Pienoismallit.net

Ryhmärakentelu: Viikonloppumalli VI

Kiirettä pukkaa, kun on tämä työvuoro lauantainakin. Muutamat kiireestä johtuvat vinksahdukset täytyy koittaa peittää. Jäljellä olisi vielä siirtokuvat ja säistäminen.
Eilen sain vaunun maalattua isoilta pinnoiltaan. Kuva ovat ennen ja jälkeen maalausurakan. Tänään pitäisi vielä ehtiä maalata työkalut jne. ja aika paljon muuta… Saa nähdä kuinka valmista ehditään aikataulussa.- Waltter Holm
Ja ziljoona pientä foliopalasta (ja harmaata hiusta) myöhemmin. Nyt vielä lasiosien (vilkut ja jarruvalot) maalaus ja sen jälkeen voikin niputella kasaan, jos ei jotain ylimääräistä ilmene. Tosin, ei työt näytä loppuvan, kameran kennokin pitäisi näköjään puhdistaa, koiraperheessä noita karvoja näkyy pyörivän, vaikka kuinka yrittää varoa.


Hyvin näyttää täällä kollegoilla hommat edistyvän. Oma tuotanto on alkujärkytyksen jälkeen jo vähän edistynyt.
✔ Ohjaamo kalustettu ja kasassa ✔ Nokkapainot lisätty. ✔ Laskutelineet maalattu ja kasassa.
✔ Ohjukset ja ripustimet kasassa ja maalattu ✔ Runkopuolikkaat ja vakaajat kasattu ja palikat teipattu kuivumaan. Seuraavaksi sitten pinnat maaliin (ilman pohjamaalausta?).
Tosin ylipäällikön mukaan pitäisi ehtiä vielä kyläilemään ja myyjäisiin jne…
I.T. Lahtinen kirjoitti:
Tosin ylipäällikön mukaan pitäisi ehtiä vielä kyläilemään ja myyjäisiin jne…
Meillä ylipäällikkö kävi yksin markkinoilla, kun rivimiehellä oli kiirus ;-)
Laivatykki etenee mukavasti. Tänään olisi tarkoitus tehdä vielä kaide sekä avoinna oleva tykkiluukku avausmekanismeineen. Työkalujen kannakkeet pitäisi viimeistellä ja maalata ja laittaa paikoilleen. Työkalutkin pitää vielä tehdä. Huomiselle jää ainakin lakkaus ja takilointi, missä vierähtääkin enemmän aikaa.

Hyvin etenee projekti täälläkin, mitä nyt eilen ylleni laskeutunut huurteinen pikkujoulutunnelma vähän yrittääkin tervata latua. Kylpyamme pyörillä alkaa olla jo hyvin kasassa, samoin kuin hyvin yksinkertainen alustakin. Tapojeni (ja taitojeni) vastaisesti, yritän saada vielä figunkin mukaan, mutta katotaan nyt…
Hommat etenee täälläkin, mutta tuntuu että viikonloppu etenee sitäkin nopeammin. AN-2 sai valkoisen värityksen kauttaaltaan ja dekaalit tehty+tulostettu. Ei ehkä kannattaisi viikonloppumalliksi ottaa eduardin etseillä ja itse tehdyillä dekaaleilla varustettua mallia. Vartti meni jo sopivaa fonttia etsiessä, saatikka sitten kirjainten asettelua oikein välein yms yms. Tulosteet on kuitenkin nyt 'rauhoittumassa' hetken kunnes laitan liquid decal filmiä päälle. Vielä olisi edessä maskausta, raitojen maalausta, dekaalitappelua ja sotkemista. Tuossa koneessa on kuvausta varten sotkettu piiloon tiettyjä merkintöjä, joten säistäminen ei oikein sovi terminä :)
Tervo Salminen kirjoitti:
Meillä ylipäällikkö kävi yksin markkinoilla, kun rivimiehellä oli kiirus ;-)
Pisteet sinne operaatiosta! Täällä koetan kerätä pisteitä kaiketi jotain tulevaa varten?

Kotona ollaan taas. Hiontaa ja kiillottelua harrastettu (kohtuu vähäistä näin 1/144 luokassa). Kuvassa retropinssi ja hihkaistu mitättömänkokoinen rauhan hävittäjän aihio. Toivotaan, että yöllä kuu on hyvässä asennossa ja maalailu sujuu.

Mitä pidemmälle pääsee, sitä hitaammalta tuntuu edistyminen :( Hommaa hidastaa vielä se, että sekä kromi- että valurangoista löytyi vielä maalattavia osia. No, nyt ei pitäisi olla enää muuta kuin ne takaluukun lukot, ovat niin pienet, että voi olla parempi sutia vasta kun ovat kiinni korissa.
Lasin sain paikoilleen, samoin takalamppujen kromit (niissä paikattava vielä ne valurankojen jäljet). Etusäleikkö tuli taisteltua, ei tahtonut pikaliima ottaa tuohon verkkoon millään. Suurin taistelu käytiin mattohirviötä vastaan (onneksi voitollinen), kun toisen ajovalon lasi päätyi sen haltuun.
Nyt pitäisi saunoa, ja antaa noiden nyt liimattujen kuivahtaa. Vielä pitäisi lisävalojen teline saada kiinni ja porata konepeltiin kaksi reikää kisassa käytettyä ilmanohjainta varten. Sitten voisikin odotella huomiseen, ja ujuttaa alusta koriin.