Pienoismallit.net

Milloin alkaa model expon ilmottautuminen?

Hei kaikki mallarit! Onko kenelläkään tietoa että milloin model expoon ilimottautuminen alkaa?
Model Expon ilmoittautuminen alkaa aikaisintaan helmikuussa 2017 on vielä epäselvää millainen itse Expokaan on. Neuvottelut kilpailusta vielä avoinna IPMS:n ja SuPi:n osalta Suomen Messujen kanssa.
Kiitos tiedosta!

T:OV
Hei,

Mitä kautta oman mallin voi ilmoittaa näyttelyyn kun ilmottautuminen alkaa? Tarkoituksena olisi ensikertalaisena osallistua omalla mallilla.
Toivottavasti täältä pm.netin alta :) Viime vuonna oli ipms:n alta löytyvä maililomake käytössä ja sen työstäminen on pm.netin järjestelmään verrattuna todella hankalaa. Jarilta varmasti tulee infoa sitä mukaa kun asioita messukeskuksen kanssa saadaan sovittua.
Mikä siinä IPMS:n lomakkeessa oli hankalaa? Ensi vuoden Expon yhteistyökumppaneista ei ole mitään sopimuksia, mutta lähtökohtaisesti ne kilpailut joita IPMS on hoitamassa, hoidetaan yhdistyksen oman sivun kautta.
Tuo pm.netin järjestelmä ohittaa monta käsityövaihetta kuten maileista excelin koostamisen ja excelin yhdistämisen dokumentiksi joka voidaan tulostaa paperille. Se ei enää maililomakkeeseen liity, mutta pm.netin kautta tulosten syöttäminen on huomattavasti helpompaa kuin yrittää koostaa excelin kautta tuloslistoja.

Editti: Itse lomakkeessa ei siis ole mitään ongelmaa, ainoastaan sen jatkotyöstämisen excelissä on todella työlästä.
Juha K kirjoitti:
Mikä siinä IPMS:n lomakkeessa oli hankalaa? Ensi vuoden Expon yhteistyökumppaneista ei ole mitään sopimuksia, mutta lähtökohtaisesti ne kilpailut joita IPMS on hoitamassa, hoidetaan yhdistyksen oman sivun kautta.
Luokan valinta radiobuttoneilla on toteutti huonosti. Sen sijaan, että kaikki radiobuttonit olisivat samaa listaa, on kaikilla kategorioilla oma listansa. Esim. itse säädin tuossa kun en tiennyt ilmoittaako autoa custom, street vai peräti scifi luokkaan. Virheellistä valintaa en saanut pois. Toinen huono puoli on yhteystietojen naputtelu uudestaan ja uudestaan joka mallille. Ja kolmas huono puoli, mikä on mielestäni suurin puute, on se ettei pm.netin tulosten julkistusten tapaan palkittuja malleja pääse ihastelemaan täällä galleriassa linkkiä klikkaamalla.
No detaljit sikseen, nisstä Ilkka ja Juha voivat keskustella vaikka keskenään =) Ilmoittautuminen tulee tapahtumaan netin kautta Suomen Messujen valitseman järjestelmän pohjalta, ei siis välttämättä PM.net lomake eikä IPMS:n lomakeella. Heillä on omakin ilmoittutumisjärjestelmä. Kyse on enemmänkin siitä tuon Model Expon suhteen että ovatko SuPi ryja iPMS ry järjestämässä, sekään ei ole itsestään selvyys.

Tällä hetkellä Expon ongelma on se että kauppiaat eivät ole kiinnostuneita ja useat kerhotkin ovat ilmoittaneet etteivät ole innostuneita osallistumaan Expo sellaisena kun se on ollut on siis tiensä päässä ja miten ensi kevät toteutuu on vielä kokonaan auki.

Vuoden 2016 kilpailussa oli vähemmän malleja kuin Parolan panssarikisassa, Lahden 10 V juhlanäyttelyssä ja Nordic Challenge/IPMS Openissa. Suomen Messut haluvat tapahtumasta voitollisen ja yleisömagneetin.
SuPi ry ja IPMS ry ovat olleet ainoastaan avustamassa muovimallikilpailun suhteen, muuten meillä ei noitten Messujen kanssa ole mitään tekemistä.

Elämme yhdistyksinä epävarmaa ja odotuksen aikaa, saattaa olla että meitä ei edes enää tarvita Model Expossa.
Kiitos vielä kerran kaikille, jotka osallistuivat tähän keskusteluun.

T:OV