Pienoismallit.net

TallinkSiljan alukset

Morjens!
Olen tässä hautonut ajatusta siitä että saako TallinkSiljan aluksia pienoismalleina? No vastaushan on ihan suora ei. Keskustelin 11.01.2017 Silja Symphonyn lelukaupan sekä matkamuistomyymälän myyjien kanssa aiheesta ja he ovat ehdottomasti sitä mieltä että näitä pitää saada myyntiin, koska niitä myöskin tasaisin väliajoin pyydetään ja kysellään. He ehdottivat että, ne joita nämä alukset kiinnostavat laittavat TallinkSiljalle ihan suoraa palautetta että näitä halutaan ja tarvitaan.
Heitä kuunnellaan myyjinä, ja korkeammallakin taholla on kuulema keskusteltu asiasta mutta koska "ulkoista painetta" ei ole siinämäärin vielä ollut niin asia on aika ajoin myöskin unohtunut.
Otin esille myöskin ajat sitten loppuneen Revellin GTS Finnjetin tuotannon loppumisen että jos Silja saisi painostettua sen tuotannon jatkamiseen, jos ei muuten niin rajoitettuina erinä laivoilla myytäväksi..
Mielipiteitä? Toivottavasti tämä tuli oikeaan kategoriaan.
Ajatus on todella hyvä. Painostus lienee ainoa keino asian eteenpäin viemiseen.
Myydä kannattaa vain jos on riittävästi kysyntää.
Toki myydä kannattaa vain jos on tarpeeksi kysyntää mutta nämä myyjät sanoivat että jatkuvasti kysytään näitä malleja, leluina jne. Eritoten kysellään Silja Symphony/Serenadea mutta myös muita, eikä olisi varmaan kauhean vaikea toteuttaa kun Romantika, Victoria I jne ovat aika pitkälle toistensa kopioita.
Oliko tässä kyse nimenomaan rakennussarjoista vai valmiista pienoismalleista? Ongelmanahan näissä ovat lähinnä muottikustannukset. Pienoismallivalmistajan tuskin kannattaa lähteä omalla rahoituksella malleja tekemään, eli TallinkSiljan pitäisi laittaa myös omaa rahaa kiinni ja pidän epätodennäköisenä, että näillä tehtäisiin voittoa.
Ihan rakennussarjoista oli kyse, mutta tavalliset lelumaisetkin pienoismallitkin käyvät kunhan aluksen tunnistaa kunnolla siitä. Tietysti mitä pienempiä mallisarjoja tehdään, sitä kalliimpia ovat "lopputuotteet"..
Ajattelin asian ottaa täällä esille kun laivalla myyjät olivat itse sitä mieltä että niitä kysellään niin paljon niin niillä voisi tosiaankin olla kysyntää. Sere ja Symppa ovat jo sen ikäisiä botskeja että niistä voi tehdä vaikka 10 erilaista mallia pelkästään maalauksen perusteella puhumattakaan promenaden muokkaamisesta, jos siis niin isoja malleja olisi saatavilla että sen promenaden sieltä saa detaljoitua (joka olis aikamoinen operaatio yksinään puhumattakaan muusta aluksesta)
Kyseessä on businesidea, nyt vaan joku ottaa kopin ja LIDAR-skannaa alukset ja perustaa starttrahalla tiimin joka toteuttaa mallit 3D osina ja etseinä. Starttipanostus on nopeitten laskujen mukaan 50k euron luokkaa kahdella laivatyypillä.
Aihetta sivuten. Joskus 80-luvun puolivälin jälkeen sain Silja Linen Wellamo aluksesta pienoismallin. Malli oli lelun ja snap-tite -mallin risteytys. Eli tuosta ei tarkkaa mallia millään olisi saanut, mutta jotain koottavaa kuitenkin. Pituutta tuolla mallilla on noin 15 senttiä ja niitä silloin myytiin kyseisellä laivalla.
Palataas tähän vähän, nythän laivoille on tullut myyntiin (ilmestyivät jo viime keväänä) Sikun valmistamia valmiita 1:1000 pieniä Megastarin pienoismalleja. Ei tietoa onko kyseessä joku toistaiseksi myynnissä oleva tuote, vai onko näitä painettu jokin tietty erä ja sitten kun ne on loppuunmyyty niin homma oli siinä, mene ja tiedä… Olisi mielenkiintoista tietää miten tuotantopäätös on syntynyt. Onko painetta yleisön puolelta tullut siihen malliin, että asiaan on päätetty tarttua ja tuottaa jotain kyselijöiden iloksi. Noh niin tai näin, jokatapauksessa hyvä juttu! Mielenkiinnolla katsotaan poikiiko alku joskus jotain muutakin. Ei se näköjään mahdotonta ole.
Löytyyköhän 1:400 Finnjettiä enää mistään ? Etsitty kissojen ja koirien avulla mutta ei löydy.

Ois kiva myös jos näistä suomessa rakennetuista risteilijöistä ois pienoismalleja mutta ei oo näköjään matkustajalaivat kovassa huudossa pienoismallifirmojen prioriteettilistalla…