Pienoismallit.net

Fieseler 156 Storch Suomessa

Moi. Onko tietoa oliko ko. laitteessa takaistuinkin selkänojallinen? Academyn mallissa on vain se jakkara. Smer/Hellerissä taasen kumpikin penkki identtiset. Siis 1/72 skaalassa. Tamiyan 1/48 versiossa on joku hybridi taittopenkki ja vielä kolmas istuintyyny aivan takana. Kun Suomeen tulleissa ei ollut konekivääriä, niin olisiko ollut tuota palliakaan…rakentelisin nimenomaan sen -38 version. Kuvat mitä olen löytänyt eivät oikein näytä kaikkea. Minulta löytyy kyllä myös Valiantin kirja Storchista, mutta ei sekään valaise asiaa. Olisiko jollain teistä kuvia museokoneen sisätiloista? Vai onko sitäkin sitten mulkattu sodan jälkeen…ja ilmeisesti nykytietojen mukaan lentokone oli sisätilojenkin osalta maalattu kauttaaltaan RLM-02 vihreällä? Lempinimi on Saksankielellä muuten Stork…
T.Juha
Reino Myllymäen Ohjaamot Suomen sotilaslentokoneet- kirjassa on kuva Ilmailumuseon Storchin ohjaamoalueesta ohjaajan penkin etureunasta eteenpäin. Minun silmiini sisäväri näyttää olevan harmaa.
Niin. Kyllä se harmaalta näyttää minunkin silmääni. Ei sitä tuskin Härmälässä uudelleen maalattu sisäpuolelta…ja Saksalaiset käyttivät sisäpuolen maalaukseen kaiketi sekä harmaata ja tuota vihreää 30-luvulla. Jostain lähteestä muistan lukeneeni, että olisi vientiin menneet koneet kauttaaltaan vihreitä. Täytynee hankkia se ohjaamokirja muutenkin. Storkki on vaan sellainen kasvihuone, että kaikki näkyy ulospäin mitä kabiinissa on. Että sikäli…
Olisiko näistä apua. kuva1 ja kuva2
Kiitokset kuvista. Takaistuimenkin malli selvisi. Tamiyan penkki on oikeanlainen. Ja harmaahan tuo sisätila on. Eikun rakentelemaan!
Ilmailumuseon Storchin sisätilat on voitu maalatta uudelleen jossain vaiheessa, sehän oli siviilikäytössä sodan jälkeen. Sävy on sama kuin VL:n sisätilan harmaa RAL 5007. Alkuperäinen lienee RLM 02. Toki Fieseler on voinut tilaajan toiveesta maalata ohjaamon jollain muullakin sävyllä? Nämähän tuli uusina Ilmavoimille.
Tein muutama vuosi sitten ST-112:n 1/35 mittakaavaan. Rakentelun yhteydessä minäkin ihmettelin pyöreää takapenkkiä. Tulin siihen lopputulokseen, että pyöreää penkkiä käytettiin niissä koneissa, joissa oli takana konekivääri. Matkustaja pystyi kääntymään näppärästi selkä menosuuntaan, jolloin hänestä tuli ampuja.

Suomikoneessa on nykyään kolme penkkiä, vakiomallissa niitä oli kaksi. Erikoistilauksena koneita sai aikoinaan kolmipenkkisenä. Oliko ST:t erikoistilauksia, vai lisättiinkö kolmas penkki sodan jälkeen?
Moi taas.suomeen ostetut koneet olivatten C-tyyppiä, mutta siitäkin oli paljon variaatioita. Kaikki eroavuudet tyyppien kesken oli sisävarustuksessa. Ja tietenkin kk. Sekä takakannus ja sukset talvella. Se kolmas istuin on hieman siinä ja tässä. Kolmipaikkaiseksi Stork oli rekisteröity. Tuliko Suomeen sitten sillä kolmannella istuintyynyllä siellä perässä. Saattoi ollakin. Museokoneessa ei ole mitään takaosastossa. Meneekö jo niitinlaskeskeluksi:)
Syksyllä 1944 ST-113 on ollut kolmepaikkainen. Ajoi tuolloin sumussa puihin ja siitä tonttiin mahalleen, ohjaaja ja kaksi matkustajaa selvisivät hengissä. Joten kolmepaikkaisuus vaikuttaa todennäköiseltä.
Niin. Tiesin tuosta kaputista, mutta en sitä, että oli kolme henkilöä kyydissä. Eiköhän näillä tiedoilla saa jotain aikaiseksi. Kiitokset kollegoille tiedoista!