Pienoismallit.net

Ryhmärakentelu: Viikonloppumalli VI

No… ei kai myö nyt niin tarkkoja olla. Tehkää vain huolella loppuun vaikka vähän yli meniskin.
Nyt meni vati nurin. Ei tule Tigersharkia ainakaan tänään. Mokoma pannut hanttiin aamusta asti. Olis valmistunut jo ajat sitten jos ei tarttis säätää ja korjata.
Jussi Mänttäri kirjoitti:
No… ei kai myö nyt niin tarkkoja olla. Tehkää vain huolella loppuun vaikka vähän yli meniskin.
Tosin jos ryhmikselle on määritetty päättymisajankohta, niin galleria saattaa olla valmistumisajasta hiukan tarkempi. Tätä saattaa pystyä kiertämään luomalla kansion etukäteen.
Viime metreillä odottamattomia ongelmia; tykki ei valmistukkaan aikataulussa. Huomiseen menee.
Ei valmistu tänään, mutta laitan muutaman kuvan tänne.

Malli oli siis Antonov An-2 elokuvasta expendables 2. Aivan elokuvan viime minuuteilla porukalle annetaan uusi kone, joka kaikessa rähjääntyneisyydessään pisti silmään.

Elokuvaa tutkiessa huomasin muutaman mielenkiintoisen seikan. Kone oli alun perin LZ-1162, mutta elokuvaa varten kylkeen oli muutamalla lisäviivalla saatu GZ-1162. Ohilentokohtauksessa kuitenkin näkyy siipien alapinnassa pienen hetken alkuperäinen LZ-1162, joten kuvausryhmä oli varmaan aikaa säästääkseen muuttanut ainoastaan kyljen tunnukset, jotka näkyivät hiukan pidempään. Tein itse nuo dekaalit ja päätin tehdä ainoastaan tunnukselle LZ-1162, jonka muutin käsin maalaamalla GZ:ksi toivoen sen näyttävän hätäiseltä muokkaukselta. Tulostin myös kyljen lian alta pilkistävän sirpin ja vasaran, joka olisi voinut näkyä paremminkin sieltä. Hiukan huijasi maalauspaikan ylitehokas valaistus.

Koneesta onneksi löytyy kuvia ennen ja jälkeen kuvausten ja muutama muukin kiinnostava seikka ilmeni. Vaikka An-2 pakokaasut sotkevat sen kyljen aika reilusti niin elokuvassa kone oli aivan uskomattoman likainen. Tällä oli ilmeisesti haluttu peittää koneen kyljessä olleet raidat, jotka olivat Bulgarian lipun väreissä. Myös peräsimestä oli lippu peitetty/maalattu yli hiukan koneesta poikkeavalla värillä. Koska koneen siipien tunnuksia ei oltu vaihdettu, olettaisin vasemman kyljen olevan alkuperäisessä kunnossa. Maalaan sinne vielä nuo raidat ja lipun sekä myös alkuperäisen tunnuksen.

Konetta on tarkoitus vielä sotkea kauttaaltaan käytetyn näköiseksi ja saada hiukan eloa nyt täysin tasaiseen maalipintaan. Vasen kylki on myös kokonaan tekemättä. Ikkunoita en ehtinyt maskaamaan ja käsin maalaaminen oli virhe. Uusiksi menee kunhan poistan ensin nuo vanhat maalit ja maskaan kunnolla.

Tässä on mitä olen tämän viikonlopun aikana onnistunut rakentelemaan. Ei ole kyllä Panzer II tämä, pahoittelen.
YF-22 on julkaistu, Jäi vähän vajaaksi ajatellusta mutta tuolla mennään.

E-P
Datsuni on valmis! En osannu tähän ketjuu lisätä kuvia mutta gallerian puolelta löytyy.
Laskeskelin et sellaset 26h meni kaikkiaan saada läjään :)
Minulla tuskin koskaan onnistuisi nykyään mallin tekeminen viikonlopussa. Jos yrittäisin, niin lopputuloksesta tulisi todennäköisesti paha mieli kaikille tai naurunaihe. Tiedostan tämän, joten en yritäkkään.

Toisaalta on hienoa että laajalti intoa ja kiinnostusta riittää tällaiseen ja jotkut onnistuvat hienosti. Se on antautumista mallailulle. Kateellisena sille pitää nostaa hattua. Voi kun voisin itsekkin. Ihan juniorina pystyin.

Rehellisesti kiva, että täällä on paljon tuotoksia, vaikka osa on keskeneräisiä.
Viimeksi muokattu 11.12.2017 00:50
Huoh tämäkin ryhmärakentelu meni penkin alle minusta riippumattomista seikoista. Pahoittelut tästäkin täällä nolona virtuaalihattua puristelen käsissä ja nenä on kohti lattiaa.