Pienoismallit.net

Eduard 1/48 Bf-109G-6 tuunausketju

Eduardin sivuilta ja IPMS Deutschlandin sivuilta löytyy tarina ja valokuvat miten oikea kone ja mitkä yksilöt on mallia varten mitattu, sielläkin on viihdettä kerrakseen =) Siiven kärki on mallinnettu lyijykynällä paperille laitoja myöden piirtämällä… kannattaa katsella viihteen vuoksi. Eduardin omistajan poika kuulemma on vastannut 3D mallinnuksesta ja tietojen tuotantoon laitoista, edllisellä kerralla MIG 15 myöhästyi melkoisesti tiettyjen eponnisten sattumien vuoksi. Nyt herää kysymys missä laadunvalvonta on pettänyt ja millainen kiire on ajanut tuotannon virheeseen ? Ennen kaikkea odottelen virallista valmistajan kannanottoa.
Jaakko Pihlaja kirjoitti:
Mä en ainakaan vielä ole tuota mikrometriä tarvinnut mallinrakentamisessa jolla nuo kolmen desimaalin tarkkuudet milleihin saa mitattua…
Itseasiassa, olen itsekin pärjännyt aivan hyvin "Biletman" Mauserilla ja 150mm metalli viivoittimella. Se kolmen desimaalin tarkkuus oli vain sarkastinen heitto "vakavista AMSn" oireista kärsiville. Älköön kukaan pahoittako mieltään siitä.
Kun mittauksia on tehty museokoneista, niin miten paljon kyseisiä yksilöitä on jouduttu restauroimaan/konservoimaan ennen näytteille asettamista. Ja miten hyvin on haluttu säilyttää alkuperäiset mitat/muodot ja miten hyvin tässä on onnistuttu.

Entäs kolmi-ja nelitahopiirustusten päältäpäin olevat kuvannot. Kun siivessä on selvä V-kulma, niin onko tämä siiven V-mäisyys otettu päälikuvannossa huomioon vai onko siipi piirretty tasoon. Esimerkiksi Ju-87 tai F4-U Corsairin valuosien vertailu mittakaavapiirroksiin olisi mielenkiintoista (siipi piirustuksen päälle vertailumielessä). Tämä nyt vähän eksyi otsikon aiheesta.

Mersut ja Sturmit 70-vuotta Suomessa tilaisuudessa oli muuten mielenkiintoinen esitelmä aiheena radio-ohjattava Suomi-Mersu ja miten Keski-Suomen ilmailumuseon Mersu mitattiin.
Petri Hiltunen kirjoitti:
Paskaryöppyä eripuolilta lueskeltuani päätin maailmalle kettuillakseni ennakkotilata Kuivalaiselta mallin Royal Class-paketoinnin :)
Tuo paketti ei ole mielestäni oikeastaan edes kallis Kuivalaisella - hinnaksi on ilmoitettu 79 €.
Paketissa sentään tulee mukana KAKSI Mersun mallisarjaa, joista voi rakentaa vaihtoehtoisesti versiot G-2, G-4, G-6 tai G-14. Mukana on myös siirtokuvat peräti KUUDELLETOISTA koneelle, puiselle alustalle kiinnitetty metallikappale aidosta Mersusta ja vielä lisäbonuksena olutlasi. Ei sentää tsekkiläistä kaljaa ole pakattu mukaan.

Onkohan noista paketissa mukana tulevista mallisarjoista toinen just tämä samainen G-6 malli, josta tässä nyt on kovasti meuhkattu?
Viimeksi muokattu 23.5.2014 09:15
Paavo Virolainen kirjoitti:
Mistä nuo kuvat löytyy? En löytänyt vaikka kuinka koitin ettiä. Ei se sitten tuo Brett Greenkään kaikkea tiedä :) Highly recommended sen mielestä. :)
Ne kuvat löytyvät, kun klikkaat ensin HyperScalen etusivulta auki kohdan "Click Here to See What´s New" - ja sitten kelaat sitä avattua sivua alaspäin keskiviikon 21.5. kohdalle - siellä on Ayhan Toplu nimisen mallarin Eduardin Mersusta 12 valokuvaa.
Jossain olin lukevinaan, että Brett ei mitannut mallia vaan luotti Eduardin mittoihin. Nyt se tekee vertailuarvostelua Hasen, Edun ja Zvezdan mersuista.
Kuvien perusteella Mersulta näyttää, minun silmääni siis.
Moi,
En ole Mersu asiantuntija, mutta onko Messerschmitt Bf 109 lekoista "raamattua"? Mikäli löytyy, niin siinä pitäisi olla vastaus Bf 109 tuotantoon, tarkkoihin tuotantoeroihin, kaikkiin mahdollisiin mittohin, toleransseihin yms… ja jne…, aivan kuten em. "lekoraamatuissa".

Sitä tässä keskustelussa usein viitattua materiaalia Eduardin 1/48 Bf 109G-6 rakennussarjasta löytyy näistä linkeistä:

IPMS Deutschland Messerschmitt Bf 109G-6
www.ipmsdeutschland.de/Flugzeuge/Arndt/WK2/Schilling.html
Eduard Campaign IPMS Deutschland
In English: www.ipmsdeutschland.de/FirstLook/Eduard/Campaign/Bf109G-6/Edu_Bf109G-6.html
In English: www.ipmsdeutschland.de…ampaign/Bf109G-6/T-29/Bf109G-6_Recherche/Edu_Bf109G-6_Recherche.html
In English: www.ipmsdeutschland.de/FirstLook/Eduard/Campaign/Bf109G-6/T-11/Interview_PE.html
In English: www.ipmsdeutschland.de…/FirstLook/Eduard/Campaign/Bf109G-6/T-02/Martin_Ferkl_Interview.html

Eduard info: Messerschmitt Bf 109 G-6
In English: www.eduard.com…mp;utm_medium=banner&utm_content=980x440%231&utm_campaign=8268-LP-EN
www.eduard.com…mp;utm_medium=banner&utm_content=980x440%231&utm_campaign=8268-LP-EN

Rakennettu Eduard 1/48 Messerschmitt Bf 109 G-6
www.hyperscale.com/2014/galleries/bf109g648at_1.htm

Brett Green Eduard 1/48 Messerschmitt Bf 109 G-6 arvostelu
www.hyperscale.com/2014/reviews/kits/eduard8268reviewbg_1.htm

Aeroscale keskustelua: www.aeroscale.co.uk…mp;file=index&req=viewtopic&topic_id=221586&ord=&page=5

Muuten vaan keskustelun tiimoilta yleisiä Mersu kuvia:
www.flickr.com/photos/[email protected]/page1/
www.flickr.com/photos/[email protected]/page2/
www.flickr.com/photos/[email protected]/page3/
www.flickr.com/photos/[email protected]/page4/
www.flickr.com/photos/[email protected]/page5/
www.flickr.com/photos/[email protected]/page6/
www.flickr.com/photos/[email protected]/page7/
jne…
Jari B. Miettinen kirjoitti:
Kuten m t ylemmpänä toteaa on malli totaalinen floppija Eduardin extensiivienen tutkimus on poikinut suden, eli kun omaa malliani aloin tutkimaan, niin ei voinut todeta kuin että P****n myivät… Malli on mittakaavaan n. 1/46 ollen 6 milliä liian pitkä ja siiven jänneväli melkein sentin. Takarunko ulkona muodoistaan ja paneelijako väärä. Ohjaamo liian pitkä ja korkea, sekä takaosastaan liian suora sivuilta. Nokan alla olevä öljynhäähdytin oudon muotoinen. Siiven tyvipellitykset mallia F-alatyyppi. Ei voi kuin ihmetellä että miten menee läpi laadunvalvonnassa nämä virheet, kun kysessä on yksi maailman tutkituimmista konetyypeistä. Aftermarket tykkigondolitkin ovat erikokoiset kun sarjan mukana tulevat. Ohjaamossa on monta hienoa detaljiosaa mutta yksi näkyvimmistä eli tehonsäätö on surkean kaksiulotteinen, joten olen samaa mieltä että jo suunnitteluvaiheessa on pelattu jälkimarkkinoita ajatellen. Tämä on todella surkea esitys Eduardilta !
ja
Jari B. Miettinen kirjoitti:
Eduardin sivuilta ja IPMS Deutschlandin sivuilta löytyy tarina ja valokuvat miten oikea kone ja mitkä yksilöt on mallia varten mitattu, sielläkin on viihdettä kerrakseen =) Siiven kärki on mallinnettu lyijykynällä paperille laitoja myöden piirtämällä… kannattaa katsella viihteen vuoksi. Eduardin omistajan poika kuulemma on vastannut 3D mallinnuksesta ja tietojen tuotantoon laitoista, edllisellä kerralla MIG 15 myöhästyi melkoisesti tiettyjen eponnisten sattumien vuoksi. Nyt herää kysymys missä laadunvalvonta on pettänyt ja millainen kiire on ajanut tuotannon virheeseen ? Ennen kaikkea odottelen virallista valmistajan kannanottoa.
En epäile Jari B:n ja Mikon asiantuntemusta Mersujen osalta - aivan satavarmasti he tietävät Mersuista ainakin enemmän kuin minä.

Enemmän ihmetyttää Eduardin toiminta, mikäli asianlaita todellakin on niinkuin Jari B kirjoittaa. Etenkin kun kysessä lienee ylivoimaisesti maailman eniten rakennettu lekopienoismallityyppi kaikissa lekoskaaloissa.

Raimon esilletuoma kysymys
Raimo Leino kirjoitti:
Paketissa sentään tulee mukana KAKSI Mersun mallisarjaa, joista voi rakentaa vaihtoehtoisesti versiot G-2, G-4, G-6 tai G-14. Mukana on myös siirtokuvat peräti KUUDELLETOISTA koneelle, puiselle alustalle kiinnitetty metallikappale aidosta Mersusta ja vielä lisäbonuksena olutlasi. Ei sentää tsekkiläistä kaljaa ole pakattu mukaan. Onkohan noista paketissa mukana tulevista mallisarjoista toinen just tämä samainen G-6 malli, josta tässä nyt on kovasti meuhkattu?
on validi ja herättää lisäkysymyksen Bf 109 G-2, G-4 ja G-14 rakennussarjojen laadusta.

Koska en ole Mersu asiantuntija, enkä tiedä vastausta, siksi kysyn kaikilta saitin Messerschmitt Bf 109 lekoasiantuntikoilta:

Mikä siis on Mersu asiantuntijoiden lopullinen ns. viivan alla oleva tuomio Eduardin 1/48 skaalan Messerschmitt Bf 109G-6 rakennussarjasta?
Onko sarja floppi?

Entäpä Eduardin 1/48 skaalan Bf 109G-2, Bf 109G-4 ja Bf 109G-14 rakennussarjat?
Ovatko nekin floppeja?

ja vielä se alkukysymys.
Onko Messerschmitt Bf 109 lekoista tehty ns. kaiken kattavaa "raamattua"?

Kiitos vastauksista jo etukäteen. Parhain terveisin, AJ
Viimeksi muokattu 11.6.2014 22:35 +
  • turhat pois AJ
Moi AJ!

En oikein tiedä löytyykö mersuraamattua mistään,hyvä teos on Jochen Prienin ja Peter Rodeiken Messerschmitt Bf 109 F,G,&K Series,An illustrated study Schifferiltä.Tosin senkään piirrustukset eivät ole käyneet varmasti läpi mitään tieteellistä kaksoissokkotutkimusta…Uskottavaa tekstiä silti muuten ja hyvä kuva-anti.

Suosittelen ehdottomasti eniten Hannu Valtosen tekemiä, Keski-Suomen ilmailumuseon kustantamia,Messerschmitt Bf 109 ja Saksan sotatalous- ja Tavallisesta Kuriositeetiksi-teoksia.Viimeksi mainittu on itseasiassa Hannun tohtoriväitös asiasta.Oma näkemykseni tästä paljon puhuttavasta konetyypistä perustuu-kotiväen mielestä fanaattisesta- 25 vuotisesta innostuksesta asiaan.Mutta Valtonen on ihminen joka asiasta tietää eniten,jopa tieteellisellä tasolla.

Jos näitä eri tehtaiden toleranssieroja spekuloivat kollegat vaivautuisivat lukemaan edes yhden teoksen kyseisestä konetyypistä niin ei tarvitsisi kiistellä palstalla itsestäänselvyyksistä.Tosin viihdearvo kärsisi :)

Mikko
Asiasta hieman poiketen..Jerry Crandallin Dora-kirjoja on vaikea panna paremmaksi. Mutta hänkään ei ole asiassa erehtymätön.
D-13:n museointimaalaus käytiinkin joskus AJ:n kanssa läpi,mutta toinen esimerkki on Crandallin oma aftermarket-yritys.Se on tuottanut runsaasti enemmän ja vähemmän tarpeellisia resiiniosia sakuhävittäjiin parissakin mittakaavassa.
Yllättäen suurin epäkohta hänen kartoittamallaan alueella on hasen kolmikakkosen dora ysin potkurinlavat,jotka varsinaiseen sarjaan on kopioitu museokoneesta.Lavat ovat enemmänkin kasikasijunnun lavat,todellakin kaukana focken omista.Ne paistoivat silmään heti kun laatikon avasi,muuta en nähnyt itse olevan pielessä.Mutta Crandall ei näissä mitään vikaa ole koskaan todennut olevan,vaikka samasta mallista löytyy hänen silmällään paljon,paljon tuunattavaa ja amsälän arvoista…Eli kukaan ei ole aina kaikessa oikeassa.
Mikko