Pienoismallit.net

T-26 panssarivaunu 1:1 esillä Suurisnadi.fi tapahtumassa!

Tulee mieleen ne vanhat hyvät ajat kun tapahtuman ulkopuolella oli nähtävää, nyt T-26 ulkona että pienoismallina myös sisällä! Ja paljon muuta mielenkiintoista löytyy koko Energia Areenan täydeltä.
Tästä pidin. Mukana oli pari Panssarikillan jäsentä, jotka kertoi kaiken mahdollisen mitä vain kyseiseen vaunuun tai yleisesti vaunutyyppiin liittyi. Älkää antako sen ympäripyöreän kerronnan hämätä jos kuulette ohimennen jotain "minkä kaikki tietää", tämä info on pääasiassa keskivertokävijän kiinnostuksen kattavaa. Mutta jos oikeasti kiinnostaa, niin yksityiskohtaista tarinaa löytyy varmasti kyseisen vaunun jokaisen pultin elämänvaiheesta.

Itse pääsin vaunun sisätiloja tutkimaan kun kiltisti pyysin. Random-infoa: Pohjan pakoluukku on itseasiassa suurempi kuin mitä se on IS-sarjan tankeissa. Tornin kääntäminen käsikammella on kevyempää kuin auton ratin kääntäminen. 45mm tykki tosiaan on maksimaalisin tykki koon puolesta, joka torniin mahtuu, juuri ja juuri lukko irti tornin takaseinästä. Jos olet yli 180cm pitkä ja yli 80kg painava, vaunuun sisäänpääsy tod.näk. epämiellyttävä kokemus.

EDIT: Huomenna vielä näytillä, menkää ihmeessä katsomaan.
Tulihan tuolla käytyä vaikka sään herra ei suosinutkaan,T-26 oli siitä kiva lisä tapahtumaan että siinä näki nuorempikin väki mitä työkaluja käytetiin maamme puollustamiseen.Sen verran sain tietää laitteen nyky tekniikasta että konetilassa vaikuttaa tällä hetkellä Volvon b20:sen pata.No kyllähän se silläkin liikkuu.Itse tapahtuma oli mielestäni erittäin järkevästi hoidettu sekä paikka sopiva.Toivoisin tästä pysyvää tapahtumaa joskin kilpailu malleja olisi saanut olla enemmän.Tilat antaisivat mahdollisuuden senkin osion kasvattamiseen.Koko perheen tapahtumana oikeen onnistunut .
juha holm kirjoitti:
Toivoisin tästä pysyvää tapahtumaa joskin kilpailu malleja olisi saanut olla enemmän.Tilat antaisivat mahdollisuuden senkin osion kasvattamiseen.Koko perheen tapahtumana oikeen onnistunut .
Samma här, oikein onnistunut tapahtuma. Malliosastolle vähän lisää valoa ja ehkä lisää mainontaa mallareille että malleja tulee vielä enemmän. Toisaalta enemmän niitä taisi nytkin olla kuin kevään Expossa..