Pienoismallit.net

Ryhmärakentelu: Keskeneräisiä malleja valmiiksi II

Lakkasin aamulla vaunun rungon ja vaunun ekaa kertaa, siirtokuvia varten. Samalla sen vaunun lokasuojan lopulliseen lakkaan. Ikivanhat siirtokuvat pysyivät pinnassa, ja kestivät tuon Profixin kaksikomponenttilakan ;-)
Nyt vaunu odottelee kuivumista, josko huomenillalla pääsisi taas takkuilemaan noiden siirtokuvien kanssa.
Kuivumista odotellessa jatkoin pyörän rungon ja moottorin kasausta siitä, mihin se aikoinaan on jäänyt. Runkoa oli jo kitattu, mutta puutteellisesti, joten korjasin sen, hioin, ja hionnan jälkeen Mr. Surfacer kittausten päälle. Moottoria oli ansiokkaasti kasailtu, lisäsin siihen nyt ne osat, jotka on oltava paikallaan, kun moottori istutetaan runkoon. Tämä on taas näitä ikäviä malleja, joissa runko on liimattava koneen ympärille, joten sekä lohko, että runko on maalattava jo tuota ennen. Ja näiden kasaamisen jälkeen on vielä koko joukko sekä rungon että moottorin osia käsiteltävänä. Josko noita saisi myös huomenna edistettyä.

Lulla teipattu! Tämä meni ilman suurempaa draamaa, kun oppi tuon lokasuojan kanssa miten näitä äärimmäisen herkkiä vanhoja siirtokuvia pitää käsitellä (kuin morsianta hääyönä). Tahattomia katkeamisia ei tainnut tulla kuin pari, noi kyljet on kahdesta todella pitkästä raidasta, katkoin ne kaikki kahtia, samoin tuon keulan, vaikka se pienempi olikin. Tuon BMW-merkin sijainti on arvoitus, niitä on arkilla neljä. Yhtä japanilais-mallia katselin, niin siinä noita oli käytetty viisi, tankin vasemmalla puolella, molempien takalokasuojien takana, lullan lokasuojassa myös edessä, ja yksi lullan kyljessä. Päädyin sitten sijaintiin tuossa kyljessä.
Jälkiviisaana voisi todeta, että jos malln tekisi uudestaan, niin jättäisin noi patruunalaatikoiden kiinnityspisteiden "niitit" pois, samoin kuin nuo kahvat. Ovat sen verran pahasti noiden teippien reitillä. Noh, onneksi kun katsoo kokoamattoman malln hintaa Ebaystä, (parisataa), niin eipä tuota ole tarvis uudestaan tehdä ;-)
Kuivukoot nyt huomiseen, niin voisi vetää "lopullisen" lakan tuohon vaunuun, puoitoista kerrosta ei näköjään ihan tasoittunut, lokasuoja on kiiltävä, pari kerrosta enemmän vedettynä.

Taidanpa uskaltua tähänkin ryhmikseen. Kunhan saan Avoimet taistelutilat-ryhmiksen mallin valmiiksi, niin jatketaan viime kesän aloitetulla Trumpeterin 1/35 StuG E-100:lla tässä ryhmiksessä.


Alleycatin 1/48 Tucano on jäänyt kesken ~10 vuotta sitten, tämän voisi koittaa saatella maaliin ja osallistua ryhmikseen.
Hiljalleen mieleen palaavat ne syyt, jotka aiheuttivat Hurricanen sysäämisen syrjään. Esim. ulompien kk-aukkojen avaamatta jääminen, sopivien häikäisysuojien etsiminen jne. No, se kk-aukkojen avaaminen oli helppo juttu, ja sopivat etsiosat häikäisysuojille ovat löytyneet. Kuvista bongasin kk-kameran ulokkeen oikeassa siivessä. Se täytyy väsätä jollain mielekkäällä tavalla. Eteenpäin.
DH 91 on saanut väriä ja Futurea pintaan. Seuraavaksi paneeliurakäsittelyä ja siirtokuvat.
Faraday vai Franklin?
Pasi Ahopelto kirjoitti:
Faraday vai Franklin?
Ei vaan Fortuna
Kaappeja ja laatikoita tuli pengottua ja kolme potentiaalista ehdokasta löytyi. Valitsin Mercedes Benz SL 63 AMG malliksi. Auto on joskus maalattu valkoisella. En kuitenkaan saanut väriä tasaiseksi ja olin hionut sen puhki. Uutta väriä ja intoa odotellessa malli on jäänyt pyörimään laatikoihin. Nyt testailin muutamaa värimallia ja vahvana ehdokkaana olisi tuo purppura satiinipintaisena. Täytyy vielä yksi kalkkiviivoilla oleva malli saada valmiiksi, ennenkuin tähän pääsee todella keskittymään.

Tässä tämä Fujimin Vertol, joka on vartonnut jo aikansa hyllyssä odottaen motivaatiota. Flygvapnetin sirpalekaavio lannisti, jäi kesken. Pitäisikö tyytyä laivaston yksiväriseen kaavioon?