Pienoismallit.net

Keskeneräinen malli.

Olen ymmärtänyt, ettei tänne voi laittaa keskeneräistä mallia ellei se ole rakennusblogi? Ajatukseni oli siis kysyä mielipidettä ja vinkkejä viimeistelemättömästä tankista, mutta en ole pitänyt päiväkirjaa, taikka kuvannut työvaihekuvia, joten siis homma ei taida onnistua…?
Mielipiteitä ja vinkkejähän voi kysyä ihan täällä keskustelupalstallakin. Kielto keskeneräisten mallien lisäämisestä koskee galleriaa.
Niin, ja lisätä ne keskeneräiset kuvat sinne omaan kuvapankkiin, ja sieltä esim. juurikin tähän ketjuun, kysysmyksineen.
En tiedä kuuluuko tämä nyt suoranaisesti tänne, mutta tuskin kovin pahasti heittääkään aiheesta.
Eli aloitin rakentamaan Messershcmitt Bf109 E3 nimistä konetta, joka on nyt ensimmäinen mallini vuosiin. Tamiyan tuotos on tuo ko. leko, ja tarjolla on ohjekirjan mukaan nyt sitten kolmea erillaista maalauskuviota siirtokuvineen. Päädyin valitsemaan Adolf Gallandin konetta esittävän yksilön (1940, Ranska). Uteliaana informaatiota googlatessani huomasin kuitenkin, että hakutuloksilla ei samanmoista ilmestystä tullutkaan. Wikibedian mukaan Galland on lentänyt 1940 luvulla E4 mallilla. Tämän lisäksi maalauskuvio on erillainen - täplitetty runko, "keltanokka" ja tyystin poikkeavat merkinnät. Mistä moinen johtuu? Auttakaa tietämätöntä pääsemään haluttuun tulokseen, kiitos!
Kannattaa Samppa kysyä asiaa omassa (hyvin otsikoidussa) ketjussaan, niin asiasta tietävät löytävät paremmin paikalle.
Samppa.M kirjoitti:
Auttakaa tietämätöntä pääsemään haluttuun tulokseen, kiitos!
Moi

Alla linkki, josta löytyy lisätietoa Gallandin Mersuista.

t;E-P

www.pienoismallit.net/galleria/malli_14466/
Tuohon Sampan ongelmaan vastaisin vielä tässä ketjussa, vaikka ehkä siirrytään myöhemmin aihetta käsittelevään omaan ketjuun: Rakensin joskus vuosikausia sitten Tamiyan 1/72 E-3 Mersun. En edes muista kenen lentämä kone oli, mutta Ranskassa mallin esikuva aikoinaan lenteli.

Maalasin mallin Tamiyan ohjeiden mukaisesti varhaiseen kaavioon ja ilman keltaista nokan väritystä. Muistaisin kuitenkin nähneeni sekä malleja ja valokuvia samasta(?) koneyksilöstä keltaisella nokalla varustettuna.

En tiedä, mihin Tamiya tietonsa on perustanut? Ehkä esikuva malliin on ollut juuri kuvanottohetkellä ilman keltaista nokan väriä tms? Mielestäni keltainen väri kuitenkin kuuluisi tuon ajan Mersujen kaavioon. Mallistani on kuva galleriassa. Ehkäpä viisaammat osaavat selittää kuuluuko tuohon kaavioon aina keltainen nokan väritys?
Kiitos kaikille vastanneille! Tuntuu olevan hieman vaikeahko aihe tämä kyseisen koneen oikea maalauskaavio. Taidan toteuttaa aikalailla Tamiyan ohjeiden mukaisesti, tosin tuota "keltanokkaa" voisi harkita.