Pienoismallit.net

Rudolf Sinnerin Me-262

Oi arvoisat tietäjät

Olen pienen ongelman edessä ja nyt käännyn taas teidän puoleenne. Eli oliko Rudolf Sinnerin "Vihreä 1" Me-262:ssa terävä väriraja maastokuvossa?

Kyseessähän on siis tämä yksilö: www.aircraftresourcecenter.com/Gal2/1701-1800/Gal1786_Me-262_Barnhart/gal1786.htm

Tuossa mallissa näyttäis olevan terävä väriraja, mutta miten oli todellisuudessa? Meinaan vaan että on suht. vi******nen maskeerata malli siten, että siitä olis pehmeä väriraja. Terävän värirajan saa taas tehtyä suoraan teipillä.

Kiitos!
Vaikea sanoa miten todellisuudessa, mutta Ospreyn kirjassa "Saksalaiset suihkuhävittäjä-ässät" on profiilipiirroksissa ainakin terävät värirajat ja pyrstössä aika paksulla mustalla alueella oleva hakaristi toisin kuin tuossa linkin koneessa.
Tekstissä sanotaan että koneessa olisi 81-83 jyrkkärakainen sirpalemaalaus ja tummanruskealla 81:llä oli kuulema taipumusta haalistua aika nopeasti lähes violetinvihreäksi.
Kiitos Timo

Ei sulla olis mahdollisuus skannata kuvaa siitä profiilikuvasta tänne tai suoraan mun s-postiin? Olisin tosi kiitollinen!
Saattaisi ollakkin, mutta pelkään pahoin että kirjan kustantajan copy rightit tulisivat vastaan.
Profiilikuva on kuitenkin lähes yksi yhteen tuon linkkisi koneen kanssa. Ainut ero on tuo pyrstön hakaristi ja se, että ruskea on siinä kuvassa enemmän ruskeaa.
Itse asiassa ei tarvitse edes skannailla. Joku on sen jo tehnyt:

www.afwing.com/images/me262/sideview/me26213.jpg

Tuossa aivan sama profiilipiirustus ainakin noin pikaisella vilkaisulla.
Timo Rasimus kirjoitti:
Itse asiassa ei tarvitse edes skannailla. Joku on sen jo tehnyt:

www.afwing.com/images/me262/sideview/me26213.jpg

Tuossa aivan sama profiilipiirustus ainakin noin pikaisella vilkaisulla.
Kiitos linkistä!

En löytänytkään tätä kuvaa…
Hyvät päivät.

Koneesta on tietämäni mukaan yksi valokuva, löytyy ainakin seuraavista kirjoista:

Griehl, Manfred: German jets 1944-1945. Greenhill books.

Richard Smith & Eddie J Creek: Luftwaffe Colours vol. five sec. 4 Jet fighters and rocket interceptors. Classic publications. Tässä kirjassa on mukana myös väripiirros koneesta.

Pelkkä väripiirros (mielestäni vähemmän uskottava kuin yllä mainitussa kirjassa) löytyy Ospreyn suihkuhävittäjä-ässät kirjasta. Classicin kirjan piirros vastaa pyrstön osalta pitkälti mallia, johon ketjun alussa on linkki.

Valokuva on otettu vasemmalta etuviistosta ja siinä näkyy koneen vasen kylki runkoristiin asti. Tarkoittaa siis, että Gruppe palkki tai sen puuttuminen, hakaristin tyyppi, peräsimen maalaus ja koneen valmistusnumero ovat arvailujen varassa.

Ospreyn kirjan piirroksessa oletetaan, että kyseessä on Stab/III./JG7:n kone lentäjänä majuri Sinner ja tämän mukaan on väripiirrokseen piirretty III Gruppen palkki ja naamioväritys jatkuu rungon värityksen kaltaisena sivuperäsimeen asti.

Classicin kirjassa kerrotaan, että kyseessä on Stab/JG7:n kone, elikkäs esikuntalentuuen kone. Tämä tuntuu huomattavasti uskottavammalta, sillä koneen nokassa on rykmenttitunnuksen alla pienikokoinen numero 1. Kaikki muut vastaavalla tavalla merkityt koneet (ainakin numerot 2,3,4 ja mahdollisesti 5 tai toinen numerolla 3 merkitty kone tunnetaan) kuuluvat esikuntaparveen. Yhteinen nimittäjä useimmille koneille on, että niissä on enemmän tai vähemmän normaalista poikkeava maalauskaavio.
Piirroksessa takarungossa on valtakunnanpuolustusnauha ilman Gruppetunnusta, hakaristi on kokovalkoinen ja peräsimen maalaus on normaalilla tavalla laikutettu.

Omasta mielestäni kone on maalattu ruiskulla vapaalla kädellä selkeän kontrastin omaavilla maaleilla, jolloin hieman sumeassa kuvassa, joka on otettu kohtalaisen matkan päästä värirajat näyttävät teräviltä.
Pyrstön maalauksesta on vaikea sanoa mitään varmaa. Useimmissa 262 koneissa, niissäkin, joissa rungossa on yhtenäinen maalaus, peräsin on laikutettu, mutta tunnetaan myös koneita joiden peräsimissä on yhtenäinen maalaus.

Itse en ikinä menisi maalaamaan 262 koneita terävään sirpalekaavioon alkusodan koneiden tyyliin, mutta tässä nimenomaisessa yksilössä voisin kyllä harkita pinnasta koholla olevan maskin käyttöä.

Heti lisäystä perään. Valokuvassa koneessa EI ole R4M raketteja, kuten linkitetyssä mallissa, mutta sen sijaan siinä on Ospreyn kirjan piirroksen mukaiset WGr21 rakettiputket nokan alla.

Laitan tähän vielä Classicin kirjan piirroksen yhteydessä olevan tekstin:
"Many Me 262s of JG 7's Stabstaffel had rather unusual camouflage schemes such as that seen here. It comprised regular diagonal stripes of brownish green and mid-green (RLM 81 and 82) on the uppersurfaces, fading to similarly coloured mottling on the fin and rudder. This machine, possibly that allocated to the unit commander, Major Gerhard Stamp, had the double chevron of a Kommandeur painted in black outlined in white, plus the green number '1' painted below the unit badge on the nose."
Viimeksi muokattu 7.7.2007 14:02
Tamiyan 1:48 ME-262 A1A olisi hyvät maalauskaaviot majuri Sinnerin koneeseen ja sen mukaan koneessa oli terävät rajat?
Viimeksi muokattu 5.9.2007 12:02
Koneesta kuvia myös Classic Publications ME 262 voluumeissä ja Kageron kirjoissa. Värirajat pehmeät RLM 81 / 82.
Koneessa ei WGR:iä nokan alla. Kaikki ohjetekstit ovat kuvien perusteella koneessa. Suuntavakaajan maalaus näyttää vaihdelleen, ollen kaikea Harrin kuvaamaa. Suosittelisin antamaan taiteellisen vapauden viedä…
Näköjään aikaisemminkin on ollut keskustelua kyseisen koneen värisävyistä. Itselläni on Sguadronin Walk Around ja Ospreyn German jet aces kirjat referenssinä ja kummassakin hieman erillainen näkemys. Sitten viellä Tamiyan ohje joka sekoittaa ajatukset täysin. Nyt olen päätynyt seuraaviin sävyihin: alapinta RLM 76 yläpinta RLM 81 ja RLM 82 väriraja (puolipehmeä). Suuret tietäjät, korjatkaa jos mielestänne menee pahasti metsään.
Paperille tein koevedokset yläpinnan sävyistä pensselillä ja näyttävät olevan hyvin lähellä toisiaan eli väriraja tulisi olemaan olematon, toisaalta ruiskulla maalattu sävy joskus muuttuu rajusti pensseliin verrattuna.