Pienoismallit.net

Pienoismallit.net uudistuu!

Pienoismallit.net täyttää tänään kymmenen vuotta! Tänä juhlapäivänä onkin hyvä kertoa sivuston tulevaisuutta koskevista uusista tuulista.

Julkaisin sivuston virallisesti 6. joulukuuta 2006. Tämän jälkeen sivusto on kehittynyt todella paljon, mutta edellisen suuremman uudistuksen olen toteuttanut kesällä 2008. Vaikka uusia ominaisuuksia on senkin jälkeen tipahdellut, ei sivusto ole enää useampaan vuoteen ollut teknisesti täysin ajan tasalla.

Merkittävin syy tähän on ollut päivätyöni, joka vei liikaa sitä aikaa ja jaksamista, jota tämän vapaa-ajalla harrastepohjalta ylläpitämäni sivuston kehittäminen olisi vaatinut.

Päivätyöt eivät kuitenkaan ole enää häiritsemässä, sillä tulin ensin lomautetuksi, ja kun lopulta selvisi, että töitä ei riittäisi jatkossakaan, tuli eteeni samalla hyvä mahdollisuus pohtia kokonaan uutta suuntaa työuralleni.

Olen aina haaveillut siitä, että voisin jollain tapaa työskennellä mallailun parissa. Tuntui siten luontevalta yhdistää jatkossakin sekä harrastuksellinen että ammatillinen osaamiseni, mutta tehdä se astetta vakavammin ja yrittää saada siitä myös toimeentuloa.

Aion siis jatkossa työllistää itse itseni. Tämä tarkoittaa samalla sitä, että tulen panostamaan merkittävästi Pienoismallit.netin kehittämiseen, ja pystyn vihdoin toteuttamaan myös monia kipeästi kaipaamianne uudistuksia sivustolle.

Sivusto uudistuu ensi vuoden aikana täysin, mutta säilyy toki jatkossakin ilmaisena. Maksullisen Premium-jäsenyyden hankkimalla saa kuitenkin käyttöönsä lisäominaisuuksia.

Pienoismalliharrastus on Suomessa kuitenkin niin pientä, että pelkästään tällä sivustolla ole mitenkään mahdollista hankkia toimeentuloa. Haaveissani onkin vastaavan kaltaisten sivustojen perustaminen myös muille arts and crafts -harrastajaryhmille. Lisäksi kiinnostaisi luoda kansainvälinenkin pienoismallisivusto tai -sivustoverkosto sekä tehdä satunnaisempia freelance-projekteja lähinnä web-suunnittelun, mutta mahdollisesti myös mallinrakennuksen parissa.

Itselläni ei ole aiempaa yrittäjäkokemusta, joten paljon on opittavaa, ja nähtäväksi jää, onnistunko noista edellä mainituista puroista kasaamaan sellaista virtaa, jolla olisi todellisuudessa mahdollista hankkia toimeentulo, mutta pakko yrittää. Kirjaimellisesti. :)

Pienoismallit.net 2017

On vielä liian aikaista sanoa milloin sivustouudistus tulee näkemään päivänvalon, mutta tarkoitus olisi saada uusi sivusto testattavaksenne ensi vuoden alussa. Tulen totta kai tiedottamaan aiheesta sitä mukaa kun kerrottavaa on.

Kerron myöhemmin myös tarkemmin siitä, mitä kaikkea uudistus käytännössä tulee tarkoittamaan. Paljon uusia ominaisuuksia on jo selvillä tai vähintään syvällä mietintämyssyssä, mutta osa on vielä täysin avoinnakin. Tarkoitus on kuitenkin jatkossakin palvella suomalaisia pienoismalliharrastajia sekä alan yhdistyksiä ja yrittäjiä parhaalla mahdollisella tavalla.

Vuosien varrella olen saanut rutkasti kehitysehdotuksia, ja niiden pohjalta on ollut hyvä vedellä isoja linjoja ja nysvätä pienempiäkin yksityiskohtia, mutta korvat entistäkin hörömmällä kuuntelen nyt kaikkia ajatuksianne ja toiveitanne siitä mitä Pienoismallit.netiltä tulevaisuudessa kaivataan.

Millainen on mallailuharrastajaa parhaiten palveleva sivusto vuonna 2017?
Pienoismallit.net on ollut ( ja on edelleen) mallailuharrastuksessani aivan keskeinen tekijä ja siitä lähtien kun ko. sivusto avautui on se ollut tiekkarillani avaussivuna. Kiitos hienosta sivustosta sekä onnea ja menestystä toivottaen jatkosuunnitelmillesi!
Hieno juttu Tomi siis se, että kehität PM.nettiä. Olisiko se mitään esim, jos otat live showt ohjelmistoon! Siis kokoat jonkun 3-4 henkeä eri asiantuntioita PM-aloilta ja pidätte live illan esim aluksi kerran kk, johon voi katsojat ja seuraajat esittää netin kautta kysymyksiä ja te vastaatte. Tämä kuuluisi vaikka siihen Premium-jäsen juttuun? Tuolta voisit poimia joitain ideoita www.florymodels.co.uk En tiedä toimiiko se Suomen kokoisessa maassa, mutta olisi se lisänä ainakin :) Ja tuolta Philin saitilta voisi varmasti "lainata" muutakin ideaa?
Mielenkiinnolla odotan uudistuksia, ainahan erinomaistakin voi kehittää edelleen. Olin ensimmäisiä rekisteröityneitä 2005 ja nyt rekisteröityneitä on jo 5333, mikä on valtava määrä. Tällä sivustolla on valtavasti annettavaa suomalaisille mallareille, tällaista suomalaista tietopankkia mallailun alalta ei löydy mistään muualta. Arvostan isosti Tomin meidän hyväksemme tekemää työtä ja Premium-jäsenyyden aion hankkia.
Tsemii Tomi, tällä sivustolla on ollut iso merkitys sille, että aloitin mallailun uudestaan ja tutustuin mahtaviin mallareihin :0)) Odota innolla idiksiäsi ja teemme varmaan paljon yhteistyötä jatkossakin :0)))
Onnea uuden tulevaisuuden rakentamiseen. Luja usko tekemiseen ja kova työ vievät pitkälle. Mielenkiinnolla jäädään odottamaan mitä mahtavuutta on tulossa.
Hieno juttu, Onnea ja Menestystä valitsemallasi tiellä!
Komppaan muita kommentteja, iso kiitos tähän asti tekemästäsi ja onnea ja menestystä! Kokeilematta ei selviä, saako tuosta elinkeinoa, mutta todellakin toivon, että saa.
Hienoa!
Minua kiinnostaa premium-jäsenyys…
Toivotaan menestystä hankkeellesi!!
Onnea minunkin puolesta!

Ilmeisesti rahankeräys on saitin suurimpia haasteita tulevaisuudessa?

Premium- jäsen saisi laittaa malleja arvosteltavaksi ja arvostella muiden malleja -ilmaisjäsenet saisivat vain tyytyä katselemaan niitä? Hinta ei kuitenkaan saa olla kovin suuri, muuten homma kuihtuu…