Pienoismallit.net

Stephen King

Joo, kyllähän noita on tullut joskus luettua… ehdottomasti säväyttävimpiä on olleet "kipeät" novellit ja kirjoista tukikohta, sekä hohto.
Viime vuosina ei ole kyllä tullut kauheasti luettua Kingiä, ehkä koska teoksensa ovat kuin Aku Ankan taskukirjoja; Välillä tulee aivan käsittämättömän helmeä matskua. Julkaisutahti on kuitenkin sellainen, että väistämättä suurin osa on silkkaa p*skaa. Teosten loppuratkaisut myös usein tuovat mieleen b-luokan Aku ja Mikki -seikkailut. Langolieereistä meni palko niin syvälle nenään, että sen jälkeen ei olekaan tainnut tulla Kingiä luettua. Luin teosta hirveässä jännityksessä aamuviiteen ja sitten…
Mikko J kirjoitti:
Joo, kyllähän noita on tullut joskus luettua… ehdottomasti säväyttävimpiä on olleet "kipeät" novellit
Itsekin olen kaipaillut Kingiltä uusia novelleja, mutta eipä ole mies enää moniin vuosiin kirjoittanut lyhyitä ja ytimekkäitä tarinoita. Yksi miehen parhaista novelleista on nimeltään Eloon jäävää sorttia. Tuossa tarinassa huumeita salakuljettamassa ollut kirurgi haaksirikkoutuu autiolle saarelle - siis sellaiselle saarelle, josta ei löydy kertakaikkiaan yhtään mitään syötävää. Mies onnistuu pelastamaan mukaansa ainoastaan laukkunsa, jossa on kirurgin työvälineitä… ja toisen laukun, jossa on ne hänen salakuljettamansa huumeet.
Juomavettä mies onnistuu saamaan sadevedestä, mutta koska saarella ei ole mitään syötävää, niin alkaa erittäin mielenkiintoinen, yksinäinen eloonjäämistaistelu. En kerro enempää, ettei mene spoilaukseksi.
Suosittelen tuota novellia luettavaksi.
Suosittelen yksi Kingin pääteoksista Mustatorni ,se on 7osainen kirjasarja jota äijä kirjoitti yli 20 vuotta.
Sai viimeisen osan valmiiksi vasta muutama vuosi sitten.Vaikka voi tuntua aika urakalta lukea se,
niin sitä se ei ole,tarina vie mennessään kun lähtee kunnolla käyntiin.
Viimeksi muokattu 27.10.2008 15:48
Tämmönen linkki viel kertoo jotain www.piina.net/?sivu=musta_torni
Raimo Leino kirjoitti:
erittäin mielenkiintoinen, yksinäinen eloonjäämistaistelu. En kerro enempää, ettei mene spoilaukseksi.
Heh, nyt ei ole enää epäilyksen häivääkään mihin Autopsyn kappale Severed Survival pohjautuu. :D
Yhtään Kingin teosta en ole eläissäni lukenut. Kolme niiden pohjalta tehtyä leffaa olen nähnyt: Carrie, Hohto ja Vihreä maili. Jos yhtä monta lukisi vaikka yleisivistyksen nimissä, niin mitkä kolme valitsisin? Ehdotuksia. Vai kuulunko luokkaan 'onneton rääpäle' jolle todetaan kylmästi, että 'jos et tähän mennessä ole ymmärtänyt, ole ilman vastekin'.
Tapani Huovinen kirjoitti:
Jos yhtä monta lukisi vaikka yleisivistyksen nimissä, niin mitkä kolme valitsisin?
- Hohto
- Piina
- Tukikohta

… siinä olisi minun mielestäni hyvä kolmikko.
Ei ole oikeastaan yksikään noista Kingin filmatisoinneista mennyt putkeen, kyllä ne kirjoina on paljon parempia! Toi paljon mainostettu Christine on tietysti must, itseä kiehtonut myös telkkarisarjana nähty The Stand (olikohan se nimellä Tukikohta), kannattaa yrittää löytää toi käännös missä on kursiivilla kustantajan poisjättämät tekstit, näkee hyvin tuon amerikkalaisen hys-hys -mentaliteetin), Tarpeellista tavaraa on myös lukemisen arvoinen.
Paljon on muitakin hyviä, Kolkuttajat eräänlainen sci-fi, Cujo kirjana hyvä, leffana ihan onneton, ja tietysti toi jo mainostettu Musta torni jonka lukemiseen menee aikansa, jossain välissä tuntuu jopa jäiden polttamiselta.
Tervo Salminen kirjoitti:
Ei ole oikeastaan yksikään noista Kingin filmatisoinneista mennyt putkeen, kyllä ne kirjoina on paljon parempia!
Entäs Vihreä Maili?
Tapani Huovinen kirjoitti:
…niin mitkä kolme valitsisin? Ehdotuksia…
Omat suosikit:
Hohto
Uinu uinu lemmikkini
Tukikohta