Pienoismallit.net

Suomi Tsaikan ohjaamon väri

Sotasaaliina saadut I-153 koneet peruskorjattiin ja maalattiin Valtion Lentokonetehtaalla ennen luovutusta laivueisiin. Myös Saksasta ostetut Tsaikat peruskorjattiin ja maalattiin tehtaalla ennen luovutusta laivueisiin. Nämä tiedot löytyvät Suomen Ilmavoimien Hävittäjät II kirjasta. Valitettavasti kirjasta ei ole apua ohjaamon värityksen selvittämisessä. Joten kysymys kuuluukin, että millä värillä suomalaisten I-153 koneiden ohjaamot oli maalattu? Mikä värinen oli istuin ja ohjaussauva, mittaritaulu lienee olleen kuitenkin mustia?

--Jari
Veikkaisin kotimaista harmaata sisätiloille, RAL 7005 on oikea sävy.
Tuota harmaata itsekin muistelin, mutta oikea sävy oli hukassa. Kiitos Antti.
Mittakaavasta riippuen kannattaa varmaan taittaa vähän vaaleammaksi, voi näyttää aika tummalta muuten.
Oma veikkaukseni on alkuperäinen venäläinen ohjaamoväritys. Vaaleaa harmaata venäläisetkin käyttivät ohjaamoissa jonkin verran, mutta muitakin värejä oli käytössä. Samassa koneessa saatettiin myös käyttää useampaa kuin yhtä väriä eri kohdissa. Venäläisten ohjaamovärityksestä en osaa sanoa sen kummempaa, kuin että vaihtelua on huomattavasti enemmän, kuin suomalaiskoneitten tylsän harmaissa ohjaamoissa mustilla mittaritauluilla. Tosin suomikoneissakin tietysti kangasverhoillut kohdat tiilenpunaisia.

Perustan oletuksen siihen, että tietääkseni suomalaiset eivät sodan aikana uudelleenmaalanneet ohjaamoita muistakaan koneista silloinkaan, kun ne saivat sotamaalauksen tehtaalla. Vertaa esim. Do-17 ja Ju-88 pommikoneet ja MT kalusto. Mersujen ohjaamoita uudelleenmaalattiin Suomessa vasta yöhävittäjämodifikaation yhteydessä sodan jälkeen.

Lisäksi esim. museoidussa Hurricanessa on täysin koskematon englantilainen ohjaamon väritys, vaikka kone on käynyt lentokonetehtaalla huollossa ja maalattavana ja kone oli käytössä yli kolme vuotta. Myöskin BW-372 koneen ohjaamo on alkuperäisessä värityksessä. Ohjaamoiden uudelleenmaalaus siististi on hankalaa ja aikaavievää ja saavutettava hyöty useimmiten varsin vähäinen.

Sen sijaan koneisiin kyllä lisättiin hyvinkin tunnollisesti suomenkielisiä kylttejä ja ohjetekstejä, voi sanoa, että vähänkin aikaa käytössä olleisiin koneisiin nämä ilmestyivät. Useimmissa tapauksissa varmasti jo ennen koneiden päätymistä laivueisiin. Näillä ei tietysti ole mallailun kannalta useimmissa tapauksissa mitään merkitystä.
Harrilla olikin hyvät perustelut ja lienee oikessa. Tosin tuossa SA-kuvassa sisäosien maalipinta näyttää melko tuoreelta ja ainakin ohjaamon luukun numero 16 -on maalattu tehtaalla.
Viimeksi muokattu 12.2.2018 17:48
Ari Oksanen kirjoitti:
Hiukan käsitystä sisävärin tummuusasteesta: SA-kuva 67550.

sa-kuva.fi…p;lang=FIN&doc_id=7aa7d221612042112dbb43bde45ece4b&archive=&zoom=YES
Tummuus- ja kiiltoaste näyttäisi olevan hyvin samanlainen kuin kotimaisellakin harmaalla.
Onnistuin löytämään itseltäni kadoksissa olleen Massimo Tessitorin hienon Soviet warplanes 1937-1947 sivuston toiselta palvelimelta. Sivuston mukaan 1930 luvun alusta lähtien käytössä olleet sisätilojen värit olivat todennäköisesti vaaleanharmaa AE-9 ja harmaa A-14. A-14 on hyvin lähellä Antin mainitsemaa RAL 7005 sävyä. I-153 konetta käsittelevässä osiossa on myös valokuva kaputin tehneestä I-153 koneessta, jonka sisäpuolen värin arvioidaan olevan AE-9 vaalen harmaa.