Pienoismallit.net

Aloittelia kynäruiskustaan. maali vuotaa ja neula kysymys.

Elikkäs tuli hankittua tuollane Aicon kompura+kynä setti.
Mutta nyt täytyy kysyä kun en mistään tätä tietoa löydä.
Pitäisikö näiden kynien mukana tulla irroitettava/vaihdettavissa oleva neula?
Minulla ei tullut mukana neulaa, ja suuttimen kun irroittaa on siellä pieni terävä kärki jonka ympärillä 3 pientä reikää josta maalia lentää?

Ongelmana on että ensi testillä maalia tulee kyllä kynän päästä, mutta myös liipasimen reiästä.
säiliön kun täyttää, maalit valuu ulos "liipaisimen"/napin reiästä. tämä johtuu siitä ettei neulaa ole?? vai kuuluuko ko. kynään edes neula?
Maali valuu vaikkei kynällä edes maalaa.

Maalina on revell emalimaali jota lantrattu apteekin bensalla 1:1.
Baarit oli noin 1.30 kun kynää kokeilin. yli 2 baarin ei suostu des toimimaan kunnolla.

tuossa on kyseinen kapistus.
kauppa.rellunkulma.fi/product/6799/kynaruisku-aicon-air

Ja sitten ne "oisit ostanu paremman" jne kommentit voi suosiolla jättää pois. tiedän omistavani paskan :P ja hakua olen käyttnyt ja googletellut, mutta ongelmaani en löydä vastausta.
kiitos jo etukäteen.
Kyllä toi kuvasta päätellen on ihan normaali kaksitoiminen yläkupillinen ruisku. Eli jos neulaa ei tosiaan ole, olet varmaan saanut maanantaikappaleen (taikka joku on "lainannut" varaosiksi).
Haikahtaa, että nyt tuli asiaa kauppaan reklamaatio-osastolle. Oireet kuulostaa siltä, ettei neulaa ole, ja sellainen siellä aparaatissa pitäisi olla, jotta se toimisi.
Käykös tähän vehkeeseen jonkin muun kynän neula?
Saattaa käydä, jos löydät vastaavilla mitoilla tehdyn. Eli neula/suutin/muu mekaniikka on mitoitettu keskenään. Aika hakuammuntaa siis.
Eikös helpointa olisi reklamointi myyjäliikkeeseen, vai onko hankinnassa jotain, jota ei ole kerrottu?
Curtiswolfe kirjoitti:
Käykös tähän vehkeeseen jonkin muun kynän neula?
Onko kuitti tallessa? Jos on niin kipinkapin reklamoimaan ja voihan sitä muutenkin vaikka ei sitä kuittia olisikaan, taitaa olla helpompaa ostaa toinen kuin löytää sopiva neula, todennäköisesti saavat sen kaupassakin hankittua valmistajalta.
Kauppapaikalle pääseminen on vähä hankalaa kun on toisella paikkakunnalla, mutta tätyy sähköpostia pistää että mitä tehdään. pakkaukseen on kyllä merkitty neula, mutta oletin sen arkoittavan suuttimen päässä olevaa pientä terävää kiinteää "neulaa"
Näyttää ihan samalta perus Iwata-kopiolta kuin mitä, esim. Biltema myy 3 euroa halvemmalla. "Neula" on se reilut 10 cm pitkä toisesta päästä terävä ohut metallitanko, joka löytyy (jos löytyy) kun ruuvaat sen takaosan auki. Jos sitä ei tosiaan siellä ole, ainoa järkevä toimenpide on lähettää ruisku takaisin kauppaan. Jos neula sieltä kuitenkin löytyy, tarkista että se ei ole irti vaan liikkuu liipaisimen mukana.

Mistään muualta et järkevästi saa 25 euron ruiskuun varaneulaa ostamatta toista samanhintaista ruiskua.

Ja et ole ostanut paskaa, vaan hinta-laatusuhteeltaan hyvän perustyökalun, jolla pystyy tekemään monta juttua ihan hyvin. Ehjällä sellaisella siis.

Mikko
Varaosia tuolla Aicon nimikkeellä tuskin löytyy mutta ruiskun myynyt liike antaa varmastikkin uuden tilalle jos reklamoit asiasta. Jos eivät ota asiaan mitään kantaa minulla lienee tuohon käypä neula. Noita ruiskujahan sai hetki sitten 10 euroo kappale.
uutta ruiskua en tilalle saanut, ostin viimeisen ja lisää ei ole tulossa. Rahat kumminkin lupasivat hyvittää jahka seuraavankerran paikkakunnalle menen uudetsaan.
Neula tosiaan uupuu.

Kävin ostamassa biltemasta sen 45e ruiskun ja se toimi hyvin. Myös sen neula käy tähän aiconin ruiskuun.
Biltemanin ruisku oli muutenkin kaikinpuolin parempi käteen ja toimivuudeltaan kuin aicon.
Jotenka tämäkin ongelma selvisi ja pääsin aloittamaan harjoittelun ja ensi projektin.
Kiitoksia kumminkin kaikille avusta :)