Pienoismallit.net

Ryhmärakentelu: Persianlahden sota

Kiitoksia selvennyksestä, tuota kohtauskulmaa mietin itsekin, mutta kun en ollut varma termin oikeellisuudesta, käytin ulukomuankielistä vaihtoehtoa.
E-P Sinkkonen kirjoitti:
Missä aiot ottaa kuvat valmiista mallista? Sehän on lopulta melkoinen monsteri.
Ei minkäänlaista havaintoa -vielä. Todennäköisesti ulkoilmassa. Pitäisi vaan riehua se valmiiksi ennen lumia, valkoinen hanki ei ole uskottava tausta aavikkomyrskylle…:)
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
E-P Sinkkonen kirjoitti:
A Lappalainen kirjoitti:
ja "angle-of-attack" anturit (mikä kulma lie suomeksi?).
Hyvältä näyttää. Missä aiot ottaa kuvat valmiista mallista? Sehän on lopulta melkoinen monsteri.

AoA-anturi, muistaakseni kohtauskulma-anturi. Oman tulkintani mukaan se kertoo koneen asennon horisonttiin nähden. Gurut voivat kertoa tieteellisemmän määritelmän.

E-P
Juu, kohtauskulma-anturi suomeksi. Kertoo koneen asennon sen kohtaamaan ilmavirtaan nähden, mikä on sama kuin asento horisonttiin nähden vain, jos kone lentää vakiokorkeudella, eikä ole laskevia tai nousevia ilmavirtauksia. Lentäjälle tai koneen ohjausjärjestelmälle on tästä tiedosta iloa esim. siihen että kohtauskulma kertoo paljonko on marginaalia sakkaukseen.

Mikko
Challenger tuli kasaan ja tämänhetkiset "perus" värit pinnassa ja nyt odottelee kunhan saan Star decalin siirtokuvat aiheeseen. Siinä keksiessä muita syitä lykätä AMX:n aloittamista niin tuli ravistettua Tamiyan T-55A laatikkoa ja huomasin että siitähän saa tehtyä puolalaisversion mikä näyttää olleen aika yleinen Irakin hyökkäysjoukoissa. No RB:n putket tilaukseen ja pohtimaan eri aavikonkeltaisen värisävyjä USA/GB/Ranska/Irak. No USA on ratkaistu kun M1 jo valmis, Brittien värisävy kuulemma ruskeampi pari muuta sitten vielä auki tosin Ranskan väri löytyy Life Colorilta

Tästä lähtee F-111f Aardvark projekti käyntiin. AMT on näköjään lyönyt laatikkoonsa Italerin muovit.
RSAFn RF-5E on saanut suojavärit niskaansa ja on ns. loppukaarteessa. Enää parit yksityiskohdat pitää viimeistellä. Sitten pääseekin liimailemaan tunnuksia jonka jälkeen ajattelin harjoitella hieman mallin vanhentamista.
M2 etenee hyvää vauhtia.

Puolasta tarttui mukaan Warrior MCV(mukana tuli figuja joten mahd. dioraama), ja muita malleja tuli ostettua niin paljon että tuskin ehdin lähi-itäläistä vaunua sittenkään ottamaan mukaan.

Edit: taidan sittenkin tehdä Warriorista myöh. version kun en saa mistään lahden sodan dekaleja.
Viimeksi muokattu 12.6.2016 20:04
F117 myöskin etenee aika kivasti, tosin kokomusta maalaus on vähän haasteellinen ettei näyttäisi muovilta. Pitää yrittää saada tuosta eloisa tekemättä siitä kuitenkaan liian kulunutta. Hyvällä onnella parissa viikossa valmis.
AMIn Tornado IDS valmistuu hitaasti kiiruhtaen. Kone on saanut päävärit pintaansa. Maalaussession aikana tuli myös takapakkia, kun onnistuin katkaiseman nokkalaskutelineen. Saa olla sitten irrallaan siihen saakka kunnes lopullinen lakka on mallin pinnassa. Seuraavaksi työn alle menee ulkoinen kuorma.
M2 Bradley tuli valmiiksi.
Edistystä: siivet. Italerin (ja AMT:n jonka sarja alunperin on) ongelma on siipiprofiili. B-52:n siivet taipuvat kuormituksesta riippuen silmiinpistävän paljon. Tyhjän koneen kyseessä ollessa siipi on kokolailla suora, ja kannuspyörät selkeästi irti maasta. Ongelmia tulee siinä vaiheessa, jos henkilö (kuten minä) haluaa koneesta kuormatun. Vanhasta Monogrammin D:stä voisi napata oikein kaartuvat siivet, mutta spoilerit olisivat vääränlaiset. Siiven tyven muokkaaminen siten, että siipi osoittaa enempi alaviistoon olisi helppo ratkaisu, mutta kun se on väärin, kuormattu siipi ei ole suora. Lähtökulma siivelle on sarjassa ihan ok. Siiven taipuminen alkaa vasta sisemmästä moottorikannakkeesta ja se taipuu asteittain niin, että kannuspyörät ylettävät maahan asti. Ratkaisuna liimasin siivet kasaan, sahasin ylempiin puolikkaisiin urat joihin laitoin styreeniliuskat siten, että ne vääntävät siipeä mutkalle. N. 6 cm etäisyyksille toisistaan sahattuihin uriin on tungettu .8 mm Evergreeniä.
Viimeksi muokattu 3.7.2016 14:55