosin, kun videoita katselee, niin kiiltävällä lakalla nuo maailmalla nämä näkyvät vetävän. Mukava lakka käyttää, 2:1 ja 10% ohennetta toimi 0.5 suuttimella hienosti. Kahdella märällä kerroksella (ohjeessa ei puhuta tartunnasta mitään) tuli harjoittelematta tällaista jälkeä. Ei tehnyt siirtokuville mitään, ei edes noille mustesuihkarilla tulostetuille ohjaamon laseille. Kuivumisaikakin ilmeisesti pitää paikkansa, oli puolen tunnin jälkeen ihan pölykuiva, evergreenille vedetty koevedos on nyt kolmen tunnin jälkeen käsittelykuiva, ylijäänyt lakka on mittakupissa jähmeää. Eikä haissut edes hirveesti, ruiskun pesu tinnerillä oli pahemman hajuinen.