Pienoismallit.net

Ryhmärakentelu: Keskeneräisiä malleja valmiiksi II

Sitten on tämä Revellin Jakovlev Jak-38. Tämänkin voisi saada valmiiksi.

Pohjatöitä enempi kuin laki sallii! Ja tässä vasta valtaosa näistä isommista osista, valurangoissa on vielä "muutama" pikkuosa odottamassa vuoroaan. Aika paljon kitattavaa lähes joka saumassa, kertoo vaan sarjan iästä, muuta sanottavaa tuossa ei ole, yllättävän pikkutarkasti tätä on mallinnettu, toimivine keulan jousituksineen ja jousitetuilla satuloilla.
Homma seisoi viikon, kun ei näköjään toi alkuvuoden flunssa lähtenyt vieläkään, viikon yskinyt keuhkoja pihalle, ja yrittänyt saada aamuisin ääntä kurkusta. Liekö Thaimaassa saanut koronan ;-)

Joo-o. Vedin aamulla noi pohjatut osat mustiksi, ja nyt 2K-lakan pintaan. Ei paljoa maalauskaapit auta kun tässä yskässä lakkailee :( Huomenissa vois saada teipit noihin lokasuojiin ja tankkiin, ja sen jälkeen niihin lopullinen lakka. Loput mustiksi tulevat pikkuosat pitäis yrittää tehdä yhdellä rykäisyllä, ei tätä katkua viitsi koko talvea haistella. Niitä on vaan pirun paljon, ja varsinkin toi keula liikkuvine osineen huoletuttaa.
Nämä "ylisuuret" mallit on pirullisia, tuon kun olis aikoinaan ymmärtänyt. Kaapin päällystä laskeskelin, ja siellä nököttää vielä kahdeksan vastaavaa :(
Sitähän voisi ottaa pitkän tauon jälkeen työn alle myös nämä pienet merten sudet.
Saas nähdä kuinka käy. Haeskelin Lassin ja Yakin osia mutta kaikkia en löytänyt. Vain uudet siirtokuvat vanhaan Helleriin. Pitää penkoa parin laatikon sisältöä vielä. Jos vielä löytyisi.

E-P
Vähän lähempänä tämäkin ikuisuusprojekti valmistumista. Sain pääosan siirtokuvista paikalleen, jotain keulan ja mittariston kuvia on vielä irrallaan, kun ei noita osia ole vielä aloitettukaan. Ei voi täysiä pisteitä antaa noista kuvista, luokattoman huonoja. Varsinkin valkoinen väri (tai vaihtoehtoisesti musta) on noissa BMW-merkeissä kohdistukseltaan pielessä, mutta noihin on tyytyminen. Koneen lohkossa jotain paikkamaalausta, sen jälkeen sen saa liimattua sen tuohon runkoon ja rungon läjään. Ja sitten jatkoa sylintereillä, perällä ja miljoonalla pikkuosalla. Keula on vielä mietintämyssyssä, siinä kun on "toimiva" jousitus, jouset liimataan sinne keulaputkien puolikkaiden sisään, ja sitten vasta maalataan. Vanteitakin katsellut, parhaimmat noista saisi, kun pinnaisi ne uudestaan, mutta pelkona se, ettei valmista tule tänä vuonna.

Italia '44
Hahmotelmaa alustalle mietitty ja kaikki muutenkin aivan vaiheessa ja vielä se toinenkin dioraama huutelee taustalla huomiotani.

Pirskele, kun en huomannut suuressa innossani ilmoittaa valitsemaani mallia ennen sen jatkamista. Eli tässä: Ebbron Renault 4L. Aikoinaan jo tämän aloittamisen jälkeen oli vahva visio metsälöydöstä. FB:n metsäautoryhmä innoitti ja antoi myös muutamia referenssejä.
Antti Eeva kirjoitti:
Pirskele, kun en huomannut suuressa innossani ilmoittaa valitsemaani mallia ennen sen jatkamista.
Joo, mulle varmaan voisi lisätä myös tuon Airfixin A300-bussin. Sekin aloitettu joskus 198X, tosin paljoa muuta aikoinaan tehty kuin osia leikelty valurangoista. Muitakin aloitettuja tuolta kaapista löytyy, mutta edetään nyt näillä, josko joku valmistuisi.
Tervo Salminen kirjoitti:
Muitakin aloitettuja tuolta kaapista löytyy, mutta edetään nyt näillä, josko joku valmistuisi.
Eli siis tämä Keskeneräisiä malleja valmiiksi II -ryhmis on tullut todella tarpeeseen.

Lisäksi ilmeisesti tarvitaan vielä monta Keskeneräisiä malleja valmiiksi nn. -ryhmistä jatkossa?