Pienoismallit.net

Suomi Tsaikan ohjaamon väri

Pikaisesti netistä lukemani perusteella Polikarpovien venäläiset ohjaamovärit ovat hiukan monimutkainen asia. Harmaista ja sinisen harmaista ym. väreistä en siis sano vieläkään mitään varmaa, mutta tosiaan näyttää siltä, että ainakaan 1/72 mittakaavassa ei ole suurta merkitystä sillä, ovatko ohjaamon laidat olleet venäläistä vai suomalaista sisäväriä. Ero ei ole välttämättä järin suuri.

(Edit 22.35: Jari ehtikin laittaa selventävän viestin harmaista, kun kirjoittelin viestiä)

Sen sijaan venäläisillä näyttää ainakin joskus olleen tapana maalata koneiden istuimet, astinlaudat ja sauva vihreäksi, tällä on jo merkitystä jos päätyy mallintamaan venäläisvärissä olevan ohjaamon. Näyttäisi olleen ainakin Tsaikassa ja I-16 koneissa käytetty tapa. En keksinyt tälle mitään muuta vähänkään järjellistä syytä kuin sen, että ohjaamosta ulospäin näkyvät osat maalataan ulkopintojen kanssa samalla, tai samankaltaiselta värillä, etteivät vaaleat ohjaamot paista maassa olevista koneista vihollisen tiedustelukoneille. Monet netistä helposti löytyvät ohjaamokuvat on otettu lentävistä replikoista, mutta tietääkseni näissä Uudessa Seelannissa tehdyissä koneissa on yritetty saada maalaukseen liittyvät yksityiskohdat ainakin kohtuullisella tarkkuudella jäljennettyä. Pariisin museon Tsaikka, josta Antti linkitti kuvia, on minunkin tietääkseni varsin alkuperäisessä kunnossa.

Ohjaamon kankaalla verhoillut osat näyttäisivät olleen venäläiskoneissa pellavan värisiä. Näin myös Ilmavoimamuseon Polikarpov U-2 koneessa.
Tsaikan ohjaamoväritystä netistä tutkailtuani tuli vastaani mielenkiintoinen
sivu koskien AKANin valmistaa AE-9 vaaleanharmaata. Lyhesti: Akanin AE-9 ei ole lähelläkään oikeaa sävyä kuvaamaan vaalean harmaata maalia, joka oli käytössä ennen sotaa mm. Tsaikan metallipintojen maalina yhdessä hopean sävyisen ulkopintojen maalin kanssa, jolla maalattiin koneiden kangasverhoillut pinnat. Akanin AE-9 on lähinnä tumman vihreää. Artikkelista selviää mistä sekaannus on saattanut johtua. Hyvin lähellä oikeaa sävyä on Humbrol 147. WEM:in AE9 sävy on käytännössä melkein sama kuin Humbrol 147, joka on aavistuksen WEMiä sinertävämpi.
Kelasin päässäni, missä näin Antin linkittämiä Tsaikan kuvia ja muistinkin nähneeni niitä Memorial Flightin uutisblogissa, kun katselin LVG:n kuvia. Tästä sivusta eteenpäin löytyy muutama kuva lisää (ei sen parempia ohjaamokuvia kuitenkaan): memorial-flight-news.blogspot.fi/2011/09/ca-y-est-le-moteur-ete-depose-le.html?m=1
Keskinen/ Stenman SIH 7 Venäläiset hävittäjät kirjan s. 42 on kuvia suomalaisten I-153 Tsaikkojen ohjaamoista. Kuvatekstin mukaan "tehdas yleensä maalasi koneiden ohjaamon, vakiovärinä oli vaaleahko harmaa". Tästä voi päätellä että tehdas ei maalannut välttämättä kaikkien koneiden ohjaamoita. Valinta suomalaisen ja venäläisen vaaleanharmaan välillä jääkin siis itse kunkin tehtäväksi. Sivun ylin kuva on mielenkiintoinen. Kuvassa näkyy tuulilasin taakse jäävä alue joka on maalattu vaaleanharmaalla. Yleensä ohjaajan edessä oleva pinta maalataan tummalla sävyllä heijastusten estämiseksi.

- Jari
Hämmennetään aihetta vielä hieman. Seuraava käsittelee alkuperäisiä värejä. Alempana mainitut FS-koodit on likimainen vastaavuus alkuperäisiin väreihin.

Erik Pilawskii kertoo kirjassaa Soviet Air Force Fighter Colours 1941-1945 seuraavaa:

I-153, sisäpuolen värit:
A-14 (FS26187)
AII Aluminium
mahdollisesti myös Wood Aerolak (FS26320-26170; jotakin tältä väliltä)

Yksityiskohtien ohjeistuksia:
Ohjaussauva: musta, IMUP (Industrial Metal Use Primer), maalaamaton
Moottoriblokki: maalaamaton, tumman siniharmaa (MV-2) tai musta (MV-6).
Mittaritaulu: musta, voi olla reunustettu mustalla tai ruskealla nahalla.
Laskutelineet ja telinekuilut: pohjan väri (AII Blue, AMT-7, A-28m)

IMUP oli ilmeisesti hyvin lähellä väriä ALG-5 Metal Primer (lähinnä FS34670, ei hyvää vastaavuutta FS-värikartan väreihin).

Ylläoleva sillä oletuksella, että ohjaamoa ei maalattu Suomessa uudelleen.

E-P
Jatkanpa vielä vanhaa keskustelua kun ainakin itselleni uutta ja tutkittua informaatiota on tullut esille. Massimo Tessitorin "Sovietwarplanes pages" sivustolta linkki löytyy juttua Bourgetin museokoneen, joka on ilmeisesti maailman ainoa alkuperäisessä maalauksessa oleva I-153 kone, restauroinnista ja sisäpuolen väreistä. Vapaasti käännettynä…

"Vihreän maalin alla (joka ei ole alkuperäinen väri) osa alkuperäisestä kankaasta on säilyttänyt AII Aluminium maalipintansa sekä sisäpuolella että ulkopuolella. AII Aluminium maali on levitetty kirkkaan kiristyslakan päälle, jolla kangas oli käsitelty. Lakkakerroksia oli viisi. Punertava kangas on saksalaisten käyttämää kangasta kun he kunnostivat koneen.

Metalliosat oli maalattu vaalean beigellä harmaan sävyllä, mahdollisesti AE-9. Sisäpuolen metallipanelit ja rakenteet oli maalattu sinisemmän harmaalla sävyllä, mahdollisesti A-14".

Itsellänikin on tuo Pilawskiin kirja, mutta sitä ei tunnuta pidettävän enää kovin luotettavana lähteenä.