Pienoismallit.net

Ryhmärakentelu: Persianlahden sota

Löysin kätköistäni vanhan Sanghai Dragon USMC M1A1 HA:n ja siihen Tamiyan miinaraivaimen sekä Barrel Debotin putken. Sarja on kohtuu yksinkertainen että valmistunee ennen AMX 30B2:ta. Lisäksi tilasin ebaysta Tamiyan Challanger 1 Mk.3 sekin mahdollisesti ehtii mukaan ryhmikseen
No niin, nyt on sitten Zhengdefun MiG-25 paketti korkattu. Taitaa tulla mielenkiintoinen projekti. Osia ei ole paljon, mutta siivoamista riittää. Pelkästään ilmanottoaukkojen neljässä osassa oli kuusi ejektorinkuoppaa jotka täytin. Lisäksi piti poistaa valupurseita. Kaiken kukkuraksi ilmanoton sivuseinien johtoreunoja pitää vielä hioa ohuemmiksi. No, haaste on otettu vastaan…

E-P
Toinen ilta Zhengdefun MiGin parissa. Optimismi rapisi kuin syksyn lehdet. Taidan luovuttaa tämän tekeleen rakentamisen heti alkuunsa. Hirveä urakka, mikään alle kymmenestä kokeilemastani osasta ei sovi kunnolla paikoilleen. Järkyttävää valujälkeä. Onneksi hyllystä löytyy vielä vanha Hobby Craftin MiG-25. Pitää ottaa se työn alle.
Nyt tupsahti OV-1D Mohawk LeKotehtaan saapuvien kamojen halliin.
Näytti olleen cowboy-lierilakkinen UPSn kuski ajovuorossa.
Pikavilaisulla hokasin Desert -siirtokuvatkin paketissa, mutta täytyypä vielä skannata www-internettiä, jotta löytyisikö stydejä vaihtoehtomerkkejä.
Meikeläisen tuuria paketissa: Sarjan suurin kirkasosa - tuulilasi - oli murskaantunut kolmeen osaan €%"&%"&. Pitää lähestyä myyjää/valmistajaa, jos löytyisi ehjä lasi tilalle.HUOM! 8.4. klo 12: Olga Rodenilta ilmoitteli jo aamupäivällä, jotta uusi lasitus on tulossa postilla. Kiitokset Rodenin suuntaan hyvästä asiakaspalvelusta.
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Kotimaista tavarantoimittajaa en tälle Rodenin-sarjalle löytänyt.
Toimitus kesti Polandista (?) kuusi arkipäivää tilauksesta.
BigDataa logistikoille reissusta ao. listan mukaisesti.
Kartalla visualisoitu kuljetusreitti Puolasta Härmään.
Viimeksi muokattu 8.4.2016 12:42
Italerin B-52G:n runko liimattu kasaan. Vaikka tiesinkin suunnilleen koneen mittasuhteet, järjesti se silti yllätyksen olemalla ihan järkyttävän kokoinen pyydys. Laitteen peijooni on lisäksi paljastunut kittikauppiaan suunnittelemaksi.:) Ihan kuin Tu-16:ssa, on saanut vuoleskella kohdistustappeja pois saadakseen edes jotain käymään paikalleen. Nöyränä pyyntönä maailmalle olisi kunnollinen 1/144 sarja tästä.
Viimeksi muokattu 8.4.2016 20:25
B-52:han on rungoltaan aivan perunapeltoa, joten kolot ja pieni vuoleskeluhan tekee terää mallin autenttisuudelle. Katso kuva - esim.:
www.virtualpilots.fi/feature/photoreports/riat2005/slides/RIAT_197.html
I.T. Lahtinen kirjoitti:
B-52:han on rungoltaan aivan perunapeltoa, joten kolot ja pieni vuoleskeluhan tekee terää mallin autenttisuudelle.
Joo, tuota varten hommasin kaksi pientä kourumaista sorvitalttaa muistuttavaa työkalua, joilla on tehty ruttuja koneeseen. Rungonpuolikkaiden kohdistusongelmia ei voi esikuvan käyttöiälläkään perustella…:)
Ammukahvihöyryinen huomen!
Sorry, jos jouduit hankkimaan kuvani takia arvokkaan talttasarjan. Emäntäni höylää rinnakkaisVisaa nyt HullujenPäivillä kiihtyvällä tahdilla, en voi osallistua osakustannuksiin. Pikkukupin kahvia voin tarjota ModelExpossa, jos törmätään lauantaina. No hard feelings.
A Lappalainen kirjoitti:
Rungonpuolikkaiden kohdistusongelmia ei voi esikuvan käyttöiälläkään perustella…:)
Kuinkas sopisi malliksi lekojen hautuumaalta DS-toistoimiin hätäisesti kopattu yksilö. Muistaakseni muutama 52 oli sahattu siellä rungonsuuntaisestikin. Eritasoliitokset, kohdistusnappiturvotukset ja muut viimeistelyn kummallisuudet saapi mainiosti perusteltua ko. autiomaakäsittelyllä (olen muistaakseni käyttänyt selitettä menestyksellisesti sukulaisille ja puulaakituomaristoille ;-)
Tsekka på (Huom. sivuston kuvat voivat järkyttää ilmailuharrastajaa):
www.airplaneboneyards.com/davis-monthan-afb-amarg-airplane-boneyard.htm
Voisin osallistua tähän ryhmikseen kun aikaakin näytää olevan kohtalaisesti vuoden loppuun saakka.
Mallina voisi olla joku liittouman leko ,Sepecat Jaguar Britti kone tai Fransmanni?Kaapista löytyisi vielä 1:144 AH-64 Apache heko eli jotain näistä tai Irakilainen Mig-29.
Terv.Opa L
I.T. Lahtinen kirjoitti:
Sorry, jos jouduit hankkimaan kuvani takia arvokkaan talttasarjan.
Kyllä se oli hankittu jo ennen. Ja eiköhän sille muitakin käyttökohteita löydy. Mallista löytyvät rakennus- ja viimeistelyjäljen kummallisuudet selittyy tekijän henkilöllisyydellä. Siis näin ainakin tähän saakka…