Pienoismallit.net

Hasegawan 1:32 Kawasaki Ki-61 Hien "Tony"

Olen tutkiskellut referenssejä tästä "Tonysta", mutta olen nyt hieman ihmeissäni tuon ohjaamon sisäpuolen värityksen suhteen. Hasegawan rakennusohjeissa väriksi annetaan omituinen "dark desert sand", mutta netistä olen löytänyt kuvia ja ohjeita joissa väriksi on ehdotettu vaalean harmaata ja jopa himmeätä maalaamatonta alumiinia.
Minkäslaisia ehdotuksia tämän palstan asiantuntijoilta tulisi tällaisieen pulmaan?

Ja sitten sellainen juttu, että kun käytän maalauksessa ainoastaan Humbrolin emaleita, niin kuinkahan hyvin Humbrolin nro 11 kiiltävän hopean päälle onnistuu vihreiden naamiointiläiskien maalaus siveltimellä? Nyt nimittäin sattuneesta syystä tämän Tonyn maalaus tehdään kokonaan siveltimellä.

Tässä linkissä näkyy erään mestarin lopputulos 1:48 skaalan Tonysta, ja samantapaista naamiointitäplitystä olisi sitten tarkoitus saada aikaiseksi ihan vaan siveltimellä sutien 1:32 skaalan Tonyyn - www.hyperscale.com/features/ki61i48fr_1.htm
Ohjaamon voi vetäistä millä tahansa RLM 79:ää vastaavalla. Esimerkiksi Humbrol 62 käy. Tai sitten maalaamaton metalli. On ollut myös vihertävän ruskeanharmaita ohjaamoja jotta menisi oikein vaikeaksi… Kyllä se hopean päälle maalaaminen pensselillä onnistuu, mutta epäonnistumisen riskikin on suuri. Testaa ensin ylimääräisiin muovipalikoihin tai mieluummin tee pikkuskaalan malli testausmielessä.
Karjalan Arska kirjoitti:
Testaa ensin ylimääräisiin muovipalikoihin tai mieluummin tee pikkuskaalan malli testausmielessä.
Jaahas, siis Humbrol 62, täytyy testata. KIITOS tiedosta!

Juu ja tuon hopean päälle en todellakaan rupea maalaamista edes yrittämään, ennenkuin se hopean värinen pohja on kuivunut vähintään viikon - pelaan varman päälle. Sitä vihreätä naamiotäpiltystä hopean päälle lienee turhaa edes olettaa saavansa tehdyksi siveltimellä "pehmeillä reunoilla", kuten ruiskulla se onnistuisi - vai voiko pensselilläkin tuota jotenkin yrittää? Ja kyseessä on siis Humbrolin emalimaalit.
Ja lisäkysymys, että mikäs voisi sitten olla Humbrolin värinumero tuolle tyypilliselle "japanin ruskealle" värille, jolla monien japsikoneitten potkurien spinnerit ja potkurien lavat oli maalattu?
Käsittääkseni kuitenkin joissakin koneyksilöissä spinneri ja potkurin lavat jätettiin maalaamatta, joten olivat metallin värisiä, MUTTA sitten taas joissakin referensseissä on kerrottu, että näissä maalaamattomissa potkurinlavoissa oli kuitenkin maalattu jollakin tummalla sävyllä se pilotin silmiin näkyvä potkurin lavan puoli, oliskos ollut sitten ihan matta musta - kyllä menee vaikeaksi?
Tähän hätään en nyt muista tuota väriä Humbrolin valikoimasta. Pitää vähän vertailla noita purnukoita Gunzen sävyihin. Väri on todella tumman ruskea ja siinä on hieman punertava sävy. Ilmoitan, kun sopiva ehdotus löytyy. Musta takaosa oli maalattu yleensä niihin potkureihin, jotka eivät olleet maalattu tuolla ruskealla "propeller colorilla".
Onnistuisiko tuo täplien maalaus pensselillä tyyliin "kuiva harjaus"? Hyvin vähän väriä töpöttämällä reunat ensin, ja pikku hiljaa töpötellen paksumpi kasa maalia keskelle?
Pitkän sitkeää hommaa, ja onnistuminen epävarmaa. Kannattaa kokeilla ensin vessan seinään, tms. vähempi arvoiseen objektiin.
Tässä keskustelssa käsiteltiin aikaisemmin tuota pehmeiden värirajojen tekemistä siveltimellä. Mukana myös oma ehdotukseni.
Jouni Koski kirjoitti:
Kannattaa kokeilla ensin vessan seinään, tms. vähempi arvoiseen objektiin.
Nyt kyllä purskahti legendaarisesti kahvit näppikselle! Vai että vessan seinään. Tämä kolahti nyt sen takia, kun olen viimeisen kuukauden tehnyt kylppärissä/vessassa seinälaattaremonttia…
Tomi Mynttinen kirjoitti:
Tässä keskustelssa käsiteltiin aikaisemmin tuota pehmeiden värirajojen tekemistä siveltimellä. Mukana myös oma ehdotukseni.
Juu juu, nyt vaan pelottaa kun ne täplät pitäisi tehdä kiiltävälle hopeapinnalle, tuossa Tomin muistuttamassa linkissä pohjana oli matamaali eikä metallihopea…
Humbrolin 10 hieman punaisella sävytettynä voisi olla propeleihin hyvä. Tai sitten 160 tummennettuna. 98 Chocolate näköjään onkin meikäläisellä finito, joten sen soveltuvuudesta en nyt osaa sanoa. Itse yrittäisin ehkä lisätä hiukan 160 Red Browniin tuota kymppiä.