Pienoismallit.net

Vampire

Löytyskö keltä hyviä referenssikuvia Vampista? ohjaamo värityksineen kiinnostais ja pyöräkuilut. Muutkin hyvät kuvat on aina kiinnostavia :)
Ohjaamoon ei maalaukseen hyvää kuvaa tarvitse ellei mittakaava ole 1/32, on nimittäin musta. Pyöräkuilut maalamatonta metallia, magnesium, alumiini ja teräs. Ohjaamosta netissä haulla löytyy paljon kuvia ja kotimaisista kirjoista Apalin Vampire opus on tosi hyvä. Vanhoissa IPMS Mallareissa ja Suomen Ilmailuhistoriallisessa Lehdessä on myös kattavia artikkeleja.
Kiitoksia Jarille tiedosta. Ei ole 32 sarjalainen kyseessä :)
Suomen Ilmailumuseossa Vantaalla vamppi on nostettu ylös telineelle, joten kuiluja pääsee tutkimaan ja kuvaamaan. Nokkatelinekuilu taitaa olla alkuperäisissä väreissä, päätelinekuilut on maalattu ulkopinnan värillä entisöinnin yhteydessä.
Juha K kirjoitti:
Suomen Ilmailumuseossa Vantaalla
Tuolla olis kuvia, klikkaamalla suurenee:
VT-9
VA-2

Se RAL-väriliuskan mätsäävä alumiini on RAL9006 White aluminium, eli ilmeisesti entisöity sävy.
Wadelle suuret kiitokset hyvistä kuvista! Noista saa selville jo paljon asioita.
Vampiren pyöräkuilu toki maalattiin ja väri on sama tai saman sävyinen, jolla "metallin" värinen kone maalaattiin yltympäriinsä. Sama asia kerrotaan mm. Pentti Mannisen artikkeleissa. Eli: jos pyöräkuilu maalattiin, on se periaatteessa yksivärinen. Siis puhun nyt pyöräkuilusta itsessään. Muihin värityksiin en ota kantaa.