Pienoismallit.net

Pienoismallit.net uudistuu!

Heikki kirjoitti:
Parannusta voisi olla kannaltani se, että maksamalla jotain, pääsisin eroon mainoksista.
Niin, ominaisuus on hieman harmillinen, mutta toisaalta ne on tapa rahoittaa toimintaa ja toisaalta, ei niitä ole vaikea kiertääkkään.
Heikki Lankinen kirjoitti:
Wiki tyyppinen sivusto, minne voisi keskusteluketjujen sijaan kerätä tietoa ja kuvia
Ajatus wiki-muotoisesta alueesta on ollut usein esillä vuosien varrella. Teknisestihän homma on melko triviaali, mutta ylläpidollisesti tuollaisessa voi olla yllättävän paljon työtä, jotta homma pysyy hallinnassa. Joillakin on paljon tietoa jota haluaa jakaa, joillakin kykyä organisoida ja hallinnoida sisältöjä, joillakin kykyä tuottaa sujuvaa tekstiä ja muokata muiden tekstejä, ja joillakin kykyä laittaa homma aivan läskiksi. :)

Viimeksi mainitun kaltaisia käyttäjiä ei tietysti toivon mukaan olisi lainkaan ja noita kaikkia muita tulisi löytyä riittävästi, jotta wikistä ei muodostu täysi kaaos, josta ei sitten olisi yhtään pirstaleista keskustelualuetta enempää iloa. Uskon kuitenkin, että tänne saadaan vielä jotain wiki-tyyppistä alustaa käyttöön. Kokeilemallahan sen näkee, miten homma lähtee sitten toimimaan.

Jollain tapaa hieman vastaavaan ongelmaan on kuitenkin tulossa helpostusta uudella sivustolla kokoelmien muodossa.

Käyttäjät voivat jatkossa luoda kokoelmia, joihin voi kerätä tiettyyn aihepiiriin liittyviä sisältöjä.

Kokoelma voisi olla vaikkapa Suomen ilmavoimien lentokoneet , johon voi kerätä kaikki projektit, joissa esiintyy ilmavoimien lentokoneita sekä lisäksi kaikki hyvät keskustelut ja artikkelit, joissa aihetta käsitellään.

Kokoelma voisi olla myös Ruiskumaalaus aloittelijoille ‚ johon on kerätty kaikki tärkeimmät kynäruiskun hankintaa, käyttöä ja puhdistusta käsittelevät keskustelut (niitä riittää!)

Kokoelmat voivat olla yksityisiä, jolloin vain kokoelman luonut käyttäjä voi lisätä sisältöä niihin, tai yhteisiä, jolloin kaikki käyttäjät voivat lisätä sisältöä.

Tarkoitus olisi, että kokoelmiin voisi liittää sisältöjä myös muilta sivustoilta, jolloin mahdollisuudet hyvinkin kattavien tietopakettien keräämiseen vielä moninkertaistuvat.
Heikki Lankinen kirjoitti:
Kolmas idea: Hanki tänne korvausta vastaan luettavaksi vanhat pienoismalli- ja Mallix lehdet digimuodos
Tarkoituksena olisi lähestyä niin kotimaisia kuin ulkomaisiakin alan lehtiä, mutta haluaisin kuitenkin saada artikkeleita kaikkien luettaviksi ilmaiseksi, en maksumuurin taakse.
Tatu H kirjoitti:
Mitä tulee "kaikki mulle heti ja ilmaiseksi" - digitalisoituvassa maailmassa kaikki tätä haluaa, koska vertailupohjana on instagramit, facebookit ja twitterit. Suomen mittakaavassa ja puhuttaessa marginaaliharrastuksesta - menee hankalaksi ja turha aloittaa jauhamaan sen enempää. Muistutettakoon kuitenkin, että Tomi on repinyt kustannukset sivun ylläpitämiseen omasta tilipussistaan nämä 10 vuotta, mainosbannereilla ei vielä pitkälle pötkitä. Miksi; rakkaudesta lajiin! Kunnioitus tehdystä työstä.
Kiitti, Tatu! Nimenomaan rakkaudesta lajiin, ja näin myös jatkossa. Taloudellisestihan hommassa ei ole mitään järkeä, mutta mieluummin tekee köyhänä sitä mitä rakastaa kuin rikkaana jotain merkityksetöntä.

Tuntuuhan se kieltämättä hassulta, että tätä sivustoa verrataan startuppeihin, jotka pyörivät isoilla riskeillä ja muiden rahoilla. :) Tässä ei ole kuitenkaan tarkoitus luoda minkäänlaista kasvuyritystä tai rikastua. Ainoa tavoitteeni on saada laskut maksettua ja ruokaa pöytään.

Ja pelkästään tällä sivustolla ei ole tarkoituskaan tuota tavoitetta täyttää. Parhaimmillaan tämä sivusto voinee tuottaa enintään 15–20 % siitä mitä toimeentulo edellyttää, ja siltikään ei vielä edes köyhyysrajaa hätyytellä.
Tatu H kirjoitti:
Päivittelin kuvapankkiani eilen ja huomasin pienen seikan; jokainen kuva täytyy poistaa yksitellen. Valintatyökalu valitse kaikki, valitse useampi kuva kerralla voisi olla poikaa.
Kuvapankki poistuu kokonaan, kun uuden sivuston keskustelalueelle pystyy liittämään kuvia suoraan viestinkirjoituskentän ohesta.
Tatu H kirjoitti:
Koen nykyisen rakennusblogi-osion olevan hieman kankea. … Hybridi nykyisestä ja perinteisemmestä?
Jotain tämäntapaista olisi tarkoitus tehdä. Uudella sivustolla niin mallien kuin blogienkin kaikki kuvat ovat heti nähtävillä allekkain, eikä niitä ole enää jaoteltu omille sivuilleen.

Tämä helpottaa ja nopeuttaa kuvien selailua merkittävästi.
Mika Kauranen kirjoitti:
PS. Ja ketä oikeasti haittaa, jos mahdollisuus anonyymiin pikkupisteyttämiseen ja samalla myös dissaukseen ja mahdolliseen kiusaamiseen poistuu, ja sen tilalle tulee rakentava mahdollisuus pikkupisteyttämiseen rakentavien kommenttien kautta?
Eipä se minua ainakaan varsinaisesti haittaa, anonyymiydellä on vain puolensa. Samalla on ymmärrettävä, että pm.netissä ei ole mitään yhteisesti määriteltyä asteikkoa vaan jokainen määrittelee omansa. On siis täysin mahdollista, että jollekin "ihan hyvä perusmalli" on kaksi tähteä kun se on muille kolme. Niinpä se kaksi tähteä ei välttämättä tarkoita, että mitään olisi mennyt pieleen eikä sen takia ole sitä kaivattua kommenttiakaan, jossa selitettäisiin mikä on mennyt pieleen.
Lisäksi yhteisten arvostelukriteerien puuttuessa yksittäisellä arviolla ei ole käytännössä mitään arvoa vaan olennaista on keskiarvo. Sen takia en näe perusteltuna suuremmin ahdistua yksittäisestä poikkeavasta arviosta.

Joka tapauksessa Tomi ilmoitti jo, että anonyymiyden poistamista tullaan kokeilemaan, joten ei liene tarvetta ideoida purkkavirityksiä nykytilanteen päälle.
Poistettu kirjoittajan toimesta
Viimeksi muokattu 12.12.2016 17:00
Jari Lievonen kirjoitti:
Voisikin olla reilumpaa pistää koko sivusto maksulliseksi
Tätä en missään tapauksessa halua tehdä, koska se olisi voimakkaasti ristiriidassa kaiken sen kanssa, miksi haluan sivustoa ylläpitää.
Jari Lievonen kirjoitti:
Jos sivuston nykyisistä käyttäjistä esim 2/3 olisi valmis maksamaan
Kun ilmainen palvelu muuttuu maksulliseksi, vain noin 10 % käyttäjistä jatkaa sen käyttöä.

Pienoismallit.netin käyttäjämäärillä on siten helposti laskettavissa, että yhtälö ei toimi. Haluan jatkossakin palvella aidosti kaikkia suomalaisia harrastajia, ja edistää harrastusta maassamme, joten maksulliseksi en ole sivustoa muuttamassa.

Korostus sen vuoksi, että joissakin viesteissä olen ollut aistivinani pelkoa siitä, että sivusto ei enää jatkossa olisi ilmainen. Tämä on kuitenkin aiheeton huoli, sillä nykyisenkaltaiset perusominaisuudet ovat jatkossakin täysin ilmaisia.
Jari Lievonen kirjoitti:
Toinen vaihtoehto on monistaa konseptia ja yrittää myydä sitä muille intressiryhmille kuin mallareille.
Tämä on tosiaan pidemmän aikavälin suunnitelmissa.
Jari Lievonen kirjoitti:
Jos intressiryhmiä on muitakin kuin mallarit niin alustaa voisi varmaankin yrittää kehittää siten että saa kaupallisia sponsoreita mukaan. Jotakin siihen suuntaan, että jos ostaja siirtyy myyjän sivuille Pienoismallit netin kautta niin siitä tulee provisio tilille.
Näitä affiliate-ratkaisujahan riittää, ja olen niitä joskus täällä kokeillut, mutta valitettavasti Suomessa on hyvin vähän sivuston kohderyhmään osuvia mainostajia tarjolla.

Tuo affiliate-kumppanuus vaatisi verkkokaupoilta teknisiä ratkaisuja käyttäjän lähteen ja ostojen seurantaan ja myyntiosuuksien tilittämiseen ym. Pelkistä klikeistä ei juuri kukaan affiliate-mainostaja ole enää nykyisin valmis maksamaan. Suomessa taitaa mallibisnes olla niin pientä, että yksikään kauppias ei ole katsonut kannattavaksi panostaa tähän.

Ulkomaisista mallikauppojen tilanteesta en tosin osaa sanoa. Heidän kanssaan jotain mahdollisuuksia voisikin olla. Mutta jos osuvia kumppaneita ei löydy, niin pelkällä geneerisellä bannerimainonnalla Google on joka tapauksessa affiliate-verkostoja paremmin tuottava yhteistyökumppani.

Jos joku tämän lukeva mallikauppias on tällaisesta yhteistyömallista kiinnostunut, niin mielelläni olen mukana kokeilussa.
Kalle Rantanen kirjoitti:
mobiililaitteet huomioidaan varmasti joka tapauksessa paremmin kuin nykyisessä varsin iäkkäässä versiossa.
Kyllä. Uusi sivusto tulee olemaan täysin responsiivinen, eli toimii sujuvasti kaikilla päätelaittella.
Kalle Rantanen kirjoitti:
Sellaisen haasteen voisin Tomille heittää, että nähdäkseni yksi suurimmista ongelmista tällä hetkellä on vastausten löytäminen usein toistuviin kysymyksiin, vaikkapa klassinen "mikä olisi hyvä maaliruisku?". Nämähän on moneen kertaan käyty läpi, mutta niitä hyviä, relevantteja vastauksia on vaikea löytää. Tämä olisi keskustelupalstojen graalin malja :)
Toivon, että nuo aiemmassa viestisssäni mainitsemani kokoelmat auttavat tässä asiassa jo aika paljon.

Lisäksi keskusteluviesteistä on jatkossa mahdollista tykätä. Riippuen siitä millä tavalla ja kuinka aktiivisesti tätä ominaisuutta tullaan käyttämään, voi sen pohjalta mahdollisesti dataa jalostaa esimerkiksi juuri nostamalla parhaat vastaukset kärkeen tai korostamalla niitä jollain muulla tapaa.

Vaatisi sitten melkein sen, että uutta keskustelua aloittaessaan käyttäjän tulisi valita onko kyseessä kysymys vai muunlainen viesti.
Mika Kauranen kirjoitti:
Pääasia on mielestäni kuitenkin se, että pisteytyspolitiikan on muututtava parempaan suuntaan, muuten maksullisia ja ilmaisiakaan asiakkaita ei ole niinkuin ennen.
Mitä muutoksia haluaisit näihin ohjeisiin?
Sanon nyt tän vielä kerran, kun täällä ollaan kovasti ihmetelty tätä pisteytyslogiikkaa ja sanottu, että huonot arviot ei vaikuta keskiarvioon niin tässäpä esimerkki: Henkilö X saa malliinsa 10 tähtiarviota ja näistä 10:stä tähdestä kaksi on vitosia, kaksi neljä puolikkaita, kaksi nelosta, yksi kolmonen ja loput kolme jäljellä olevaa 1,5:stä 2:een tähteen ni millä logiikalla väittämä, ettei nämä kiusapisteet tiputa keskiarvoa rajusti pitää paikkansa?
Entäpä millä logiikalla juuri nämä 3 kpl huonosta päästä olevat arvostelijat poikkeaa realistisesti näin radikaalisti valtaväestöstä? Niin ja vieläpä ilman perusteluja. Hmmm… doesn't make any sense. Kaiken lisäksi, kun tämä sama ilman perusteluja anonyymiys on joka kerta.
Hei Jean, Tomi on tämän ketjun alkupäässä todennut noita kahta pistettä enemmän poikenneita olleen kaksi kappaletta vuodessa ja niidenkään hän ei uskonut olevan ilkeämielisiä.

Onko tuo esimerkkisi omakohtainen tai muuten joku oikeasti tapahtunut pisteytys?