Pienoismallit.net

Pianoismalli Linnan rakentelu ainekset

Olen pohtinut jo pidemmän aikaan tehdä pianoismalli jostakin kivilinnasta.
Kysymys kuuluu millä kannattaisi tehdä runko? joko pelkistä pikkukivista vaiko Vanerilevystä tai balsalevystä ja siihen päälle kivet?
Mikä liimaus tapa olisi paras jos pelkästä kivestä tekisin pino pinolta.
Tai jos tekisin vanerilevystä/balsalevystä niin mikä liimaus sopisi parhaiten kivelle?
Kaikki tieto olisi nyt tervetullutta. Kiitos!
valmiitakin saa, kuten tämmönen, mutta jos tarkoituksena on tehdä ihan skrätsinä ja kun mittakaava on selvillä, niin sitten mahdollisimman helposti työstettävästä materiaalista väsäämään.
Styroksista Eri Keeperillä liimaten ja kivikuvio pintaan jollain sopivalla styroxleikkurilla.
"Modelling castles" on hyvä hakusana. Englannissa linnamalleja rakennetaan useissa eri mittakaavoissa ja tekniikoita on monia. Tekniikat ovat pitkälti samoja kuin kivirakenteiden mallaamisessa — rakenteiden pinnoittaminen DAS-massalla on yksi suosittu tapa.

Otin oheiset kuvat viime pääsiäisenä Yorkin pienoisrautatienäyttelyssä. Mittakaava on 1:76. Silta ja linnan raunio on rakennettu kokonaan käsityönä.


Viimeksi muokattu 28.5.2016 00:35
Amerikkalainen Hirst Arts niminen firma tekee silikonisia muotteja, joita käyttämällä voi itse valaa kipsistä seinäelementtejä ja muita rakenneosia erityyppisten rakenteiden tekoon. Heidän sivustollaan on myös erilaisia pieniä vinkkejä ja niksejä, joita varmaankin voi myös hyödyntää diodraamojen valmistuksessa. Seinäelementit ovat melko paksuja (n. ½''), joka on hyvä huomioida mittakaavan valinnassa.

Firman kotisivut löytyvät osoitteesta…

www.hirstarts.com