Pienoismallit.net

Suomi Mersu G-2:n laskutelineiden värit sotakonemaalauksessa

Musta kuilu on kyllä hyvin epätodennäköinen paitsi niissä koneissa jossa toinen siipi oli maalattu alapuolelta mustaksi. Kuilunrakenteen peitteenä ollut kangas/kautta nahka vetoketjuineen tai neppareineen ei olut maalattu vaan oman värisensä. Toki noita rättejä näkee maalattuina sellaisissa koneissa missä on maalaus tehty uusiksi kenttäolosuhteissa, silloin on sutaistu värit pintaan rätit paikoillaan.
Noh, onhan noita alkupään (A-D)mersuja, joissa on teline, telineen muotosuoja, telinekuilu ja pyöräkuilu maalattu mustaksi.

Myös monien alkupään (A-F) mersujen siiven tyvi/kulkualue, pakoputket ja pakokaasuille/kulutukselle alttiit alueet oli usein maalattu mustiksi. Syystä, että musta "panssarimaali" on kulutuskestävää ainetta. Siksi, myös pyörien vanteet ja monasti kannuspyörän telinevarsi on maalattu mustaksi.
Näistä on netti pullollaan kuvia ja samoin selviää monien alkutuotannon mersujen pyöräkuilun huomattava väriero telineisiin /pohjaan. Pyäräkuilun pohja on luonnollisesti ollut parempi maalata kulutusta kestävällä "panssarimaalilla".
G-5 koneista alkaen näyttää kuitenkin siltä, että asiasta on alettu tinkimään ja kuilut maalaamaan enenevässä määrin pohjavärillä RLM 76/ ja telineet RLM65/76. Taisi mersuista 1943 puolivälistä alkaen tulla enenevässä määrin kulutustavaraa eikä hienostelulle enää ollut tarvetta.

Omat silmät ovat paras havaintoväline. Kangas ja nahkamateriaali on loogisesti ajatellen alkusodan "saksan harmaa/panssariharmaa" ja sodan puolestavälistä vaalean hiekan keltainen/Buf. Eli sotateollisuudelle toimitetut pohjamaaliin sävytetyt perusvärit. Sodan lopussa näistäkin materiaaleista tingittiin ja kangasta/nahkaa käytettiin enää ohjaussauvan suojuspussiin, mikä loppusodan koneissa olikin yleensä vaalean hiekankeltaista ,so. aikansa peruspohjaväriä.
Niin mutta nyt puhutaankin suomalaisesta G-2 Mersusta… ja Valtionlentokonetehtaan mistään maalausmerkinnöistä ei moista mustaa löydy, ei edes uudesta Mersu-opuksesta.
Ainakin MT-213 kuilut näyttäisivät olevan pohjaa tummempaa väriä, eli pysyneet ennallaan. RLM02 telinesuojien sisäväri ja telinekuilujen väri ja pyöräkuilussa saksanharmaa suojakangas ja musta pohja.

Katsoin SA-kuvista vielä yhtä lähikuvaa perushuolletusta mersusta, niin telineessä oli teksti jossa luki nähtävästi "joustinpaine 30kg/cm" suomeksi. Laskuteline näytti olleen maalattu DN-värillä ja laskutelineen muotosuoja oli jätetty sisäpuolelta RLM02 väriin.

Se mikä on myös mielenkiintoista on, että vaihtoivatko suomalaiset G-2 koneisiin G-6 koneiden kannuspyöriä. Ainakin MT-213 näyttää joissakin kuvissa siltä, että siihen olisi vaihdettu G-6 koneen kannuspyörä, koskapa näyttää joissakin kuvissa aika isolta ollakseen G-2 koneen kannuspyörä. Saksalaisethan tätä kannuspyöränvaihtoa harjoittivat itärintaman koneissa huonojen lentokenttien takia ja näin myös muun muassa lapissa.
Kannuspyöristä en tiedä, mutta MT-208:n siivet aikoinaan näin ilmailumuseolla ja vaikka MT-208 on G2, niin siivissä oli silti patit yläpinnalla isommille renkaille.
Eli vaihdettiinko koneeseen G6:n siivet Suomessa, vai tuliko se sellaisena Saksasta?
Pattisiivet on kierrätyskoneista, aika monessa G-2 koneessa oli G4/6siivet.
Saksalaisilla oli muutostiedote G-2:n siiven modifioimiseksi isommalle pyörälle, joten eivät ne välttämättä olleet G-6:n siipiä, vaan modifioituja G-2:n siipiä. Muutostyö on melko helppo toteuttaa.
Ok
Hyvä tietää, ja hyvä osoitus jälleen siitä, että mikään ei ole yksioikoista.

Poistin linkin kuvaan kyseisestä koneesta museossa.
Linkki ei jostain syystä toimi.
Tehtiinkö suomessa G-2 mersunsiipien päivitystä ja päivittämistä G-4/6 siiviksi?

Saksassa aivan varmasti tehtiin ja sotahistoriaan liittyvä kysymys kuuluukin, että kuinka moni Me-109 päivitettiin kierrätys -ja uusien osien kautta sarjanumeroltaan ja alatyypiltään uudeksi koneeksi. Eli oikeastaan, kuinka paljon koneessa piti olla uutta, tai sai olla kierrätysosaa, jotta se kirjattiin sarjanumeroltaan / tyyppimerkinnältään uudeksi. Saksassa sota-aikana tunnetusti kierrätettiin kaikki, mikä järkevästi kierrättää voitiin.

Palatakseni vielä tuohon MT-213 koneeseen ja sen kannuspyörään, niin kiinnittäkääpä huomio kannuspyörän sisäänvetoaukkoon, tai tässä tapauksessa siihen, että sitä ei nähtävästi ole, vaan se on peitetty ja aukon tilalla on pieni syvennys/painanne, kuten on asian laita G-4 koneissa ja joissain G-6 mersuissa. Jos oikein katsoin, on asianlaita sama MT-232 ja MT-208 koneissa, jotka nekin on suomessa peruskorjattu MT-213 tavoin.

MT-208 ainakin ennen peruskorjausta näyttää telineiden osalta olleen maalattu seuraavasti: Teline RLM-76, telinekuilu ja muotosuojuksen sisäpinta RLM02, pyöräkuilu tumma = saksanharmaa suojakangas (suojakankaan alta RLM02 kuten normaalisti näissä alkutuotannon mersuissa, musta pohja.
No, johan löytyi tietoa kun kysyy asiantuntijoilta. :) Olen tosiaan tekemässä MT-208:a sotamaalauksessa ja vielä RLM väritetyllä peräsimellä! Toivottavasti MT-208 ei ollut G-4 siivellä koska juurikin hioin patit pois siiven yläpinnalta :o