Pienoismallit.net

NC/SS/IPMS O lähestyy, oletko valmis?

Viime tingassa. :)
Pöhinä oli sen verran innostunutta viikonloppuna, että ilmoittautumisaikaa jatkettiin tiistaihin 18.10 klo 16.00 saakka! Vielä ehtii mukaan! Ja muistettahan, että vain ennakkoilmoittautuneet saavat vapaan pääsyn Suuri Sandi -tapahtumaan koko viikonlopuksi.

www.ipms.fi/nordic-challenge-2016
En ole automallari, joten en ymmärrä tätä: "muunnellut autot, joita ei ole kustomoitu"

Mikä on muuntelun ja kustomoinnin ero?
Taitaa olla tuo "Tuning" kyseessä, "Custom" on oma jenkki-terminsä. Muuntelu voi myös tarkoittaa auton tyypin tai vuosimallin vaihtoa sarjan alkuperäiseen verrattuna, kuitenkin niin että auto on sarjavalmisteisen ja tehdasoriginaalin pienoismalli.
Vedän sunnuntaina keskustelua, demoksi sitä kait virallisesti kutsutaan, markkinoilla olevista säistys- eli viimeistelytuotteista, mitä nimeä nyt kukin on tottunut käyttämään. Kiinnostaisi tietää jo etukäteen, jos on jokin tuote, jonka käytöstä erityisesti haluaisitte lisävalaistusta? Tervetuloa mukaan!
Tehdasoriginaalit autot menevät Standardi/Stock -luokkaan, vaikka malli olisikin jostakin muun vuosimallin aihiosta tehty.
Jako muunnelluissa autoissa:
- Tuunatut/Tuning, tämän vuosituhannen henkeen muunnellut autot; tyylisuuntaus ks. esim. Wikipedian Tuning-artikkeli
- Kustomit/Custom, muunnellut autot nimenomaan muotoilumielessä; tyylisuuntaus ks. esim. Wikipedian Kustom-artikkeli
- Katuautot/Street car (1949 ja uudemmat) ja Rodit/Street rod (1948 ja vanhemmat) muunnellut, mutta ei kustomoidut; enemmänkin tekniikan kuin muotoilun osalta muunnellut