Pienoismallit.net

Carganicon Bf109F-4

Ihmettelyn aiheena Horst Carganicon Bf109F-4, rungossa mustat vinkkelit maalattuna keltaisen 7:n päälle.
Olen nähnyt 3 eri ehdotusta maalauksen suhteen;

1. Aavikkoruskea/vihreä koko rungon korkeudelta valkoisilla laikuilla.
2.Aavikkoruskea/vihreä puolesta välistä runkoa valkoisilla laikuilla.
3.Tumma harmaa/vihreä koko rungon korkeudelta valkoisilla laikuilla.

Mikä mahtaa olla oikein? Mhihin perustuen? Kuvia en ole löytänyt, onko niitä?
Kyseisellä lentäjällä useampi työjuhta takapuolensa alla, Classic Publications kirjassa joka käsittelee Pohjoista ilmasotaa on valokuvat kaikista hänen koneistaan. Mielenkiintoinen on se F-Mersu jossa on E-Mersun kabiini. Valitettavasti en kirjaa omista, mutta olen sen useaan kertaan selannut.
Sivulla www.jagdgeschwader5und7.de/maj-horst-carganico/ on yksi mv-kuva www.jagdgeschwader5und7.de/s/cc_images/cache_2457402830.png?t=1445562880, tosin huonosta kuvakulmasta. Ehkä siitä kuitenkin jotain apua?

t. Oope
Oopen kuvassa näkyy juuri tuo E-Mersun kabiini, pikkualakulmaikkunatkin!
Juuri tuo kone. Väriraja tuntuisi menevän alhaalla rungossa. Muuten tuntuu olevan tulkintakysymys onko aavikko/vihreä vai harmaa/vihreä.
Ehrlerillä lienee ollut samana talvena keltainen 12+- alkujaan aavikkoväreillä samanlaisella talvimaalauksella…
Ja nopeitten tiedustelujen perusteella hyvin suuri osa F-sarjan Mersuista maalattiin yli harmailla kun ne siirtyivät pohjoiseen. Nyt on enemmänkiin kyse siitä mitä mallari haluaa tehdä mallistaan ja mihin uskoa. Pelikenttä on vapaa ja tulkinnan varaa löytyy. Suomessa sotamuseossa on muutama F-Mersun kabiini josta raaputtamisen jälkeen harmaan alta paljastuu tuo Afrikankeltainen… Noita kabiineja käytettiin rannikkotykistön valvonta-asemien kupuina.
Mielenkiintoinen sivujuonne… ilmeisesti Marseillen W.Nr.10079 päätyi JG5:n riveihin. Miltäköhän mahtoi näyttää pohjoisessa.
Carganicolla oli ainakin kaksi F-4 Mersua käytössään Pohjoisessa. Molemmat ovat tallessa. WNr.10132 oli laitettu Neuvostoliitossa varastoon joskus vuosien varrella pakkolaskupaikaltaan, myytiin sitten joitakin vuosia N-liiton hajoamisen jälkeen Kanadaan, jossa on entisöity hyvistä lähtökohdista. WNr.10256 on sitten projektina vähän pienempinä palasina jossain päin. Siivet-lehdessä 3/1999 on hyvä artikkeli Lapin F-4 Mersuista ja on kerrottu myös WNr.10132:n entisöimisestä. Artikkelissa on kuva siiven alapinnasta ennen entisöintiä ja näkyy hyvä määrä Afrikan sinistä RLM 78:a - mutta pienempinä paloina sen päällä on jäljellä RLM 76:a

Olen löytänyt Lapista useamman afrikkalaistaustaisen Mersun hylyn paikan sekä myös netistä bongannut Pohjoisesta haettuja Mersu-projekteja. Omin silmin on voinut havaita, että koneissa on ollut selkeästi Afrikan keltaista ja sinistä, mutta jokaisessa on ollut kuitenkin päällimmäisenä maalauskerroksena perus RLM 74/75/76.
Se, että koneet olisivat olleet Afrikka-kaaviossa Lapin taivaalla on todennäköisesti ihan fiktiivistä kuvitelmaa.
Tässä yksi suomalaisen G-2 -mersun kuomu, päällä ollut harmaa on kulunut lähes kokonaan pois ja alla on aavikkoruskea:

Tässä on taustaa JG 5:n aavikkomaalausmersuihin, anteeksi toisto, jos olen sen aiemminkin linkittänyt:

www.ahs.no/articles/aakra-rlm_79.pdf

Jutun lopusta löytyy väriprofiili Carganicon koneesta.