Pienoismallit.net

Ryhmärakentelu: Persianlahden sota

E-P Sinkkonen kirjoitti:
Tällä hetkellä kansiossa on tasan kaksi mallia.
Elekää nyt hyvät immeiset hättäilkö…:) Vuoden loppuun on piiiiiitkä aika…
Ilmoittaudun mukaan jonkinlaisella 1/35 Bradley-suvun vaunulla, varmaankin M2A2 ODS.

Eli mukaan siis lasketaan vain ekan lahden sota eikä ns. tokaa(eli Irakin sota(Operation Iraqi Freedom/Telic))? Muuten mukaan tulee Brittien Challenger 2 1/72.
Viimeksi muokattu 24.5.2016 15:41
Veeti Raivio kirjoitti:
Eli mukaan siis lasketaan vain ekan lahden sota eikä ns. tokaa(eli Irakin sota(Operation Iraqi Freedom/Telic))?
Ymmärtääkseni juuri näin.
Veeti Raivio kirjoitti:
Eli mukaan siis lasketaan vain ekan lahden sota eikä ns. tokaa(eli Irakin sota(Operation Iraqi Freedom/Telic))?
Tervetuloa joukkoon .eh.. hiekan ruskeaan. Juu, ekasta kahinasta on kyse.
"Teema olisi Desert Shield/Desert Storm 1991. Eli kaikkien osapuolten maa-, ilma- ja merikalusto joka oli edes jollainlailla osallisena konfliktiin aikavälillä elokuu1990 - helmikuu1991. "

Sanoisin, että tältäkin aikaväliltä kalusto- ja miehistökirjavuutta löytyy riittämiin.

E-P
A Lappalainen kirjoitti:
Elekää nyt hyvät immeiset hättäilkö…:) Vuoden loppuun on piiiiiitkä aika…
Ei hätäilyä eikä hötkyilyä;). Olin vain innoissani siitä, että ryhmis on polkaistu onnistuneesti käyntiin… Sanavalinta ei ollut loppuun asti harkittu, ei ollut tarkoitus hoputtaa.

E-P
Pieni suunnitelmien muutos, mallini onkin M2 Bradley eikä M2A2. Molempia käytettiin Persianlahden sodassa, vanhentuneet M2-vaunut olivat tosin vähälukuisempia.
Challanger 1:n otin tänään pöydälle. Varsinainen ryhmiksen aiheeni AMX 30B2 odottelee vielä kunnes löydän siihen sopivia figuja ja varusteita
Taidan lisätä mukaan vielä jonkun Lähi-Idän panssarivaunun, joko Irakilaisen tai sitten koalition puolelta. Tarkennan myöhemmin.
Edistystä: tämä pyydys täytyy näköjään rakentaa siten, että ensin runko ja sitten siivet. Siivet ajattelin jättää irtonaisiksi, että kuljetus onnistuu edes jotenkin. Kokonaisena juutasta ei pyörittele missään edes se kuuluisa elävä Erkkikään. Runko on saanut maalin jälkeen selkäänsä siirtokuvia:

kun taas nokkaan on lisätty siirtokuvien ohella itse tehtyjä yksityiskohtia, kuten pitotputket ja "angle-of-attack" anturit (mikä kulma lie suomeksi?). Lasinpyyhkijät ovat Kuivalaisen Mi-8 etsiarkilta, tosin siten muokattuna, että toinen ohuempi pyyhkijänvarsi on korvattu matriisikirjoittimen neulan pätkällä. Takimmaisessa ikkunassa pilkistävä hopeanvärinen suojaverho on pääsiäismunan käärefoliota:
A Lappalainen kirjoitti:
ja "angle-of-attack" anturit (mikä kulma lie suomeksi?).
Hyvältä näyttää. Missä aiot ottaa kuvat valmiista mallista? Sehän on lopulta melkoinen monsteri.

AoA-anturi, muistaakseni kohtauskulma-anturi. Oman tulkintani mukaan se kertoo koneen asennon horisonttiin nähden. Gurut voivat kertoa tieteellisemmän määritelmän.

E-P