Pienoismallit.net

Hawk mk 51 ja mk 1

Hei kaikille. Aloittelen tässä uutta harrastusta pienoismallien äärellä. Oman mielenkiinnon perusteella ostin alkumalleiksi muutaman hävittäjän, kuten hawk, joista tahtoisin hieman kysyä enemmän asiaan perehtyneiltä.

Miten siis tuo MK 51 malli ja MK 1 mallin hävittäjät eroavat toisistaan. Onko esteettisiä eroja, vai onko kaikki muutokset teknisiä.

Ostettiinko Suomeen vain nimenoaan mk51 mallin koneita?

Onko sula mahdottomuus muuttaa MK1 rakennus-sarjasta mk51 konetta.

Kiitos kaikille. Josko näiden kysymysten avulla päästään aloittelemaan uutta harrastusta.
Täällä on lista Hawkin eri versioista: en.wikipedia.org/wiki/BAE_Systems_Hawk#Variants

Suomella on Hawk Mk.51,51A ja Mk.66:sta
Kyseessä ei ole hävittäjä, vaan suihkuharjoituskone. Mk.51 on Mk.50 -mallin vientiversio ja Mk.50 on taas Mk.1 johon lisätty asejärjestelmiä. Mk.1 -mallista saa helposti Mk.51:n ja Mk.51A:n. Periaatteessa riittää, että tekee ohjaamoon aseiden kytkinpaneelin vasempaan ylälaitaan. Riippuu vähän mittakaavastakin mitä kannattaa lisäillä. Suomalaisissa Hawkeissa on myös lähes poikkeuksetta sisemmät ja uloimmat siipiripustimet asennettuna.
Mk.66:n rakentelu Mk.1:stä vaatii jo sitten enemmän muutostöitä.
Jyrki Laukkasen BAe Hawk-kirja on erinomainen referenssiopus. Siitä muun muassa selviää, että hankintavaiheessa Hawk oli vasta koelentovaiheessa. Suomalaisten koelentäjien esittämät puutteet korjattiin aika pitkälti myös englantilaisten käyttämiin koneisiin. Eli siinä mielessä T1:stä on aika turvallista tehdä Mk 51 ja 51A.
Antti Lappalainen kirjoitti:
Mk.51 on Mk.50 -mallin vientiversio ja Mk.50 on taas Mk.1 johon lisätty asejärjestelmiä.
Kyllä brittien mk 1:ssäkin on asejärjestelmiä: raketit, pommit ja ohjukset ovat mahdollisia. Siipiripustimia on vain kaksi. 50-sarja on Mk.1:n vientiversio. Kohdemaat erotellaan numeroilla 51 eteenpäin. Ensimmäinen ostajamaa Suomi on 51. Siipiripustimia tosiaan neljä, joita kyllä on vaihtelevasti kiinnitettynä. Laukkasen kirja on hyvä referenssi.
Tero Tyni kirjoitti:
Antti Lappalainen kirjoitti:
Mk.51 on Mk.50 -mallin vientiversio ja Mk.50 on taas Mk.1 johon lisätty asejärjestelmiä.
Kyllä brittien mk 1:ssäkin on asejärjestelmiä. Laukkasen kirja on hyvä referenssi.
Laukkasen kirjasta selviää että asejärjestelmät tulivat vasta modifioituun T1:seen jonka tyyppimerkintä oli T1A.

En ainakaan itse näe mitään suurempaa syytä miksi ei britti T1:stä pystyisi rakentamaan
suomalaista Mk.51:stä.

Mk.51A on sitten eri asia sillä siinä on Laukkasen kirjan mukaan Mk60 sarajan siipi. Paljonko se sitten ulkoisesti eroaa 50-sarjalaisesta, en tiedä. Joku viisaampi varmaan osaa kertoa.
Juha Suomalainen kirjoitti:
Mk.51A on sitten eri asia sillä siinä on Laukkasen kirjan mukaan Mk60 sarajan siipi. Paljonko se sitten ulkoisesti eroaa 50-sarjalaisesta, en tiedä. Joku viisaampi varmaan osaa kertoa.
Mk.51A:n siivessä on kolme rajakerrosaitaa lisätty siiven etureunaan.
51A;ssa on uuden rajakerroaidallisen siiven lisäksi ainakin ylitäytön (tai painetankkauksen ylipaineen?) varoitusvalo (oranssi/meripihka?) vasemmalla puolella aika korkealla.

Vahvikelevyt (doublerit) korkeusvakaajan edessä (ja toinenkin lätkä takarungossa?)

Rungon alla 51A;ssa oli pa-vuodatus/huohotusputki pitempi ja aerodynaamisesti muotoiltu.

Etummaisen kojetaulun vasemmassa nurkassa pieni "irto"kojetaulu IP-ohjusten valinta vissiin (pari merkkivaloa ja nuppi).

Ainakin uusia siipiä oli muutamassa Mk 51:kin joita korjattiin isommain. Varmaan noita aseistuksen taulujakin.

Samoin vahvikelevyjä on todennäköisesti lisätty 51:n sitä mukaan kun ja jos ovat olleet perukorjauksessa tmv. raskaassa huollossa. En ole seurannut asiaa.

Tuollainen on muistikuva. Joten sillä varauksella. Valokuva kannattaa olla koneesta, jota on tekemässä jos haluaa tehdä esikuvaa vastaavan.

RAF:n Mk I ei ole tuttu, mutta oli niissä ainakin erilaiset heittoistuimet ja alkupään koneissa suihkuputken päällä ollut "laatikko" ja evä olivat erilaiset. Laskutelineluukuissa ja vanteissa on voinut myös olla eroa, mutta en osaa sanoa varmasti.

Kari
Brittien Hawkeissa vaihdettiin Martin Baker Mk 10:ien päätuet (en muista onko parempikin nimi näille) varhaisista leveistä kapeampiin ("suomalaismallisiin") jo 80-luvulla.

Vanhimmissa Hawk-rakennussarjoissa tuli poikkeuksetta varhaisia Mk 10 -istuimia muistuttavat palikat, näitä olivat Matchbox, vanha Airfix ja Fujimi, ehkä myös Italeri (en ole nähnyt tätä sisältä). Näissä suomalaista konetta tehdessä oli vaihdettava istuin myöhemmän malliseen (kapeampi päätuki). Muut muutokset siihen päälle (kuten yllä mainittu).

Uudessa Revellissä (Vanha Revell oli Italerin uudelleenboksaus) ja uudessa Airfixissa on myöhemmän mallinen istuin, joka käy suomalaiseenkin.

Vielä, T.1:n ja T.1A:n ero on se, että A-malli pystyy käyttämään AIM-9 Sidewinder -ohjusta. Muutostyö tehtiin 80-luvulla. T.1 tuli käyttöön vuodesta 1976 lähtien ja kuormaan kuului tarvittaessa CBLS-harjoituspommikasetteja ja Matra-rakettikasetteja. Rungon alla Aden-tykki tarvittaessa.
Esteettisiksi, ulospäin näkyviksi eroiksi voisi vielä lisätä suomikoneiden erilaiset tähtäimet (johonkin mittakaavaan näitä saa etsiosana) tai myöhemmmin UG-modifikaatiossa muutetut HUD ja HUD-Repeater. Mahanaluksen antennivarustus on myös erilainen kuin T.1:ssä. VHF2- ja ADF-kehäantenni täytyy ainakin väkästellä itse. Marker-antenni näkyy ainakin joidenkin sarjojen laatikon kansikuvassa, lieneekö sitten itse valurangoissa?

Muuten…pääntuki = laskuvarjokotelo :-)