Pienoismallit.net

Tamiya maalit ja liimat

Tamiyan akryylia voi ohentaa myös Lasolilla, mutta kyllä tuo Tamiyan oma retarder on aika kova sana jos aikoo siveltimessä pitäytyä :(
Sinolilla kokeillut ei vaikutusta asiaan liekkö liian vähän sitten ollut.. Täytyy kohta tyytyä paikallisen kaupan akryyli maaliin. Uuni puhdistus aine oli loistojuttu maalit lähti kuin hauki rannasta yhtä sutjakaasti kiitos.. Mutta taas ollaan lähtöpisteessä auton kanssa:(
Millähän menestyksellä oranssin värin saisi auton pohjamaaliksi? Ei ole kokemusta emalistakaan kovin kauhiana, sen tiiän miten se ohennetaan joko tärpätti tai tinneri, mutta pensselilöinnissä tuottaa taas harmaita hiuksia. (emal värikoodi:30)
Petri mistä löysit tamiyan retarderiä tuntuun olevan kiven alla Suomessa.
Löytyi täytyi tehdä uusi tilaus tosin pienoismalli marketista kun Hobby linnasta en retarderiä löytäny myös tinneri ja uusi x-7 red akryyli meni tilaukseen, vaikka vanhaa on vielä puolet jäljellä, mutta uskon sitä menevän paljon jos pohjat teen oranssilla emalilla autoon, tinneri vähän ihmetytti kun tilasin että täytyykö akryyli ohentaa tinnerillä?. Kun lukasin että akryylin ohennukseen??
Tamiyan akryyli on muistaakseni alkoholi- eikä vesipohjainen kuten esim. Vallejon, LifeColorin, AK:n ja Ammo of Migin akryylit, joita voi ainakin sivellinmaalauksessa ohentaa vedellä. Tamiyan oma XA-20 on oiva valinta. Myös keltakorkkinen Lacquer thinner käy.
Eli siis pystynkö ohentaa tuolla tinnerillä maalia kun saapuu vaiko tuolla tamiyan redarterdillä? (x7 red akryyli)
Ohennat sillä thinnerillä (ei siis ole tinneriä) ja lisäät tipan retarderia joka hidastaa maalin kuivumista ja siten helpottaa tasaisen pinnan saamista.
Joku viisaampi voi korjata, mutta muistan lukeneeni, että Tamiyan omassa akryyliohentimessa (X-20A) olisi tuota hidastinta jo valmiiksi. Eli riittäisi jatkossa hommata tuota X-20A:ta ja ohennella vain sillä.
Itsellä on sama tilanne, että sutimaalauksella mennään ja ajattelin testailla eri merkkejä. Tamiyan kamat odottaa kotona jos joku ilta ehtii testaamaan miten sudilla levittyy akryylit tuon X-20A:n kera.
Jep kiitoksia neuvoista, toinen ongelma miten lähtisin maalaa pohjaa autoon väri olisi oranssi jotta pintamaali olisi mahdollisimman punainen? Joku mainitsikin täällä että oranssi maali olisi paras pohjalle kun punainen maali kyseessä. Ja oranssi maali on emaali maali ei vissiin reakoi mitenkää akryylin kanssa.