Pienoismallit.net

Kynäruisku

olen aikeissa hankkia kynäruiskun mutta kompressori on liian kallis onko halvempaa vaihtoehtoa kuin kompressori?
on myös kaasupulloja mistä niitä saa tai paljonko maksaa?
Esim. Agalta tai Woikoskelta. Vuokrapullo on hyvä ratkaisu, mutta pidemmän päälle tulee kompuraa kalliimaaksi, mutta pullolla on hyvä aloittaa tutustuminen ruiskumaalauksen saloinhin.
onko kompressoreita alle sadalla eurolla?
Mika Haalahti kirjoitti:
Esim. Agalta tai Woikoskelta. Vuokrapullo on hyvä ratkaisu, mutta pidemmän päälle tulee kompuraa kalliimaaksi, mutta pullolla on hyvä aloittaa tutustuminen ruiskumaalauksen saloinhin.
Taitaa youngsteri tarkoittaa enemmänkin noita ponnekaasupulloja, joita saa ainakin Tieto-Nikkarista 13 euroa kappale. Tosin aika äkkiä noillakin tulee halvan kompuran (mallia Biltema, 79e) hinta täyteen.
Pieni ponnekaasupullo löytyy esimerkiksi Harrasteen hinnastosta. Paineilmalla täytettyjä spraypulloja löytyy myös valokuvausalan liikkeistä. Aga ja Woikoski ovat ehkä vähän enemmän tukkuasiakkaiden mestoja.

Jos pikku pullon hinta on esimerkiksi 12 euroa, kuten Harrasteessa, muutaman pullon hinnalla saat jo halvimman kompressorin jostain Biltemasta, Motonetistä jne. Pullot myös vaativat omat sovittemensa letkuun, eli yksi turha rahareikä lisää.

edit: jaahas, Tervo ehti vastata sillä aikaa kun naputtelin niin hitaasti :D
Viimeksi muokattu 4.5.2014 15:32
Huutonetistäkin saa käytettyjä pikkukompuroita puoli-ilmaiseksi.
Vähän joutuu sovittimia ja tilpehööriä hommaamaan kylkeen maalaushommia varten, vaan niinkai siihen bilteman kompuraankin joutuu ainakin jotain lisäpalikkaa ostamaan..?
Täyttää vanhaan autonrenkaaseen ylipaineet huoltsikalla ja vierittelee sen sisälle paineastiaksi.
Omasta Aiconin minikompurasta maksoin 70 euroa Motonetissä. Hintaansa nähden ihan hyvä vehje näissä hommissa. Tosin letkun liittimien kanssa saattaa joutua asioimaan alan erikoisliikkeissä. Sopivaa 1/8" liitintä ei oikein markettien hyllystä löydä.
"Kiva" että autonrengas muistettiin mainita. Pakko sitten mainita myös jääkaapin kompressori, jonka saa viritettyä ruiskun käyttämiseen, mutta sellaiseen projektiin kannattaa ehkä kysyä mutsilta ensin lupa. :D