Pienoismallit.net

Ryhmärakentelu: Keskeneräisiä malleja valmiiksi II

Mika Kauranen kirjoitti:
Eli siis tämä Keskeneräisiä malleja valmiiksi II -ryhmis on tullut todella tarpeeseen.

Lisäksi ilmeisesti tarvitaan vielä monta Keskeneräisiä malleja valmiiksi nn. -ryhmistä jatkossa?
Joo, jossain vaiheessa tuollaisesta taisin toiveen esittääkin! Näitä kun on 40 vuoden aikana kertynyt…
Tämäkin niin lähellä valmistumista, että hävettää! Laskutelineluukut, vakaajat, lakkaus ja pitot-putki. Parin illan homma.Bussin hierominen jatkuu. Ohjaamon lasitus istui sen verran huonosti, että päätin kitata tuon umpeen ja lisätä sen siirtokuvana. Päätöstä helpotti se, että sain asennusvaiheessa tuon lasin lipsahtamaan tuonne rungon sisään, ja pois ujuttaessa katkeamaan,tosin pilarin kohdalta, että tuo olisi ollut vielä pelastettavissa. Ikävä oppia kaikki! Siivet sain kuitenkin jo liimattua, niissäkin kittaamista, ja korkeusvakaajat maalattua, täytyy testata pintakäsittely loppuun asti niiden kanssa, helpompi poistaa maaleja niistä kuin koko koneesta ;-)Kuvauspaikkaakin piti vaihtaa, nämä kun ovat niin paljon isompia kuin autot ja mopot, että vanha, työhuoneessa oleva kävi pieneksi.
Viimeksi muokattu 7.3.2020 18:35

Viikon aikana saanut pikkuisen edistymään.
Totesin, että saa hierominen tuon rungon kanssa riittää. Olishan tuossa vielä ollut jotain sanomista, mutta jos hieromista jatkaa, ei tämä valmistu tänä(kään) vuonna. Jatkoin viimeisen pohjamaalin jälkeen tuolla Vallejon Dark Gull Greyllä siipien yläpintoihin. Antaa nyt kuivua, että saa teipattua tuohon rungon juureen tulevat vaaleanharmaat alueet (kuvannevatko hätäpoistumisteitä?), ja sitten vedettyä samalla värillä noi alapinnat. Siiven juuri on epäselvä, maalausohjeessa valkoinen, mutta tuota ainutta kuvallista referenssiä katsellen se olisi siiven kanssa samaa väriä.
Yllättävän työlääksi osoittautui tuo kittaaminen. Varsinkin rungon sauman hiominen niin, että runko on edes suunnilleen pyöreä vaati monta harjoituskierrosta. Osallisena varmaan se, että ei noi puolikkaat alkujaankaan ihan pyöreää muotoa tarjonneet. Noh, harjoituksen merkeissä menee tämä malli, josko seuraavaan sitten osaisi edes perusasiat.

Hyvältä tuo näyttää! Itse olisin väittänyt siiven juurta (jos nyt ymmärsin oikein, tuo rungossa oleva patti siipi-runko-liitoksessa) rungon väriseksi, mutten tappele referenssikuvaa vastaan. Runkosauma saattaa joskus olla pahansisuinen vastapeluri.
A Lappalainen kirjoitti:
Itse olisin väittänyt siiven juurta (jos nyt ymmärsin oikein, tuo rungossa oleva patti siipi-runko-liitoksessa) rungon väriseksi, mutten tappele referenssikuvaa vastaan.
Juurikin sitä. Ainut kuva mikä vähällä etsimisellä löytyy, on wikipedian kuva. Ja siinä toi tumma (metalli/harmaa) väri jatkuu (ainakin näyttää siltä) runkoon asti.

Milloinkas aukeaa galleriaan kansio tätä varten? Rellun pippana alkaa olla jo valmis, alustaa myöten. Jatketaan sitten muilla keskeneräisillä tämän jälkeen. Revellin VW T3 camper odottaa, on kuitenkin aloitettu, renkaat on vanteilla. Ollut kylläkin ollut jo pari vuotta mutta täyttää siis ryhmiksen vaatimukset…
Antti Eeva kirjoitti:
Milloinkas aukeaa galleriaan kansio tätä varten?
Täh?
Jos lisäät uuden mallin, niin eikö löydy optiota "kuuluu ryhmärakenteluun Keskeneräisiä malleja valmiiksi II"?
Jos ei, niin heti yhteyttä ylläpitäjään, että tämä jäi laittamatta.
Ok, tsekataan.
Moottori- ja laskutelinetyömaa ;-)