Pienoismallit.net

Ryhmärakentelu: Keskeneräisiä malleja valmiiksi II

Olen alkanut urakoida vanhoja keskeneräisiä malleja valmiiksi (sanotaanko nyt vaikka että koronaviruksen innoittamana). Osallistun tähän ryhmikseen nyt seuraavilla tekeleillä:
- Messerschmitt Bf 109G-2 (DreamModel, 1/72)
- Hawker Hurricane Mk.I (Hasegawa, 1/72)
- Grunau Baby IIb (AZ-Model, 1/72)
Ehkä muitakin jos into säilyy…
Viimeksi muokattu 14.4.2020 19:32 +
Ora Lassila kirjoitti:
Olen alkanut urakoida vanhoja keskeneräisiä malleja valmiiksi (sanotaanko nyt vaikka että koronaviruksen innoittamana). Osallistun tähän ryhmikseen nyt seuraavilla tekeleillä:
- Messerschmitt Bf 109G-2 (DreamModel, 1/72)
- Hawker Hurricane Mk.I (Hasegawa, 1/72)
- Grunau Baby IIb (AZ-Model, 1/72)
Ehkä muitakin jos into säilyy…
Sinullakin on noita keskeneräisiä iso lista. Tervetuloa joukkoon;) ja katsotaan mitä ehtii valmistua. Tsemppiä!
Tämäkin mennee tässä keskeneräisissä. Kyseessä Monogramin Mustang Boss 429, Hankittu tämäkin tuolla 90-luvulla, aloitettu sen verran, että osia irroiteltu, kone liimattu nippuun ja korista hiottu valusaumat. Nyt liimasin etu- ja takamaskin ohjeista piittaamatta paikoilleen (ohjeen mukaan pitäisi tehdä vasta kun sisusta ja pohjalevy on rungon sisällä, sovittelin noita ja oletettavasti tuon saa läjään näinkin). Aamusella uskallauduttiin Varkauteen kaupoille, ja hyllystä jäi käteen parjatut Revellin sininen ja vaalean sininen. Hetken arvuuttelin, kumpi on parempi tuohon moottoriin, Kuukkeli tiesi kertoa, että tuosta vaaleasta olisi luovuttu 1968, joten tähän seitenkymppiseen meni tuo tummempi. Ohennus Revellin omalla ohenteella, about fifty-fifty, pinnasta tuli siloinen ja kiiltävä (liiankin, täytynee lakalla vähän himmentää), ja on nyt kuuden tunnin jälkeen liki kuiva. Ilmeisesti en paremmasta tiedä, kun tämäkin kelpaa ;-)

Viimeksi muokattu 24.4.2020 14:06
Tässä tämä kovan onnen Nova, josta mainitsin tuolla Revellin maaliketjussa. Konepelti makasi nyt kolme vuorokautta putkimies -kylvyssä (Rainbow), maalit lähti, lakka kanitti pidempään, ja maali irtosi vasta kun lakka oli lähtenyt isoina levyinä. Ei muovi eikä kitti olleet moksiskaan. Nyt upotin tuon korin vähän isompaan astiaan. Katsotaan nyt miten toi Musse etenee, josko vielä saisi tällekin tehtyä jotain.

Musse sai valkoisen pohjamaalin (Ultimate) päälleen, samalla maalasin alustan osat Vallejon kiiltävällä mustalla pohjamaalilla (taitaa olla sama, mitä myyvät pikkupurkeissa nimellä Glossy Black). Toi Vallejo ei ihan kiiltävää ole, menee enemmin puolikiiltävästä, käyttänyt sitä myös noiden metallimaalien pohjana. Monogram on valinnut sen kaikkein inhottavimman värisen muovin valuun, jopa mustalla oli vaikeuksia peittää tuota liki neonoranssia. Koriin taitaa olla pakko vetää hopea välimaali, ainakin jos on tekemässä jotain muuta kuin punaista/oranssia pintaa, sen verran toi pohjamaali (kolme kerrosta) päästää väriä läpi.Novan kori on suihkunraikkaana, toimi toi uusi pullollinen putkimiestä näköjään nopeammin, kuin tuo muutaman kromiosan jo puhdistanut satsi, jossa konepelti oli uimassa, Kyllä tämäkin taitaa edetä, loppujen lopuksi ei näissä niin hirveän paljoa osia ole, ja suurimman osan saa valmiiksi parilla maalauskerralla.

Novan uudet vaatteet. Ei käynyt kuin keisarille, että olisi kylvyn jälkeen jäänyt nakusilleen. Mukavia nämä oikeat automaalit, kuivuvat melkein siinä ajassa kun kerkiää ruiskun putsaamaan.
Musseenkin sain hopean välikerroksen, käyn sisäistä taistelua sopivasta väristä, katsotaan mihin toi huomenna kallistuu ;-)

Joskus noin 2013 aloitettu Renault FT 17 tuli valmiiksi.
Ora Lassila kirjoitti:
Joskus noin 2013 aloitettu Renault FT 17 tuli valmiiksi.
Hienoa, ja hieonolta näyttää myös malli. Kävin kyllä katsomassa;)
Sain tuon Challengerin pois käsistä, niin pääsi "Pomon" kimppuun. Maali piti sekoittaa MRP:n valkoisesta ja Air Superiority Blue -sävystä. Tavoittelin tuota "Pastel Blue" -väriä, joka on yksi niistä vähiten valmistetuista 70-mallisista. Toi jäi ehkä vielä liian siniseksi (3:1 valkoinen/sininen), kuvauksen mukaan piäisi olla etäämmältä valkoinen, ja siniseksi huomata vasta lähietäisyydeltä. Noh, tällä mennään, jos toi MRP kestää 2K-lakan, muuten mennään putkimieheen ;-)

Boss -siirtokuvat pitäisi tehdä etulokasuojiin, Monogram tarjoaa vain valkoiset, tässä vaaleassa ne olivat tummat/mustat.

Sain ennen Vappua ja mökkireissua Mustangin (kuten myös Novan) lakattua. Ennen lakkausta piti tehdä nuo lokasuojien siirtokuvat. Epäonneksi mun printterin resoluutio ei riittänyt tuohon "oikeaan", ääriviivakirjaimilla toteutettuun tekstiin, oli pakko käyttää täytettyjä kirjaimia. Sisustan sain myös maalattua, kuten noita korin irto-osia (tuo takaikkunan säleikkö, konepellin ilmanotto jne.) Nyt kun tultiin mökiltä postilaatikkoa tyhjentämään teippasin tuon koria sen verran, että sain konehuoneen maalattua mustaksi. Saa nähdä miten toi kestää osittain lakatulla pinnalla. Mittaristoa ja rattia viimeistelin ja kirosin Monogrammin tapaa olla tarjoamatta siirtokuvia mittaristoon. Revellhän on osassa uudelleenjulkaisuja korjannut tätä puutetta. Yritin saada vähän väriä kuivasiveltimellä, aika huonolla menestyksellä :( Onneksi noi ei loppujen lopuksi kauheasti valmiista mallista näy. Sisustan väriksi päätyi tuon yhden referenssiauton musta/valkoinen, näitäkään ei hirveän montaa tehty. Värit on Ultimaten pohjamaaleja, puuosat Vallejon joku ruskea. Ja taas kauhea rumba saada toi oranssi muovi piiloon, varsinkin tuon valkoisen alta.