Pienoismallit.net

Ryhmärakentelu: Persianlahden sota

Teen sittenkin Brittien sotakoneen: Challenger 1mk3 (Tamiya).
Täytyy vaan tehdä aika suoraan askista jotta ehtii tänne.
AMX 30B2 sai tänään telat alleen, enää pakoputkien verkot ja lasiosat paikoilleen niin ollaan aika pitkällä. Ranskalaiset ovat olleet mallari ystävällisiä kun ovat ylimaalanneet kaikki työkalut, varatelat ja vaijerit aavikkosävyillä.
Komento takaisin, tankki vielä hakusessa. Muistin virheellisesti kaapistani löytyvän m2 bradleyn, mutta se olikin m6 bradley. Ilmoitan tankin myöhemmin jahka selaan kauppiaat läpi.
Saddamin Suhoi on saanut pohjavärin pintaansa. Master Craftin malli olikin vanhaa kamaa uudessa paketissa. Olisihan se pitänyt arvata halvasta hinnasta…
Edistystä: siipien kiinnitys. Halusin jättää siivet irralleen, että laitetta pystyy paitsi käsittelemään rakennettaessa, myös tarvittaessa kuljettamaan ilman kuorma-autoa. Ajattelin säätää lähtökulman sopivaksi liimaamalla styreeninkappaleita siiven tyveen. Mutta kuten arvata saattoi, sovitus on lievästi ilmaistuna syvältä hanurista. Siispä uusi sahaus moottorien väliin, runsaasti kittiä siipi-runko- liitokseen, ja valmista tuli. Katkoskohta jää hieman harmittavaisesti näkyviin, kun en ole keksinyt millä sen piilottaisi. Hyviä ideoita otetaan vastaan.

Lopputuloksena kannuspyörä ylettää valmistajan pyrkimyksistä huolimatta maahan asti. Pyörä on vinossa, kun sitä ei ole vielä liimattu telineeseen:
Para bellum - varaudutaan sotaan. Rodenin OV-1D - Kuiskaava kualema - alkaa rakentumaan ohjaamon käsisammuttimen ympärille. Katso kuva, osa nro 9. Ja toivottavasti viimeinen asennettava osa tulee olemaan kuvan antenni nro 15.

Rodenin malli on jo yli 10 vuotta vanha, joten hiontaa tullaan harrastamaan urakalla verrattuna pariin edelliseen (esim. Hornetin seuraajan seuraaja) projektiin. Onneksi hommasin hyvissä ajoin Reijolta Harrasteesta japanilaisten suurten mestarien viilasarjan (ainakin tuotepussi oli täynnä japaninkieltä) ja reilun satsin santapaperia.
Jo vain. Projekti kiitää kriittistä polkua pitkin. Sammutin on nyt litkutusta vaille valmis (katso kuva). OV-1 -ohjaamossa tuntuukin olevan kohtuu(ttoman) paljon hommaa ja se on myös aika pramilla suurien ikkunoiden ansiosta. Lienee tarpeellista ruuvata lisää kerrointa lähillinsseihin. Sitten vaan seuraavaksi kehystä sammuttimeen sorvailemaan ja kohta lisäillään jo viimeisiä antenneja projektiin… Iltakelit reilusti tuulisiksi ja sateisiksi, niin homma etenee.

P.S. Hassu detalji koneen sammuttimen yksityiskohdissa muuten… Tarkkaan kun tiiraa, niin huomaa viimeisen käyttöpäivän olleen 10/88, mutta sotahan alkoi vasta kesällä -90. On taidettu ajella siellä vähän vanhentuneella sammuttajalla?!?
AMX 30B2 saa nyt vähän aikaa odotella ennen kevyttä pölytystä ja antennien tekemistä sitä ennen tehdään muutamaa muuta vaunua joiden väriksi tulee RAL6014
Muistuttaa jo OV-1 Mohawkia! Pääosien maltiton koeasennus toteutettu onnistuneesti. Veikeän näköinen ilma-alus valmistumassa - moottoritkin pakoputkineen reteästi siipien päällä. Kookas ohjaamo erottuu selvästi ja se nyt pitäisi täyttää runsaalla rekvisiitalla.

Anteeksi epäsiisti ja muutenkin luokaton työalusta… suosituksia hyvästä alustasta otetaan vastaan (toki sponsoritkin tervetulleita ;-)
Myös OV-10D etenee:

Kitty Hawkin mallissa on aika paljon vääntämistä ja sovittamista, mutta tuntuu menevän kasaan. Siirtokuvat ovat ainakin mittariston osalta hyvät, koskaan aiemmin ne eivät ole asettuneet yhtä helposti kolmiulotteisen mittaritaulun päälle ilman pehmennintä -- riittää, että painelee siveltimellä.