Pienoismallit.net

Ryhmärakentelu: Viikonloppumalli VI

Eiliseen verrattuna edistys on heti aamusta ollut huimaavaa!
Kojetaulu ja ovipahvit menivät, epäluuloista huolimatta, sujuvasti korin sisään, siellä oli jopa kohdistustapit paikoilleen menoa varmistamassa.Ja sitten se suurin edistysaskel, alustan ja korin naittaminen yhteen. Tämäkin meni yllättävän helposti, joissakin automaleissa on saanut koria väännellä hampaat irvessä. Tässä pohjapelti takaosastaan koriin, pienellä voimalla painaen alas, ja sitten pinsettejä vääntötyökaluna käyttäen alustan "kynnet" hiekkapellin alle. Ja melkein valmista.

Vielä on säätöä kurauksen kanssa lokasuojiin ja alarunkoon. Lisäksi pitää vielä pakopurkistoa vähän vanhentaa ja jotain paneeliuria korostaa. Figuurin kanssa katsotaan ehtiikö se ollenkaan mukaan, epäilen.
:(- Waltter Holm
Joo, eiköhän se ala tämä viikonloppu olla pulkassa, Lidlin aseettomalle suomalaiselle kuljettama heinäsorsa sulaa vatsassa, ja Mazdan voisi sanoa olevan valmis.
Mitä lähemmäs valmista tuli, sitä pienemmäksi käsiteltävät osat menivät. Mattohirviö vaani taustalla, oli pakko kehitellä oma tahmatikku sini(valko-)tarrasta ja cocktail-tikusta, jotta noi pahimmat sai paikoilleen.
Ei muuta kuin odotellaan seuraavaa ryhmistä, pinossa on vielä "muutama" simppeli automalli, ensimmäisenä mieleen tulevat nuo retrohenkiset uutuudet, Mini ja Beetle. Jatkot galleriassa, kunhan saan kirjailtua.

Niin kuin arvelin ilmoittautuessani tähän ryhmärakenteluun, niin pitkäkin viikonloppu näyttää olevan minun mallailunopeudelleni liian paha haaste. Mitsubishi A5M2 alkaa olla kalkkiviivoilla, mutta homma menee nyt jäähylle lähinnä sen takia, että dekaalien Hinomarut pitää tehdä kerroskakkuna ja alle tulevat valkeat kiekot vaativat asettuakseen ronskimman Micro Sol -käsittelyn, joka odottaa nyt kuivumista. Ja sama kuuri varmaan myös niille päälle tuleville punaisille kiekoille. Dekaalietapin jälkeen on sitten vielä muutaman pikkuosan kiinnitys ja säistykset. Eli valmistuminen jää ensi viikolle.
Projekti taisi kaatua viime metreillä ongelmaan jota tuntuu olevan liki mahdoton kiertää, win10 ei suostukkaan enää tunnistamaan kameraa eikä kuvien siirto onnistu.
Malli julkaistu ja silmät soikeena, nyt on hyvä aika avata yksi olut. :) Paljon oli hommaa, enemmän kuin aluksi ajattelinkaan, mutta hyvinhän tama meni, mitä nyt kaikki hiomakamat hukassa ja muutamat maalit pilalla.

Kiitokset kaikille ryhmisläisille, kovin inspiroivia nämä ryhmärakentelut, ja pientä potkua persaukselle mallailun suhteen kaipasinkin. Onnistui.
Ei voisi sanoa, että on putkeen mennyt tämä päivä. Maskit vuotavat, moottorista maskasin kaistaleen alapuolelta kun piti yläpuolelta, dekaalipehmennin onnistui tuhoamaan maalipinnan jne. Mutta homma etenee. En ihan kaikkea saa tänään valmiiksi, mutta yritän saada julkaisukuntoon hiukan toivomaani siistimmän version.
Jos kukaan ei pahastu, niin ilmoittaudun mukaan ryhmikseen viime metreillä.
Mallina on Toron "suomalainen tarkka-ampuja", josta joku voisi hyvinkin tunnistaa Simo Häyhän piirteitä, vaikka häntä ei paketissa mainitakkaan.
Syy miksi näin myöhäinen ilmoittautuminen on, että olin itsenäisyyspäivän ja sitä seuraavan yön töissä, enkä ollut varma jaksanko aloittaa urakan. Aloitin eilen kello 18:00, ja malli alkaa olemaan esittelyvalmis ihan kohta, joten takaoven kautta mukaan kun etuovi oli jo suljettu.
On kyllä ollut yllättävän työläs rakennusprojekti kuitenkin. Tänään taistelin koko aamun ja päivän pienten metallirenkaiden kanssa jotka piti pujottaa tosi pienen ketjun reikien läpi niin että kerralla piti mennä 3 osasta läpi ja sen jälkeen vielä taivuttaa metalli kiinni niin ettei yksikään putoa matkasta. Tämä koko päivä onkin mennyt takilointeihin. Enää puuttuu 5 viimeistä köyttä ja itse tykin kiinnitys. Eiköhän tämä vielä tänään valmistu!

Ei taida Honda ihan ehtiä valmistumaan tämän päivän puolella, mutta yritys on hurja. Voishan sitä tietty lykätä hiukan lisää ja lisätä parit letkut…

Viimeisiä maalauksia viedään, noiden neljän osan kasaamiseen taas ei kauaa mene.