Pienoismallit.net

Eduard 1/48 Bf-109G-6 tuunausketju

Marko,tutkimalla oppii jotain.Yleensä sen,kuinka paljon vielä on opittavaa.Arvostelet aika tylysti muiden kommentoijien älykkyyttä ja maailmankuvaa noissa pseudonokkelissa loppukaneeteissasi…ja mielestäni aika ajoin melko köykäisellä kompetenssilla.Jos Sinulla todellakin on noin kova tarve viimeiseen sanaan aiheesta,niin anna mennä.Eiköhän tämä asia ole melko lailla paketissa,ennenkuin joku lyö jotain uutta faktaa peliin.
Mikko
Fakta, onko se jotain syötävää?
On, ja juotavaa
Kai sinä Mikko ymmärrät edes sen verran, että epätäydellisillä lähtötiedoilla ei voi saavuttaa muuta kuin epätäydellisen lopputuloksen. Oran kommentti on mielestäni rautaa ja hienosti kiteyttää koko problematiikan liittyen käsiteltävään aiheeseen.

Jos oikeasti olet sitä mieltä, että on olemassa mersujen pyhä graali, täydelliset mitta- ja rakennepiirrustukset, joihin kaikki mersut perustuvat ja joiden mukaan kaikki rakennussarjat pitäisi mallintaa niin osoitat ainoastaan tietämättömyyttä tai välinpitämättömyyttä todellisuuden suhteen.

Mitä luulet, kuinka hyvin eri tehtaiden ja alihankkijoiden käyttämät mittapiirrustukset, rakennepiirrustukset tai työohjeet ja niidet revisiot ovat säilyneet? Sarjatuotannossa oleviin laitteisiin tulee koko ajan muutoksia. Muutosten syy voi olla esim. raaka-aineiden saatavuus, yksinkertaisempi työmenetelmä, halvempi mutta lähes yhtä hyvä rakenne tms.

Muutosten hallinta on nykyään kohtuullisen iso tietotekninen haaste, voit vain miettiä millainen haaste se on ollut 70 vuotta sitten, kun infrastruktuuri on ollut enemmän tai vähemmän hajalla. Tuotteen rakenteen hallinta läpi elinkaaren on erinomaisen iso ongelma yhä nykyäänkin.

Alkuperäinen dokumentaatio on parhaimmillaan hajanaisesti paperilla, pahimmillaan kadonnutta. On kohtuullisen rohkeaa olettaa, että jonkun vanhan konetyypin dokumentaatio olisi kattavasti säilynyt sodan läpi. Meillä on olemassa ainoastaan "snapshotteja" kaikkeen dokumentaatioon. Silti dokumentaatiokin voi olla valheellista tai virheellistä, yleensä ainakin epätäydellistä, joten siihenkään ei voi ihan 100% varmuudella luottaa, ellei sitten ole todella lapsellinen.

Ymmärtääkseni se ZORK planeettasi sijaitsee siellä, missä Eduard koneen mittasi. Moni asia on voinut mennä pieleen mittausten kanssa tai sitten ei. Olen antanut itselleni kertoa, että kyseisessä koneessa on F-mallin siivet, siinähän ei sinänsä ole mitään omituista, sillä MT-222:ssa oli G-6 siipi… joten sota-aikana tai ilmailumuseoissa, mikä tahansa on mahdollista. Luulisi, että jo tämän pohjalta voisi ryhtyä miettimään erilaisia skenaarioita siitä, kuinka monessa rungossa on ollut eri mallisarjan siivet sodan aikana ja onko kaikkea sittenkään mahdollisesti saatu vangittua valokuviin. Mitä kaikkia sekasikiöitä on kutsuttu G-6 malleiksi?

Jos olettaisimme hetken, että täydelliset G-6 piirrustukset jostain löytyvät- piirrustukset joihin kaikki G-6 mersut perustuvat, niin silti niiden pohjalta olisi hyvin hankalaa tuottaa rakennussarjaa, sillä silloin kaiken mallissa pitää olla mittakaavassa. Polystyreenimallissa, jos ulkoasu on muoto- ja mittatarkka, sisäosat ovat pielessä, koska materiaalivahvuus rungossa tekee automaattisesti sisäosista liian pieniä. Mittakaavapaksuudessa osia ei välttämättä voisi edes valmistaa tai sitten osista tulisi niin heikkoja, etteivät ne kestäisi rasitusta. Pienoismallin rakennussarja on aina kompromissi, eikä se siitä miksikään muutu, vaikka saisit itkupotkuraivarit.

Jos todellisuus on epätäydellinen, monista eri syistä johtuen, niin eikö ole outoa olettaa tai vaatia, että rakennussarjan pitäisi olla "täydellinen" ja esittää laitetta, jollaista ei luultavasti koskaan mistään valmistunut.

/marko

ps. tiedän että vastaukseni on aivan liian pitkä, jäsentelemätön sekä sekava, toivottavasti idea kuitenkin aukeaa ;)
Jotta nokittelu ei tähän lopu niin Vectorin pääpiru on luvannut tehdä 1/48 G-6 konversiosetin Zvezdan F-mersuun jonka kehutaan olevan tällä hetkellä markkinoiden paras.
Antti Pentikäinen kirjoitti:
Jotta nokittelu ei tähän lopu niin Vectorin pääpiru on luvannut tehdä 1/48 G-6 konversiosetin Zvezdan F-mersuun jonka kehutaan olevan tällä hetkellä markkinoiden paras.
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Ai..? Jälleen kerran joku lupaa tehdä sen ultimate-muunnossarjan jolla korjaantuvat kaikki mukaanlukien myös nälänhädät..?
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Jaakko Pihlaja kirjoitti:
Ai..? Jälleen kerran joku lupaa tehdä sen ultimate-muunnossarjan jolla korjaantuvat kaikki mukaanlukien myös nälänhädät..?
Kysy siltä, kun sä kerrat haluat niin kovasti nälänhädän loppuvan.
Pakoputken peltejä vähän fiksailtu Quickboostin pakareita varten, että näyttää vähän siedettävämmältä. Pakari ei ole vielä kiinni ja aukkoa ja peltejä pitää vielä tuunata:

Antti Pentikäinen kirjoitti:
että näyttää vähän siedettävämmältä.
Sanaton noiden Eduardin pakoputkien edessä :o. Varmaan näyttävät hyviltä Brassailu-in-tuotteina, mutta eihän noilla ole mitään tekemistä mersun putkien kanssa…