Pienoismallit.net

Ryhmärakentelu: Keskeneräisiä malleja valmiiksi II

No niin, Nyt rupes jopa Fw 189 edistymään. Falconin kuomujen pinnasta pois maskiteipit, niin rupesi paljastumaan "kirkasta" pintaa:
Viimeksi muokattu 19.5.2020 15:00
Nyt pääsin vihdoin tilanteeseen, että kaikki tarvittavat välineet on kasassa ja pääsee aloittamaan. Loppuviikosta on neljä vapaapäivää, niin luulisi riittävän aikaakin.
Bilekin (ex Airfix) Fw 189 saattaa jopa valmistua lähitulevaisuudessa:
No niin, seuraavaksi siis tämä taas työn alle.

Muistaakseni on aloitettu viime vuosituhannen puolella, mutta tarkkaa päivämäärää ei ole tallennettu.
Mallailutekniikkani eivät olleet silloin nykyisellä tasollani, joten tässä saattaa olla siihen liittyen pahoja lapsuksia.
Muistaakseni tauolle joutuminen johtui tuosta miehistön lisäämisetä joukkoon, ja kun se tuntui liian työläältä, niin meni varastoon.
Varastosta toiseen siirtyessään tämä sai osakseen hieman pölynpyyhdintää, mutta voi taaskin tuota pölyn määrää!

Homma pitää aloittaa siis pölynpoistolla. Sitten loput miehistöhenkilöt paikalleen (jos osat enää löytyvät) ja muut detaljit. Hitto, että tässä on oikeasti hommaa vielä. Tämä on oikeasti ensimmäinen, jonka kanssa epäilen, että tuleeko valmiiksi?

Mutta yritetään.
Hyvässä vaiheessa Tupolev näyttää jo olevan! Tosin maalattavaa pintaakin löytyy. Mikä valmistaja kyseessä?
Olli J. kirjoitti:
Mikä valmistaja kyseessä?
ICM
Paluu TB-3:n pariin alkoi näillä:

TB-3:n pyrstöosaston takilointi vaati noin 3 päivää muiden hommien ohessa. Koska en osannut silloin vuosituhannen vaihteen paikkeilla tehdä tarvittavia porauksia etukäteen.
Näin jälkikäteen, kun osat on jo asennettu, niin se homma on huomattavasti hankalampi. Ja lopputuloskaan ei ole paras mahdollinen.
Takilointeja vaativissa koneissa takiloinnin suunnittelu on äärimmäisen tärkeää ennen rakentelun aloittamista!

No, tästä kuitenkin koitetaan edetä. On jopa mahdollista, että tämä valmistuu ennen heinäkuun loppua, mutta sitä ei voi taata.
Kiitos ryhmikseen osallistuneille! Mikalle erityisesti kättä lippaan, komea suoritus. Kun ryhmistä aloiteltiin, luulin itse saavani enemmän aikaan. Poikkeuksellinen kevät ja kesä aiheuttivat ylimääräistä säätöä ja mallailuajan vähenemistä. No, jäipähän potentiaalisia malleja mahdolliseen Keskeneräisiä valmiiksi III -ryhmikseen…