Pienoismallit.net

StuG III G "Sturmi"

Ihan asialliset ristit on tuossa Fokkerin 4.sarjan paketissa, mistä tuo mallikin on tehty, mutta aikaisemmassa 3.sarjan kannessa on nuo ikkunat, arkilla luulisi olevan kuitenkin oikeat ristit. Kuitenkin naurettavaa pelleilyä.Sanon että on suoraan pe****stä moinen hakaristien sensuroiminen. Kuten Timo sanoi että on niiden käyttö Saksassa oikeutettua mm. taideteollisessapiirrissä, niin eikö he***ti pienoismallailu ole juuri sitä: kultturillista-sekä taideteollista-aluetta jossa hakaristien käyttö on sallittu? Tämä tietysti vaan Saksan maalla mutta muualla…?
Saksalaiset taisivat aika innokkaasti ajaa koko EU-alueelle hakaristikieltoa. Muistaakseni koko kohun aiheutti Englannin kuningashuoneen prinssin sekoilu. Jälleen aiheen ohi kulkevaa tekstiä…tuli tuossa lomalla katsottua Taistelutoverit. Miten monta vuotta menee, ennen kun saksalaiset tekevät vastaavaa jostakin saksalaisesta joukko-osastosta. Perikato oli aika rohkea veto.
Tota tota, se voi olla juridisen saivartelun paikka täyttääkö omaksi harrastukseksi tehty pienoismallailu Saksassa taideteoollisuuden kriteerit. Joka tapauksessa kaveri on selvästi siivonnut ne pois noista kuvista, ei suinkaan mallista. Sikäläinen laki koskee käsittääkseni ao. symbolien julkista esittämistä, ei niinkään sitä, mitä kukin kotonaan tekee. Sitä kaiketi mallin esittely netissäkin on. .de-loppukaneetin perusteella sivusto on saksalainen, joten ymmärrettävästi joko mallari itse tai viimeistään sivuston pitäjä ei haluaottaa turhia riskejä.

Senkin ymmärrän, että jotkut Euroopan maat ovat moisia lakeja säätäneet. Toisaalta tuo EU:n laajuinen kielto olisi ollut jo ylireagointia. Onneksi sitä ei edes harkittu vakavasti siitäkään huoli matta, että esittäjänä oli Saksa-kaliberin maa.

Malli sinänsä on ihan näpsäkkä.
Kieltämättä kiusallista, tässähän keskusteltiinkin tuosta Fokkerista eikä Sturmista. Nuo tunnukset saattavat olla oikeasti mallissa eikä vain kuvassa. Se olisikyllä aika noloa mallin tekijän kannalta. Toisaalta onhan hän tehnyt Sturmiinkin ihan historiallisesti oikeelliset. Näpsäkkä malli tuo Fokkerkin joka tapauksessa.

Tähän lienee aiheelista lisätä (noin selittelyn merkeissä). että eteläamerikkalainen punkku on suhtsis hyvää.
Jatketaan siitä Fokkerista sitten vielä. Ei ole mallissa oikeasti tuommoisia tunnuksia, Babelfishilla käänsin tekstiä ja siellähän mainittiin että sarjan kansallisuustunnukset korvattiin galdecalsin dekaaleilla.
Hakaristien peittämiseen liittyen myös eräässä ostamassani dragonin figupaketin kansikuvassa oli tussilla peitetty kauluslaattojen pahat kuvat. Mahtaa olla tehtaan sensuurivastaavalla tympeä tehtävä. :D
Osuvasti tuli tämäkin keskustelu taas esille. Eli oltiin isäni kanssa paikallises askartelupuodissa ja siellä oli Classic Disasterin Brewster ja kannessa koreili ylväästi suomalaiset hakaristit. Eli ei taira nämä ameriikan poijjaat välittää euroopassa riehuvasta sensuurista hakaristejä kohtaan kansikuvissa?
Ostin hiljattain saksalaisesta moduni.de-nettikaupasta Tristarin Panzer I:n, hienojen siirtokuvien Afrika Korps-tunnuksien parin millin kokoiset hakaristit oli sensuroitu MUSTALLA TUSSILLA. -Menee jo yli ymmärryksen!!!
Antti kirjoitti:
Osuvasti tuli tämäkin keskustelu taas esille. Eli oltiin isäni kanssa paikallises askartelupuodissa ja siellä oli Classic Disasterin Brewster ja kannessa koreili ylväästi suomalaiset hakaristit. Eli ei taira nämä ameriikan poijjaat välittää euroopassa riehuvasta sensuurista hakaristejä kohtaan kansikuvissa?
Sama valmistaja on kyllä uudessa(?) Blenheimissä astunut poliittisesti korrektiin ruotuun. www.hyperscale.com/reviews/kits/ca4138reviewse_1.htm Edes maalausohjeessa ei hakaristejä näytetä kokonaisena.

Mikko