Pienoismallit.net

Malmin Mallitapahtuma

Ikävää,että tapahtuma peruuntui. Ennakkoilmoittautumiset taitavat jäädä nykyään monilla ns. viime tippaan. Ainakin tammikuun Tikkakosken tapahtumaan suurin osa tuli viimeisenä mahdollisena päivänä. Melko hilkulle jäi myös oma ilmoittatumiseni Tampereen tapahtumaan. Toivottavasti järjestävä taho ei nyt "vetänyt töpseliä seinästä" turhan hätäisesti. Sinänsä kyllä ymmärrettävää,jos malleja ei näytä olevan tulossa ja tapahtuman järjestämiseen on satsaamassa omia rahojaan.
Mika A.C. Heikkilä kirjoitti:
Mihin ihmeeseen porukoiden ilmoittautumiset jäivät. Oliko syynä vaan tuo äitienpäivä, vai onko ihmiset nyt muutenkin jostain syystä passivoituneet?
Voi toki olla, että minulta on vain jäänyt jotain huomaamatta, mutta ainakaan pm.netissä tapahtuma ei ole ollut erityisen hyvin esillä. En muista nähneeni tämän vuoden tapahtumasta muuta keskustelua kuin tämän ketjun. Eli jos itse olisin ollut malleja mahdollisesti tuomassa, niin minun näkökulmastani aikaa ennakkoilmoittautumisten pyytämisestä perumiseen olisi jäänyt viikko.
Lisäksi peruminen tapahtui ennen ilmoitettua ennakkoilmoittautumisen takarajaa (jota ei taas tässä keskustelussa mainittu) mikä on varmasti myös vaikuttanut ilmoittautuneiden vähäiseen määrään. Takaraja olisi siis syytä asettaa niin, että ilmoittautumisia pystyy odottamaan sen loppuun.
Äitienpäivä varmaan on osallisena mutta varmaan myös se että tapahtuma oli ensin kakspäiväinen ja sitten ykspäiväinen
Tapahtuman ide a oli alunperin olla vaihtoehto kolmepäiväiselle Model Expolle ja kestää vain yhden päivän eli äitienpäivän aaton. "015 oli menestys sillä juuri äitienpäivän aattona olivat isät ja lapset liikenteessä sankoin joukoin. Tänä vuonna on kyseessä pitkä viikonloppu eli Helluntaista (to) sunnuntaihin joka leikkaa kävijöitä ja mallien tuojia.
Kukaan ei innostunut ideasta että mallit piti alunperin tuoda jo perjantaina ja hakea lauantaina, juuri tästä Model Expon aikaisemmasta dilemmasta haluttiin päästä eroon. mallarit ovat myös ähkyssä noitten malliensa roudaamisen kanssa kun Suomessa on jo 8 tapahtumaa vuodessa, porukat ei vaan jaksa.
Mainonta ja puffaus oli kyllä kuten sanoit olematonta suhteessa vuoten 2015.
Pettymys on suuri sillä IPMS, SuPi ja FCMA olivat panostaneet jäseniään toimitsijoiksi runsain määrin.
Kauppiaat varmaan pettyivät eniten.
Peruuntumisilmoituksesta mallien viimeiseen ennakkoilmoon oli reilu viikko aikaa. Olisiko kannattanut kuitenkin odottaa viimeiseen päivään tai asettaa viimeinen ennakkoilmo vaikka viikkoa ennen tapahtumaa. En tiedä, mutta kuvittelisin, että noin 90 prosenttia malleista ilmoitetaan viimeisinä päivinä tai jopa viimeisinä tunteina. Ja vielä jopa tapahtumapäivänä tuodaan reilusti "ei ennakkoilmoittautuneita" malleja. Varmasti, jos mallarit löytävät pienemmillekin paikkakunnille, niin luulisi pääkaupunkiseudun ytimeen löytyvän. Jos muistaa viime vuoden tapahtumaa, niin tuntui, että malleista alettiin stressaamaan keskusteluissa jo noin kuukautta ennen tapahtumaa ja loppujen lopuksi taisi "ongelma" kääntyä ylitarjonnaksi
Olen samaa mieltä mutta järjestäjä ei uskaltanut ottaa taloudellista riskiä joka oli merkittävä hänen tuloillaan. Peruutus tapahtui ennen kuin me kerhot edes ehdimme ottaa kantaa riskin jakamiseen, joka olisi onnistunut.
Nyt malleja oli ilmoitettu 16 kappaletta joka merkitsee 48€ joka on alle 5% koko kustannuksista, tämä johti tapahtumaa järjestäneen yksityishenkilön tapahtuman peruuttamis päätökseen.
Jari B. Miettinen kirjoitti:
Jaadijaadijaa…
Mainonta ja puffaus oli kyllä kuten sanoit olematonta suhteessa vuoten 2015.
Pettymys on suuri sillä IPMS, SuPi ja FCMA olivat panostaneet jäseniään toimitsijoiksi runsain määrin.
Kauppiaat varmaan pettyivät eniten.
Eivätkö edes nämä runsain määrin toimitsijoiksi ilmoittautuneet olleet tuomassa mallejaan? Osaltani Äitienpäivä vaikutti paikalle pääsemättömyyteen.
Tämä oli todella harmillinen uutinen. Minunkin oli tarkoitus osallistua, tosin yhdellä mallilla vain. Näytille olisi tietysti voinut tuota muitakin.

Syitä ennakkoon ilmoittautuneiden pieneen määrään voi tietysti arvailla. Äitienpäivä vaikuttaa varmasti. Lisäksi minullekin oli jäänyt se käsitys, että tapahtuma oli muuttunut kaksipäiväiseksi. Kun taas Model Expo oli puolestaan muuttunut nyt yksipäiväiseksi ja tapahtumat olisivat olleet suht lähekkäin toisiaan, voi helposti olettaa monien etenkin pitkämatkalaisten arponeen näiden tapahtumien välillä. Ymmärrettävästi monet syyt ovat voineet kääntää vaakakuppia tällä kertaa Expon eduksi.

Ilmeisesti myös markkinointi oli tänä vuonna aika vähäistä edellisvuoteen verrattuna.

Toivottavasti into ei kuitenkaan hiivu, ja Jari jaksaa yrittää ainakin vielä ensi vuonna uudelleen.
Häpä kirjoitti:
En tiedä, mutta kuvittelisin, että noin 90 prosenttia malleista ilmoitetaan viimeisinä päivinä tai jopa viimeisinä tunteina.
Yleisesti ottaen en itsekään tiedä, mutta Pienoismallit.netin ilmoittautumisjärjestelmällä hoidetuista kilpailuista kaivelemieni tilastojen perusteella 56 % ilmoittautumisista tehdään viimeisten 7 päivän aikana.

Sähköpostilla hoidettavissa ilmoittautumisissa tilanne saattaa toki olla erilainen, ja ilmoittautumiset jäävät helposti viimeiseen mahdolliseen hetkeen, koska halutaan ilmoittaa kaikki mallit yhdellä kertaa ja usein se viimeinen malli valmistuu vasta aivan kalkkiviivoilla ennen näyttelyä. Lisäksi mitä vaivalloisempi asioita on tehdä, sitä enemmänhän niitä yleensä lykätään.
Harmillista tosiaan.
Ehkä Malmille olisi sen ilmoittautumisen deadlinen voinut säätää paremmin vastaamaan tilavarauksen peruutuksen deadlinea tms…
Ainahan mallit ilmoitetaan viime tipassa, se on nähty.
Maskun Pienoismallipäivänkään ei tullut kuin muutamia ennakkoilmoittautumisia verrattuna mallien määrään, niitä tapahtuman järjestäjänä toki toivoisin lisää niin olisi parempi käsitys pöytätarpeesta ja taloudellisen riskin suuruudesta.
Olisiko ennakkoilmoittautumisesta tehtävä ainoa vaihtoehto?
Niko Asposalo kirjoitti:
Eivätkö edes nämä runsain määrin toimitsijoiksi ilmoittautuneet olleet tuomassa mallejaan?
Kyllä oltiin, minä ainakin ilmoitin pari mallia ennakkoon. Mutta tämäpä meni nyt näin, toivottavasti ensi vuonna tai joskus paremmalla onnella.