Pienoismallit.net

B,C,D,E,F,G,K Mersut mittakaavassa 1/48 parhaat aihiot

Elikkäs, mitkä on kyseisille Mersuille parhaat paketit 1:48 mittakaavassa, itsellä on tässä viimeaikoina tullut kokeiltua vain Airfixin E/7trop ja ICM F4/trop ja varastossa on Tamiyan E4/7 (Airfix oli musta aika paljon samanlainen) aattelin tehdä tästä Petsamon Mersun. Lisäksi haaveissa on tehdä muutama Luftwaffen Mersu ennen sotia, joten nuo B,C ja D sijoittuisi siihen kategoriaan, K valtakunnan puolustukseen ja tottakai pari G mersua itärintamalle suomitunnuksin, mutta kovasti askarruttaa mitkä olis parhaimmat aihiot kyseisille.
- B/C ??
- D (Hobby Craft? onko ees muita?)
- E Tamiya ? Eduard?
- F ??
- G2 (Hasegawa) G6 ??
- K ??
Täältä löytyy yksi (konsensus-?)mielipide:

www.cybermodeler.com/special/topgun_acft_b.shtml
Parhaimmuuteen kantaa ottamatta:

- C ja D: Classic Airframes
- F: Hasegawa, Zvezda
- G6: Hasegawa, Eduard (alkuperäinen versio sillä varauksella että epätarkkuudet eivät haittaa tai niitä tahtoo korjata)
- K: Hasegawa
Nyt on kyllä pakko todeta, että C ja D kategoriassa tarjonnan täytyy olla todella heikkoa, jos Classic Airframes on parasta mitä on tarjolla.

Tosin, enpä kyllä parempiakaan tiedä. Ja totuuden nimessä on kyllä sanottava sekin, etten ole yhtään CA:n sarjaa rakentanut, mutta kuullut niistä kyllä sitäkin enemmän.
D-malli löytyy myös Academyltä. Vuosiluku muoteissa oli muistaakseni 1999 tjsp. Ei tuo laadultaan tietenkään kummoinen ole, esim. ohjaamo on tosi törkeä. Jos ei muuta, niin ainakin on nopea rakentaa.
Viesti on poistettu moderaattorien toimesta.
Academyn D-Mersu näkyisi olevan uudelleenpaketoitu Hobbycraftin sarja.
Lainaus:
G ja K jäävät mielestäni Hasen kontolle ainakin toistaiseksi. Edun kuutosta rakentelin heti kun se ilmestyi, mutta kesken jäi. Sääli, olisi siinä niin paljon hyvää mutta mutta… Saa nähdä millainen uusitusta versiosta tulee ja tekeekö Zve G-mallia.
Melkolailla heti Eduardin sarjan julkistuttua Zvezdan leiristä todettiin että G-mersua olisi luvassa.

Noista CA:n varhaisista Mersuista ei itselläni ole omakohtaista kokemusta, mutta useamman rakenteluartikkelin perusteella ne eivät olisi hullumpia. Tietty limited run-sarjoina työtä vaativia, mutta eivät ollenkaan mahdottomia.
Viimeksi muokattu 15.4.2015 21:43
Sama lista olisi mukava myös 1/72-skaalaan. Tässä omat havaintoni:

B: Heller (vaatii aika paljon töitä, sain omani valmiiksi joitakin vuosia sitten)
D: (Olen muistaakseni nähnyt Swordin sarjan joskus mutta ei havaintoa laadusta)
E: Tamiya tai Airfix (uusi versio on varsin hyvä)
F: FineMolds
G: FineMolds (aivan ehdottomasti)
K: (Ei havaintoja)
T: (Ei havaintoja)
Viesti on poistettu moderaattorien toimesta.
Tässähän sitä jo aluksi, pikkasen kattelee jotain aftermarket sälää mukaan, niin alkuun pääsee loistavasti. Listasta koostui seuraavanlainen ja tietenkin jos jollain on johonkin lisättävää, tai muuten huomioitavaa niin rohkeesti vain mielipidettä/kommenttia.
-B/C Classic Airframes
-D Hobby Craft/Academy/CA
-E Tamiya/Eduard
-F Zvezda
-G2 Hasegawa
-G6 Tämä jää nähtäväksi
-K Hasegawa
Elikkä, noin kymmenkuta Mersua noista kasailis keveäasti, Afrikan paahteesta, Jäämeren kylmyyteen, Mustalta mereltä, Englannin kanaaliin. Ompahan jotain projektia luvassa itselle ja ennenkaikkea hyvä "teko"syy ostella lisää malleja, liimaa, maalia :D